reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
lajfik ja wrócisz od lekarza to napisz co Ci powiedział..moja ma dokładnie to samo..małe krostki na policzka, skroniach i czole..nigdzie więcej..i to napewno nie od tego co ja jem..bo karmię ją sztucznym..też myślę, że to jakies uczulenie ją dopadło..na jakiś mój kosmetyk, proszek lub cos w tym stylu.

Nimfii
Zazwyczaj go nosze i pokazuje wszystko w domu, uwielbia też wpatrywanie się i słuchanie grzechotki i faktycznie jest spokojny. Ale jak tylko odłoże go do łóżeczka to zaczyna marudzić, a później płakać, więc zawsze najpierw musi usnąć z cycem w buzi, lulanie na nic, do snu musi być cyc...:dry:
Martussa82
Spróbuje karmić w innej pozycji. Może faktycznie nie dojada:confused: jutro bedziemy na szczepieniach i przy okazji będzie ważony, więc zobaczymy jak przybiera.

zapmarta nasza Kalina też furczy strasznie szczególnie w nocy, jakby miała zatkany nos i katar, ale to mleczko dostaje się do noska i przez to te odgłosy.

lajfik pomidorki też jem, ale mało i rzadko, nic się nie działo po nich. Niedługo chce zrobić podejście do papryki, ale najpierw muszę mała z syfa wyleczyć bo nie będę wiedzieć od czego te wypryski :D

a z warzyw jem marchewki, brokuły, kalafior, ziemniaki, buraczki, pietruszke, seler, pomidory (mało), cukinie, kabaczka

golimek nam odpadł po tygodniu, ale to dlatego bo mąż nalezycie sie nim zajął, ja sie bałam ;/

golimek nam odpadl po 10 dniach ;-) ale jeszcze tydzien pozniej nam sie saczyla wydzielina z pepka i musialam przemywac

wiewioreczka tez tak mialam z usypianiem :tak: tylko przy cycu chcial usypiac... no ale teraz w nocy oszukuje go smoczkiem - na szczescie sie udaje :-D a jak jeszcze nie moze zasnac to glaskam go po pleckach... Zasypianie w nocy po karmieniu to ok 30 min ale i tak sie ciesze ze w koncu zasypia:sorry2:

zapmarta tez slysze takie odglosy z noska, czasem mam wrazenie ze mu sie to poprawia gdy go nosze - moze cos splywa do przelyku :dry:

Gorzej z tym ze ostatnio ma strasznie suche gardlo :confused: prawie slinki w nim nie ma zwlaszcza rano i nie wiem czy to jakas infekcja? Zamiast poplakiwac skrzeczy troszke :dry:

No właśnie Nimfi też mi sie tak wydaje ...tym bardziej że ona to ma po bokach głowy i na skroniach ...ciut na polikach ..a dzisiaj jest troszkę na czole :dry:... To są właśnie te miejsca gdzie ja ją przytulam swoją twarzą ... :dry:...jeny jest milion mozliwości :confused:
.

moja pyza na trądzik niemowlęcy
poczytaj o tym:tak:

my z warzyw tez jemy marchewke, szpinak, kalafiora probowalam, salate, pomidory, ogorek zielony

w nosku nam tez czasami furkocze ale jak jest w nocy za cieplo i za suche powietrze. wtedy zakraplam jej Sterimarem i jest juz ok.

zaczelam walke o pokarm :tak:i widze skutki. pozytywne myslenie sprzyja, laktator zakupilam elektryczny i powiedzialam koniec mleku z butelki.mam nadzieje ze mi sie uda na dluzsza mete :blink:. trzymajcie kciuki

w nosku nam tez czasami furkocze ale jak jest w nocy za cieplo i za suche powietrze. wtedy zakraplam jej Sterimarem i jest juz ok.

jak pytalam w szpitalu o zakraplanie noska to mi powiedzieli zeby robic to tylko wtedy gdy jest zatkany podczas kataru :dry: ze tez zapomnialam zapytac wtedy co zrobic jak jest gardlo wysuszone...

Byc moze u nas w domu tez jest za malo wilgoci :confused: ale samo wieszanie mokrych rzeczy na kaloryfer nic mi nie daje :baffled: a nie chcialam kupowac nawizaczy powietrza:crazy:

reklama
elwis z tego co poczytałam o trądziku to Cyprianek na 99% też go ma. powiedz jak go leczyć?? tylko przemywasz przegotowaną wodą?

Do góry