reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

czy wasze szkraby też zezują?? moja ostatnio jak wpatruje się w tatę abo w ulubioną wiszącą zabawkę to strasznie zezuje, narazie się nie przejmujemy, a co wy myślicie o tym|??

reklama
Habcia, to gratulacje dla Maksia !!! u mnie jak na razie max 5 godzin snu, ale to jak na mojego Karola - wielki sukces !!!
Gorzej ze spacerami, Karol wytrzymuje max 30-40 min, po czym budzi się i jest płacz. Nie ma mowy, żeby sobie grzecznie poleżał. Jak nie dam cycusia to trzeba wracać do domu. Jak jest gorsza pogoda, to pędem do domu !!!
O spacerowaniu można zapomnieć.
Lepiej jest w nosidle, może dlatego, że jest w pozycji siedzącej. Wytrzymuje z nawet kilka godzin. Gondolka odpada:no:

Moja Luiza tez juz nie zezuje,moze z 4 razy w tygodniu jej sie to zdarzy,ale w momencie jak bardzo szybko sie do niej przysuwam to robi zeza.Zezowala bardzo mocno i jedno oko jej uciekalo do srodka.Teraz jest ok.
Jezeli chodzi o spanie,to Luiza idzie spac o 20-ej i spi 4-5 godzin,je i spi 3 godzinki i tak juz co 3 wola jesc przez caly dzien.
Zapmarta to masz niewesolo z tymi spacerami,dobrze ze w tym nosidle Karol spi;-)

moj Maks tez juz tylko sporadycznie zezuje.

zapmarta wspolczuj z tymi spacerami :( MOze zacznij wozic go w spacerowce. MOja ma funkcje lezenia, ale nie tak plasko i Maks moze sobie ogladac swiat :)

elunia moja Kalina też jeszcze zezuje, tzn 2 tygodnie temu zezowała bardzo dużo jak się patrzyla na przedmioty za blisko położone, za każdym razem zakrywałam jej oczy ręką na chwilkę (żeby zresetować wzrok) i po kilku dniach przestała zezować. Nie martw się, podobno dzieci bardzo długo mogą zezować.

elunia i inne mamy pociech , które mają problem z unoszeniem główki u pociech...
....ja znam na to sposób.:tak:
Wystarczy pod rączki podłożyć zwinięty w rulon kocyk mięciutki lub kilka pieluszek.:tak: Takie podkładanie bardzo pomaga maluszkowi w unoszeniu główki. Już po dwóch takich podkładaniach widać efekty .:tak:

Ostatnia edycja:
-j- fajny pomysl:tak:Ja do tej pory kladlam na kolanach i jedno mialam wyzej a drugie nizej i malutka lapki miala na tym wyzszym,ale teraz zaczne Luize tak ukladac:tak:;-)

elunia r. Zuzia też już nie zezuje, ale wcześniej robiła to bardzo często, jakoś samo minęło - nie przejmuj się jeszcze
j a może wiesz co zrobić gdy mała podnosi główkę ale tylko krzywo na jedną stronę i zaraz chce się przewrócić na plecki, jeszcze miesiąc temu ładnie na brzuchu spała - teraz już nawet 2 min nie poleży :-(

reklama
Do góry