reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
Elunia, ja bym za bardzo w te wagi nie wierzyła. Oblicza się na podstawie innych wymiarów, to po prostu wypadkowa innych parametrów. Mnie mówili, w poprzedniej ciązy, że dziecko jest małe a Franek miał 3600g. Znowu mojej koleżance ani razu nie zakomunikowali, że dziecko jest duże a miało 5kg:szok:
Najlepiej by było aby każda z nas urodziła takiego średniaczka:-)

golimek mam nadzieję że dzidzia urodzi się średnia i zdrowiutka lekarz mówił że tak do 3300 dojdzie więc ja się nie martwię, ale u większości lutuweczek to maluszki już po 1200g mają:) moja mała mam nadzieję nadrobi:)

mamaflavii a ile waży Twój synek ?

asus - nie mam pojecia, lekarz tego nie podal, z wymiarow wynika, ze jest o tydzien starszy, takze porod moze bedzie jeszcze w styczniu, kto go tam wie.
Sama chetnie bym chciala wiedziec ile teraz wazy.

A moze wy wiecie czy da rade samemu obliczyc wage na podstawie wymiarow?

A co do wagi dziecka to potwierdzam, na usg czesto wychodzi inna, a po urodzeniu inna. Moja corunia miala byc wg opinii lekarza w normie, a po urodzeniu (fakt ze 6 dni przenoszona) wazyla 4300!

elunia r. - ale twoja malutka jest tez z tydzien, dwa mlodsza od innych. Moze dlatego. A poza tym dzieci roznie rosna w roznych fazach ciazy. Czasem wyprzedzaja troche swoj wiek, czasem rosna wolniej.

Habcia ja tam sie nie stracham, to chyba bardziej moja ginka mnie nakreca :) wyszlam wczoraj z gabinetu troche przestraszona, a patrzac na wage to sredniaczek mi rosnie.
Ja przy urodzeniu wazylam 3350, TZ 3300 wiec waga dzieciatka tez moze byc zblizona..choc nie musi;-)

Dziewczyny ja piszę jeszcze na jednym forum i tam dziewczyna ma ciążę mniejszą od mojej bodajże o 3-4 dni i jej młody waży ponoć 2500!!!
A ostatnio słyszałam o dziewczynie która urodziła chłopaczka w 7 miesiącu..a młody ważył 3500:eek:
Ja mam za tydzień USG- patrzyłam na necie w jakimś kalkulatorze i niby teraz mała powinna ważyć 1800- zobaczymy:-)

reklama
To ja juz wiem dlaczego krzyż mnie tak boli i gdy chodzę to przyśpieszenie u mnie nie działa.:-D:-D. Ale spore już te nasze maleństwa.

Do góry