reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

A dzis na spacer wziełam sobie w koncu ksiazke to poczytania, ale moj maly terrorysta oczywiscie nie dal mi czytac. Jak tylko usiadlam na lawczce i otworzylam ksiazke zaczal sie ryk, probowalam go wozic, ale on wyczul, ze to nie to i dalej sie darl. Na tym skonczylo sie moje czytanie i 2h musialam z nim chodzic. Nawet na balkonie go nie wystawie, bo wymaga wozenia inaczej sie drze.
Z moim jest to samo na spacerze... trzy godziny chodze właściwie bez przerwy, bo mały odrazu się budzi i kwęka, a jak tylko ide dalej to usypia. Mały cwaniak:-D
Zauwazyłąm ostatnio, że Daniel częsiej kładzie główke na lewym policzku i jak jest na brzuszku to też częściej ma obrucona główke w tym kierunku... czy u was tez tak jest?

reklama
mój Nikodem też leży sam w łożeczku czasami to mam wyrzuty że on tam sam leży a ja w kuchni jak idę do niego zajrzeć to śpi albo się śmieje albo ma takiegp pieska to próbuje go chwycić.
Niko też jest bardzo sztywny jak wieczorkiem oglądamy telewizje to nie chce na leżąco tylko na siedząco między moimi nogami no i wogule jak go noszę to pionowo.
Też dużo zaczyna gugać i zaczepiać. Na spacerkach jest spokojny ja dużo czytam właśnie na spacerach no albo zostawiam go w ogrodzie otwieram dzwi na taras on śpi a ja jestem w kuchni robię i go obserwuje a on śśśśpiiii:laugh2:

A my dziś jedziemy do lekarza bo Cyprianek zaczął kaszleć mam nadzieję że to nic groźnego ale lepiej chuchać na zimne poza tym że u nas już wszyscy chorzy i dom zamienia się w szpital:-(

Lajfiku- jak to zrobiłaś, ze Twój Bąbelek już sie tak podpiera na rączkach?????:szok::eek: Hanka po 2-5 minutach leżenie na brzuchu się buntuje a i główkę tak leniwie podnosi- jednak nie podpiera sie rączkami... nie wiem, czy się mam martwić czy nnie:baffled:

Ona zaczęła bardzo szybko dźwigać głowę, sama byłam zdziwiona:eek::-D:-D:-D
Lubi leżeć w takiej pozycji ..nazywam ja wtedy moja ŻYRAFKĄ:laugh2::-p
...coś ty nie martw się tym na pewno zacznie ...:-):-):-) jedne dzieci zaczynają szybciej a inne później ...zresztą z każdą rzeczą tak jest :tak:

Maksiu już ząbkuje!!!!!!!!
No to teraz bynajmniej wiesz na czym stoisz ....a pierswsze chyba wychodzą dolne jedynki :eek:...nie pomyliłaś się w pisaniu ;-)
Ja pamiętam u Kuby że on NON STOP latał ze śliniakiem ....normalnie lało mu sie z buzi :-D:-D:-D... ale spał mi oki

Ljfu dzięki!!!
Antar ... nie ma za co ...tylko abyś nie martwiła się za bardzo jak z laktacją ...bo będziesz przechodzić z jednej skrajności w drugą :-)...może to było jednorazowe ... nie denerwuj się ...bo Zosi się udziela twój stres ...:-D:-D:-D
Na pewno będzie oki ;-)

a mi coraz bardziej podoba sie macierzyństwo:tak:
Super tylko pogratulować ...ja czasami mam dość wszystkiego :eek::sorry:...szczególnie za dnia :tak:bo noce są cudne :-)...ojjj jeszcze troszke i będzie lepiej ...obyyyyy:-)

Zauwazyłąm ostatnio, że Daniel częsiej kładzie główke na lewym policzku i jak jest na brzuszku to też częściej ma obrucona główke w tym kierunku... czy u was tez tak jest?
Zacznij go może stymulować jakąś grzechotkę lub przedmiotem położonym na stronie gdzie nie obraca główki :tak:...u mnie jest oki :-)

A my dziś jedziemy do lekarza bo Cyprianek zaczął kaszleć mam nadzieję że to nic groźnego ale lepiej chuchać na zimne poza tym że u nas już wszyscy chorzy i dom zamienia się w szpital:-(
Dużo zdrówka :tak::tak::tak:... Daj znać jak po wizycie

habcia twoj Maks strasznie szybko sie rozwija :tak: juz zabki:-)

wiwioreczka Maciek woli spac na prawym boku- na lewy ciezko go polozyc :-p tez ma swoje ulubione pozycje no ale staram sie go przekladac jakos inaczej jak spi

asus, ja zapisałam Karolka na zabieg udrożnienia kanalika na 5 czerwca. Nie mam siły trzeć mu tego oka, masowanie nie przynosi rezultatów. Antybiotyk nie pomógł. Nie ma rady, 5 czerwca do szpitala. Mam nadzieję, że nie będzie płakał.
Byliśmy też u neurologa, bo mały ewidentnie upodobał sobie tylko prawą stronę. No i ma asymetrię czaszki.Mamy chodzić na rehabilitację metodą NDT, ale znaleźć placówkę, która zajmuje się maluchami to masakra.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Prywatnie zajęcia 45 min kosztują 100 zł, ehhh to moje dziecię !!!
Na razie ćwiczymy sami z małym i mam nadzieję, że pomoże.
Jedno leczenie wyklucza u nas drugie. Jak mu założę poduszkę frejki na bioderka to ma ograniczoną ruchliwość i ciężko wykonywać z nim ćwiczenia. Poza tym noszenie malucha które pokazywała neurolog wyklucza to noszenie które pokazywał ortopeda i jak tu nie zwariować ???

reklama
zapmarta
A czym się objawia ta asymetria czaszki? Sami zauważyliście ze coś jest nie tak, czy skierował was pediatra? Chyba z moim Danielem tez musimy się wybrać do neurologa:-(

Do góry