reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

u nas Maks spal dzis 4 h bez przerwy, nie powtorzyl juz wczorajszego rekordu 6,5 h. o 20 poszedl spac potem o 24, 3, 5, 7.30 karmienie.

reklama
habcia super :tak: wiec moze Maks zacznie coraz dluzej spac - tego ci zycze :tak: Maciek spi w nocy sporo, ale tez miewa dni gdzie pospi 4 godziny, a innego dnia 5godzin... Po wczorajszej wieczornej kolce ktora trwala dwie godziny byl tak zmeczony ze spal 7 godzin i nawet nie nie poruszyl :szok: juz go sama musialam wybudzic...

A moje Słonko zasypia po kąpaniu o 20.00 i budzi się dopiero o 3.00 :-):-):-) za to w dzień to drobne drzemki po pół godzinki i na spacerku tylko :-)

Maciek tez sie budzi niemal zawsze o 3 :tak: moze to jakas magiczna godzina... tylko ze on zasypia o 21 :tak:

elunia r Macka przylapalam moze ze dwa razy na zezowaniu ;-) na razie sie nie przejmuj, ale mozesz dla pewnosci zapytac pediatre przy wizycie

zapmarta tez zauwazylam ze maly woli pozycje siedzaca, ale na szczescie nie robi problemu z jada w wozku - zawsze zasypia przy kolysaniu :tak: a moze twojemu jest zimno? albo tez brakuje mu bliskosci i przytulenia dlatego wybiera nosidlo? Moze udaloby sie go jakos opatulac kocykiem zeby sprawialo mu wrazenie ze jest przytulony - tak jak w rożku

-j- fajny ten sposob z podnoszeniem glowki :tak: na pewno cos pomoze, chociaz Maciek glowe dźwiga juz dosc wysoko, tylko caly czas uzywa wylacznie kregoslupa :baffled: nie chce sie wspierac na raczkach, ech...

halmarta ja do 8 godzin jeszcze nie dociagnelam :tak: max 7 godzin i wybudzam malego, bo wtedy mi juz piersi chca eksplodowac :tak: moze za jakis czas pozwole mu spac dluzej.
Maciek chyba najbardziej lubi sie we mnie wpatrywac. W sobote jak wrocilam od fryzjera to nie mogl odemnie oderwac wzroku :-D najpierw patrzyl zdziwiony a potem zaczol sie usmiechac.... Smieje sie glosno zazwyczaj wtedy gdy ktos sie do niego usmiecha

Nimfii, może masz rację, trochę przyzwyczaiłam Karolka do naszych przytulasków. Najlepiej nam się leży razem, ja go głaszczę, przytulam. Nieraz jak go wezmę do siebie ok. 5-6 rano to potrafimy tak drzemać nawet do 11:-). Może dlatego tak mu źle samemu w gondolce.

Moj maluszek wazy juz 6 kilo:-) a ile waza wasze skarby? Macie juz za soba pierwsze szczepienia malenstw bo my za tydzien idziemy
0017795676.gif

reklama
Do góry