reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Jestem juz po wizycie :-)
Lekarka powiedziała ...że to nic strasznego i niepokojącego ...mówi że to na pewno nie od jedzenia .. ani zadna skaza ....:no: kazała mi małą smarować "Olejkiem Migdałowym" zakupiłam go w aptece ...samo przyszło ..samo zejdzie ...:confused:
Na tyle ją zrozumiałam ... bo niestety nie zawsze wszystko skumam ..w końcu to angielski ,a nie polski :-p;-)...Podała mi ang. nazwę tego cholerstwa MILIA ...:confused: tak oni ta wysypke nazywaja
Muszę wejść na forum mam z Irlandii i może dowiem się czegoś więcej :sorry2:
Coś tak czuje że to jakiś trądzik :sorry2::dry::confused:

A jak sie jej spytałam o tabletki to powiedziała że jak karmię piersią to nie muszę brać :baffled:...noooo..... i mamy XXI w. :confused::szok::-p

Golimek ... pare dni temu byliśmy na spacerze i mała zaczęła się drzeć wniebogłosy ..spociła jej się cała główka ...i pewnie potówki tez jej wylazły :tak:
Ojjjj dziewczyny ... ja chce do Polski !!!!!!!!!!!!!!!!..... :-:)-:)-(

Ewelinka .... a ty idziesz z tym do lekarza??

reklama
Ja z warzyw jegm buraczki, marchew, pietruszkę, selera, por i cebulę w małych ilościach, ziemniaki, pomidory, ogórki, sałatę, cukinię... i to chyba wszystko.

Lajfik ja tez dziś byłam z Fionka na post natal check. Dostałam receptę na pigułki mimo, ze karmię piersią. ;-) Tą wysypke u nas dziewczyny nazywają milk spots i faktyznie, tu każą się nei przejmować.

Chcesz do Polski? Czemu? Muszę Ci powiedzieć, ze ja tu jestem o niebo bardziej wyluzowana i zrelaksowana niz jak Inga była malutka. Tłumaczę sobie, że skoro oni tu nie każą nic robić z takimi wysypkami, a ich dzieci z tym zyją i nic im nie jest, to na pewno mojemu tez nic nie bedzie. ;-) W Polsce z Inga latałam non stop po lekarzach, mimo, że była zdrowa. Już fioła dostawałam. :baffled:

Nathalie ...ja tak ogólnie ...z wielu powodów chce do Polski ...napiszę o tym kiedy indziej ..czemu chce wracać :sorry2:
No a jeszcze ta moja MILIA to to samo co MILK SPOTS:confused:
Słyszałaś coś o tym ?
Jak patrzę na główkę małej ....to wydaje mi się też że ja przegrzałam w polarowej czapce ... chyba zaraz palne sie w łeb ...:-p

Witam!!
Czasami do Was zagladam,bo pomimo tego ze bylam zapisana na watku marcowek moj synek przyszedl na swiat 15 lutego w 38tyg.U was bylo wtedy juz sporo roszpakowanych mamusiek i moglam co nie co podczytac.
Zauwazylam ze duzo z Was ma problemy z kolkami u maluchow,moj tez ma ale czasami przewaznie nad ranem,po poludniu i wieczorem,mial moze z 5dni jak narazie.

dziewczyna od nas z forum miala straszny problem z pierwszym dzieckiem i pewien lekarz powiedzial jej co jest dobre na kolki i ona to stosowala i maly nie mial problemow.
Po przeczytaniu posta (nie pamietam imienia dziewczyny) o Jurandzie same lzy cisnely sie do oczu,szkoda mi sie zrobilo tej dziewczyny ale bardziej dziecka,bo to straszne jak maly krzyczy 24h,postanowilam sie z Wami podzielic tym wynalazkiem.
W zasadzie jeszcze tego nie stosowalam ale jak dzis bedzie powtorka z rozrywki to tak zrobie.
No wiec:
Ona kierowala tego posta do mnie;
marchwianki robisz tak w twoim przypadku karmienie sztuczne gotujesz w garnuszku ze 3 marchewki najlepiej beznawozowe do miękosci ok 45 minut az woda zrobi się żółta wywalasz marchewkę a na tej wodzie robisz mleko tak samo jak na zwykłej przegotowanej to tyle acha na 3duże marchewki ok 1,5 litra wody :biggrin2:

Sory ze tak wam weszlam i nasmecilam.
pozdrawiam

u Hanki w nosie też charkotało- wpuszczałam jej Marimer i wyciągałam fridą- ale neonatolog powiedziała, ze aspirator tylko w ostateczności, bo za silne podciśnieie może uszkodzić nos w środku- wiec od poniedziałku aspirator był w użytku ze dwa razy, a tak wpuszczam wodę morska ze trzy razy dziennie- i Hanka wyki****e co jej tam przeszkadza...

na potówki- a takowe już dwa razy wyhodowaliśmy przegrzewając Hankę- mamy maść robioną w aptece na ceseptę- z parafiną, linomagiemm, wazeliną i czymś jeszcze. i tym traktujemy zadek. resztę ciała czymść takimLinomag Bobo A+E, krem dla dzieci i niemowląt, 50 ml - Apteka internetowa Dbam o Zdrowiefajnie pachnie i skórka po tym ładnie się zagoiła. kąpaliśmy w mące ziemniaczanej ale wczoraj szarpnęliśmy się na Oilatum soft- zobaczymy, z jakim efektem...

ot, i tyle naszych doświadczeń jak dotąd :-D

Ojjjj dziewczyny ... ja chce do Polski !!!!!!!!!!!!!!!!..... :-:)-:)-(
JA TEZ!!!:tak:;-)

Diewczyny,ja mam pytanko-czy wasze dzieci zezuja mocno??Jakub prawie wogole,Marcel minimalnie ale Luiza bardzo zezuje:-(.Martwie sie,bo oczywiscie naczytalam sie w internecie i juz mam stresa bo wychodzi ,ze ma zeza no:szok:Jej lewe oczko schodzi bardziej na prawo .Jak juz podchodze do niej to zezuje.Jutro mam wizyte,ale ja juz wiem co uslysze-to normalne:wściekła/y::wściekła/y:Wiem,ze normalne i moze trwac pare mieisecy ale ona jak jej sie dokladnie przyjzalam dzisiaj ma to lewe oczko nawet mniejsze:-(

Pocieszyłyście mnie z tym noskiem, bo już myślałam, że Karol zaczyna mieć alergię na te nasze koty !!! już schizowałam trochę:-(
ale mam nadzieję, że to nic takiego i przejdzie.
Ja kupiłam spray Otrivin i do tego aspirator. Wywalamy to wszystko z noska i zobaczymy.

Kamylka moj Maks też zezeuje, ale puki co się nie martwię. NIby do 3 miesiaca dzieci maja prawo zezowac. My z mezem odrwacamy glowy jak zezuje, ciezko jest na to patrzec.

reklama
Do góry