reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

J to fajny pomysł tylko moja Zosia wogóle nie wie do czego ma rączki. Jak leży na brzuszku lubi miec rączki wzdłuż ciała, jak jej pokazuje że na rączkach można się oprzec to się wścieka i szybko odkłada je z powrotem wzdłuż ciała. Już się zaczęłam martwic

reklama
j a może wiesz co zrobić gdy mała podnosi główkę ale tylko krzywo na jedną stronę i zaraz chce się przewrócić na plecki, jeszcze miesiąc temu ładnie na brzuchu spała - teraz już nawet 2 min nie poleży :-(
Liuza tez tak ma ale pocieszam sie tym,ze jej przejdzie bo z Marcelem mialam to samo i jak mial skonczone 3 miesiace to mu to przeszlo.Tutaj to nawet nie mam co isc do lekarza,bo uslysze z ewszystko jest ok.Ja mysle,ze to jest cos z napieciem miesniowym:-(

Hmm u mnie Dariuszek nie zezuje jeszcze. Jak widzą wasze maleństwa?Moje wpatruje sie w jakies przedmioty narazie,ale czasami juz pozanje osoby:)

Aha mam jeszcze pytanko. Jak długo spi wasze malenst6wo?moje czasem spi w nocy az 8 godzin,czy to nie za dużo?

Ostatnia edycja:
j a może wiesz co zrobić gdy mała podnosi główkę ale tylko krzywo na jedną stronę i zaraz chce się przewrócić na plecki, jeszcze miesiąc temu ładnie na brzuchu spała - teraz już nawet 2 min nie poleży :-(

Liuza tez tak ma ale pocieszam sie tym,ze jej przejdzie bo z Marcelem mialam to samo i jak mial skonczone 3 miesiace to mu to przeszlo.Tutaj to nawet nie mam co isc do lekarza,bo uslysze z ewszystko jest ok.Ja mysle,ze to jest cos z napieciem miesniowym:-(
Dokładnie.:tak: Prawie każdy pediatra stwierdzi , że to coś z napięciem mięśniowym a prędzej czy później dzieciątko samo zacznie normalnie trzymać główkę.
pbg a powiedz mi jak trzymacie małą? Może to od tego po troszki jest uzależnione.Albo po prostu nie lubi leżeć na brzusiu i chce jak najszybcjej przekręcić się z tej niewygodnej pozycji.
Hmm u mnie Dariuszek nie zezuje jeszcze. Jak widzą wasze maleństwa?Moje wpatruje sie w jakies przedmioty narazie,ale czasami juz pozanje osoby:)
Amela poznaje twarze domowników i na ich widok pieje lub zaśmiewa się w głos zaczepiając ich. Wpatrywanie , takie skupione też u nas na porządku dziennym. Zwłaszcza w łóżeczku, gdzie jest kolorowa pościel i karuzelka.:tak:

Aha mam jeszcze pytanko. Jak długo spi wasze malenst6wo?moje czasem spi w nocy az 8 godzin,czy to nie za dużo?
chyba trochę za dużo bez jedzonka.:tak:W nocy w piersiach jest najbardziej wartościowy pokarm i warto by było gdyby niuńka pociumkała choć troszkę.

reklama
elunia mojej Weronisi też czasem zdarzy się jeszcze zezować. Jakieś 2 tygodnie temu bardzo mocno uciekało jej oczko do środka. Chciałam iść do koulisty, ale już właściwie nie ma tego problemu. Myślę więc że jest jeszcze czas by się oczka ustabilizowały.
U nas nocne spanie jest ustabilizowane już od około miesiąca. Niunia zasypia o 20 i budzi się na jedzenie około 1 - 2, potem około 4.

Do góry