reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

USG 27 tc

BPD 73 mm (29tydzień i 1 dzien)
HC 265 mm (28 tydzień i 6 dzień)
AC 255 mm (29 tydzień i 1 dzień)
FL 54 mm (28 tydzień i 4 dzień)

Wiek płodu 29 tygodni

Waga 1350 g

Łożysko w ścianie tylnej Typ II

Położenie podłużne główkowe :-)

reklama
No a mój synek jest tak bardzo ruchliwy że przez to mam te problemy z twardniejącą macicą :( No ale już się przyzwyczaiłam do jego brykania, czasami boli jak się wypnie, ale i tak ciesze się z każdego jego ruchu :)

ulagor86 ciekawa jestem jaki będzie twój syncio jak się urodzi?? Mój jest w miarę grzeczniusi i mało się rusza, ale od dwóch dni szaleje:szok::szok::szok:. Może coś zaczęłam jeść lepszego i mu energii przybyło:-):-):-).

Moja Martynka odkąd zaczęłam uzupełniać żelazo rozbrykała się na całego chyba ćwiczy aerobik:-D Z jednej strony wystaje główka, a z drugiej nóżka i zaczyna się rozciąganie brzuszka mamusi:-D

Oj Aga ciekawe jakie będą te nasze dzieciaczki :) Mój powinien byc grzeczniutki patrząc na mamusie i tatusia :) Jesli Mu się tak podoba kopanie mamusi, to niech sobie kopie ile zechce, matka wszystko wytrzyma :) Wczoraj nawet z tatusiem w piłke nożną grali, tatuś komentował a synek robił co tatuś mówi :)

Ostatnia edycja:
Mój synuś w 27/28 tc waży 1150 gram czyli podobnie jak Kacperuś , mały jak się urodził ważył 3340 i mam nadzieję że drugie maleństwo też coś koło tego będzie miało bo jakoś nie wyobrażam sobie urodzić powyżej 4 kg:szok:

27/28 tydzień
Położenie płodu- podłużne główkowe
BIP- 75 28/29 tc
AC- 238 28 tc
FL- 50 27 tc
Anatomia płodu - prawidłowa
Łożysko- ściana przednia IIst.
AFI- norma

reklama
Wymiary mojego syneczka w 29. tyg. 1 dzien:

Szerokosc glowki - 7,54 cm (30 tydz. 2 dni)
Dlugosc kosci ramienia - 5,27 cm (30 tydz. 5 dni)
Dlugosc kosci udowej - 5,81 cm (30 tydz. 3 dni)
Lezy nieco krzywo ale w polozeniu glowkowym :happy:

Do góry