reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

habcia tak jest napisane właśnie dlatego że taką ciążę uwarza się już za donoszoną i wtedy wszystko pięknie rozwinięte, ale tak jak pisze Kamylka dzieci potrafią oddychać już samodzielnie szybciej chociaż zdarzają się i takie które urodzone w tym samym tygodniu nie potrafią tego robić. Moja koleżanka urodziła w 31 tc i synuś też nie wymagał respiratora. Każde dzieciątko jest inne ale my trwamy do lutego co n ie?

reklama
Kamylka Uspokoiłaś mnie :) Dziwne, że u Nas w Polsce tak dziwnie do tego podchodzą. I dziwi mnie to, że wszędzie jest napisane, że w 37 tyg. Płuca są w pełni rozwinięte.
No a jaka ja bylam zdziwiona jak maly zaczal sie rodzic za wczesnie a oni mi nic nie chcieli dac na rozwiniecie pluc.Lekarka tak mi to wytlumaczyla.Jak maluch sie urodzil i zaczal drzec :-) to dopiero mnie to uspokoilo.Ale stres mialam wielki.W Polsce w 34 tyg dostalam sterydy jak z rozwarciem wyladowalam w szpitalu z Jakubem.Co kraj to inne podejscie.

Kamylka, to życzę ci żeby tym razem dzieciątko urodziło się o czasie.
To chociaż nie będę osamotniona, bo terminy mamy podobne. Z tego co piszą dziewczyny to w styczniu szykują nam się lutówiątka.:-D:-D:-D a ja na koniec lutego zostanę prawie sama...

Kamylka, to życzę ci żeby tym razem dzieciątko urodziło się o czasie.
To chociaż nie będę osamotniona, bo terminy mamy podobne. Z tego co piszą dziewczyny to w styczniu szykują nam się lutówiątka.:-D:-D:-D a ja na koniec lutego zostanę prawie sama...
Nie pociesze cie,ale na ostatniej wizycie termin przesunal mi sie na marzec:-D:tak:

Zapmarta ja też mam termin na koniec lutego na razie nic nie zapowiada, że wcześniej urodzę, a po tym co wyprawiam, to chyba przenoszę :-D

dziewczynki ja mam z miesiączki na 17 lutego ale z usg to po 20 lutym nawet początek marca więc rozbieżność będzie u nas lutówek:)

reklama
elunia r ja tez mam na 17 litego termin z ostatniej miesiączki, ale dziecko jest o 2 tyg. starsze. Więc początkiem lutego. JA chciałabym koło 37 tyg., Urodzic. Marze o tym.

Do góry