reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

O czym świadczy żółto-zielona kupa?? Czy to coś niepokojącego?? Pierwszy raz się nam taka zdarzyła..Karmię Małą NANem a czytałam, że po nim dużo dzieci robie zielone kupki..jak myślicie?? jest się czym martwić??

reklama
A od czego mogą być zielone kupki przy karmieniu piersią?Zoska pare dni takie robi.A jem cały czas to samo.
Mała też czasami zezuje i własnie dzisiaj po obejrzeniu tego programu troche się uspokoiłam

Kamylka, Habcia dziecko zezowac może spokojnie do roku. :tak: Niektórzy okuliści mówią nawet, że do dwóch. Inga nosi okularki odkąd skończyła 1,5 roczku własnie przez zeza. :baffled: W okularkach nie zezuje wcale, ale jak się je zdejmie to zaraz jej oko jedzie do środka.

Co do zielonych kupek to na ulotce informacyjnej o kupkach dziecięcych było napisane, że jak sie od czasu do czasu zdarzy to nie cstrasznego, ale jak się to dłużej utrzymuje to trzeba do lekarza z tym.

Kamylka, Habcia dziecko zezowac może spokojnie do roku. :tak: Niektórzy okuliści mówią nawet, że do dwóch. Inga nosi okularki odkąd skończyła 1,5 roczku własnie przez zeza. :baffled: W okularkach nie zezuje wcale, ale jak się je zdejmie to zaraz jej oko jedzie do środka.

.
Tak ja wiem o tym ze dzieci moga dlugo zezowac tylko ze Luizie lewa spojowka tak jakby zatrzymuje sie w polowie jak patrzy w lewo a jak robi zeza to juz wogole to dziwnie wyglada.Teoretycznie powinna ta spojowka isc do konca koncika oka a tak nie jest.
Ja wiem ze zez to normalne .Nie wiem czy dobrze tlumacze to co zaobserwowalam u malej:-(

A czy jeszcze komuś nie odpadł kikut pępowiny?????? Bo u nas to cholerstwo się trzyma ciągle ;/
Wiem co czujesz :tak:Nam też nie chciał odpaść. Też czekałam ponad 3 tygodnie! Już lada dzień kochana i już go nie będzie. Cierpliwości :-)
Lajfik - pomidory wprowadzilam, ale tak na spokojnie. nie przesadzam z ilością. Papryki na razie się boję :-p
Larkaa - orzechy MOGĄ ale nie muszą uczulać. Nie rezygnuj z postanowienia o eliminacji nabiału.

ehh czytałam wątek kilka godzin temu i nie pamiętam co kto pisał. Ogólnie:
Moja Milka też charczy. A właściwie brzmi to jak pochrumkiwanie prosiaczka :-D Ale zabronili mi czegokolwiek wlewania do noska w celu eliminacji tego dźwięku. :rofl2:
reszty nie pamiętam :(

Cześć Dziewczyny.
W nocy Daniel spał od 21 do 3.30 :szok: pewnie jeszcze by pospał, ale już się zestresowałam i obudziłam go na karmieni:tak: po karmieniu pospał jeszcze do 7.
Jestem w szoku, że tyle czasu przespał, chociaż dzięki temu ja troszke lepiej się czuje:-)
Dziewczyny powiedzcie mi czy szczepiłyścei swoje dzieciaczki na rota wirus?
O 12 idziemy na szczepienia i nie wiem czy brac tą szczepionke, podobno moze nie ochronić dziecka przed wirusem :confused:

Cześć Dziewczyny.
W nocy Daniel spał od 21 do 3.30 :szok: pewnie jeszcze by pospał, ale już się zestresowałam i obudziłam go na karmieni:tak: po karmieniu pospał jeszcze do 7.
Jestem w szoku, że tyle czasu przespał, chociaż dzięki temu ja troszke lepiej się czuje:-)
Dziewczyny powiedzcie mi czy szczepiłyścei swoje dzieciaczki na rota wirus?
O 12 idziemy na szczepienia i nie wiem czy brac tą szczepionke, podobno moze nie ochronić dziecka przed wirusem :confused:

zupelnie nie uchroni, ale moze lepiej znosic rota...

O czym świadczy żółto-zielona kupa?? Czy to coś niepokojącego?? Pierwszy raz się nam taka zdarzyła..Karmię Małą NANem a czytałam, że po nim dużo dzieci robie zielone kupki..jak myślicie?? jest się czym martwić??
nan jest wzbogacany zelazem i to moze byc od tego:) moja Zoska tez robi zielone kupy ale nas lekarz uprzedził, ze po tym mleku ktore pije takie własnie bedzie robic:tak:

Oooo, to może moja ma kupki takie nieciekawe, bo ja cały czas żelazo w tabletkach biorę. :confused: Chyba przestanę na 3 dni, zobaczę czy jest jakaś zmiana. :blink:

reklama
Witajcie,
W pon. byliśmy na pierwszej wizycie w przychodni. Nasz Jędrek skończył akurat 5 tygodni i zaczął pokaszliwać.
Przy okazji postanowiliśmy go zważyć, wcześniej przychodziła położna i mówiła że nie ma takiej potrzeby bo na jej oko (staż 35 letni) mały przybiera na wadze idealnie.
Byliśmy w ogromnym szoku jak okazało się że waży 4,065kg, przy wypisie ze szpitala ważył 3,900.
Dostaliśmy skierowanie na badanie krwi i moczu, pojechaliśmy również do poradni laktacyjnej, gdzie kazano nam dokarmiać małego sztucznym mlekiem przez tą rureczkę.
Badania wyszły dobre.
Wypija teraz 200ml mleczka w ciągu dnia i od wtorku do wczoraj przybrał na wadze tyle co przez 5 tygodni...:szok:
kamień spadł mi z serca ...a to wszysko przez położną która wmówiła mi że nie ma czym się martwić:-( mały ył grzeczny, pięknie spał nic nie przemawiało za tym, że jest głodny...
A Wasze maluchy pięknie przybierają na wadze!! gratuluje i bardzo zazdroszczę:-D my odrabiamy straty.

Za tydzien mamy szczepienie. Wybieralismy miedzy rota a pneumo. Pediatra polecił pneumo ze względu na groźniejsze powikłania i groźniejsze choroby.
Szczepimy więc bezpłatnymi, które są podobno identyczne jak te 5w1 i na pneumo.

Do góry