reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Elvisku masz rację z ty mieszaniem pokarmów, nasza Zosia dopóki jadła tylko z piersi to nie miała żadnych problemów brzuszkowych, a od kilku dni na noc dostaje porcję modyfikowanego Bebilon HA wprawdzie wypija najwięcej 80 ml, ale pręży się, ma straszliwe gazy no i kupki żadkie i musi się namęczyć, żeby zrobić:-(
W poniedziałek idziemy na szczepienie 5+1 i rota więc zapytam naszego pana pediatry co z tym fantem począć. Teraz dajemy jej Gripe Water.

reklama
halmarta na kolkę to : infacol, esputicon, espumisan, bobofit, gripe water, sab simplex oraz leki przepisane przez pediatrę.

U nas tez bole brzuszka moze nie bardzo silne ataki ale za to pojawiajace sie co jakis czas przez cala dobe w zwiazku z tym maly sporo marudzi i te bole wybudzaja go w nocy takze ja zombi doslownie , kupa tez raz na ponad 24 h za to ogrooomna :-Daz sie wylewa

U nas czasem są problemy przy robieniu kupki a czasem nie:baffled: ale i tak jest 100 razy lepiej niż na początku.

halmarta
my na rota nie szczepimy a na pneumokoki jak skończy pół roku. Na kolki to co to napisała -j-

marnatha odstaw rumianek.jest on niewskazany bo bardzo często uczula.

Nasz Cypuś na dworze śpi bardzo grzecznie potrafi przespać nawet do 3 godzin za to kacperek pół godzinie budził się z płaczem i albo trzeba było brać go na ręcę albo uciekac do domku;-)

A ja karmię z jednej piersi mały coraz rzadziej chwyta lewą najpierw było raz dziennie a teraz nawet raz na dwa dni:-( nie wiem czemu tak się dzieję Kacperek też odrzucił lewą pierś mam nadzieję że Cypusiowi do października ta jedna wystarczy.

antar
:-):-):-) brawo

larkaa super że kalinka już ma ładną buźkę i że leki pomogły

my byliśmy we czwartek na szczepieniu Nikodem był dzielny i nie płakał skrzywił się tylko przy ukłuciach .Ja nastawiłam si namega płacz a turozczarowanie no i dobrze . Pani doktor powiedziała nam ,że Niko ma wirusową biegunkę coś wspomniała o rotowirusie dała smektę i laktoral i powiedziała ,że to się tak leczy bo mały ma kupki ze śluzem . Zobaczymy jak po smekcie nie przejdzie to zmieniamy pediatrę

dziewczyny z Wrocławia ile u was kosztuje szczepionka skojarzona?

Jezyk no nie zartuj :eek: pierwszy raz o czyms takim slysze. a moze on lubi po prostu na lewym boczku lezec? moze sprobuj go nakarmic z lewej piersi jak lezy na prawym boczku w pozycji spod pachy? a moze po prostu malo mleczka tam jest? moze laktatorem mozesz rozruszac ta piers?

Jezyk, niektóre dzieci jedzą tylko z jednej piersi. Znam osobiście taki przypadek, bo mój brat od urodzenia chciał tylko prawą pierś i moja mama karmiła go tak kilka m-cy.

słuchajcie a czy wasze maleństwa już gaworzą? Moja tak nawija jakbym z kimś dorosłym rozmawiała. Do tego ten w głos śmiech.:-D:-D:-DRozbrajające.:tak:

jezyku u mnie też jedna pierś jakaś niemrawa i mniej w niej mleczka.:tak:Z tym , że Amelka nie ma z nią problemu.Spróbuj może innego przystawiania tak jak radzi Nathalie.:tak:

jolek no to pediatra stwierdzając wirusową biegunkę u Nikosia zaszczepiła go?:eek:

reklama
Dziewczyny co do kolek to te leki na nie z jednej strony podobno pomagają , ale z drugiej w jakimś stopniu zagazowują jelita i są takim kijem o dwóch końcach . U nas np kolki skończyły się jak odstawiłam WSZYSTKIE kropelki , płyny , herbatki i zostało samo mleko . Teraz Maciuś nie ma kolek wcale.
Oczko raz lepsze , raz gorsze . My nie dostaliśmy żadnych kropelek , tylko mam masować . Do kontroli mieliśmy jechać w piątek ale Maciuś strasznie marudził po szczepieniu i przełożyłam wizytę na 14 kwietnia . Jak masuję mu to oczko to czasami wypłynie taka ropka , ale oczko jest ładne , nie czerwone i samo z siebie nie ropieje tylko łezki np jak je to mu wypływają . Ta lekarka która go badała przed szczepieniem kazała czekać i nie płukać na razie bo ona nie widzi żeby się coś złego działo , a dziecko rośnie , kanalik też i może samo przejdzie. Tak samo mówił nasz pediatra do którego chodzimy prywatnie- a okulistka że możliwe że jednak płukanie i co tu robić ? Komu zaufać ? Co radzicie ?
Larkaa po jakim czasie u Was się poprawiło? Miałyście jakieś krople ?

Do góry