reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Ślicznie przybierają na wadze te nasze maluchy. Mnie pediatra mówiła, że dziecko będzie różnie przybierać na wadze, raz 150 g a raz 300, my się ważymy co tydzień więc widać te różnice.

Samaola, nie martw się, ja całe życie z niedowagą, moja mama rwała włosy z głowy, żebym tylko przybierała na wadze, teraz po 28 latach stwierdzamy, że taka moja uroda:-):-):-):-) (nie uda mi się jednak zachować tych 5 kg po porodzie, o których tak marzyłam...:-()

reklama
Cześć dziewczyny!
Dzieciaczki ładnie przybierają:tak: ja też jestem ciekawa ile tam mój szkrab przybrał, ostatnim razem ważył 4220(dwa tyg. temu, a jak się urodził 3160, przy wypisie 2900)
W piątek mamy wizyte u pediatry i szczepienia... już się boje jak mały to odchoruje:szok:
a jutro USG bioderek.

Dziewczyny wiecie może jak długo dzieciaczek może spać na brzuchu mamy? czy nie ma takich ograniczeń:confused: Moj Daniel śpi tak często w ciagu dnia, ze względu na tą przepukline:-(

Samaola a jak u Was kupki wygladają? Wg nie jesli kupki są normalne to znaczy, że Łucja dobrze przyswaja pokarm i nie ma sie czym martwić.
Praktycznie w każdej pieluszce jest "coś" , najczęściej siuśki ale kupki też w prawie każdej i to spore(dziennie schodzi z 15 pieluch). Położna je widziała i nie miała zastrzeżeń.

Praktycznie w każdej pieluszce jest "coś" , najczęściej siuśki ale kupki też w prawie każdej i to spore(dziennie schodzi z 15 pieluch). Położna je widziała i nie miała zastrzeżeń.

no to dobrze ...widocznie taka jej uroda i nie ma co się niepokoić :-);-)

U mnie maksymalnie dwie trzy kupki na dobe:-(, siuśki w każdej pieluszce. Może on za mało je:confused:
Samaola Dziennie 15 pieluch :szok::szok::szok:... o mój boże kto na to zarabia ;-)

U mnie dziennie schodzi 7-8.... :-D I kupki są 2-3 dziennie ...a czasami takie popuszczone bączki do tego ....
Dziewczyny zdajcie się na wasze dzieci ...każde z nich jest inne ..i za bardzo się nie przejmujcie :tak::-pbo mozna dostać bzika :-p:-p:-p

Kobietki dawno do was nie zagladalam a to dlatego ze Gracjanek poswieca cala moja uwage Musze sie pochwalic ze moj synek pieknie przybiera na wadze wczoraj skonczyl 3 tygodnie i wazy 4620:-) A dzis w nocy maly przespal 4 i pol godziny:szok: normalnie jestem z niego dumna:tak:
glitterfy073423T196D33.gif

reklama
u nas też była p położna i ważyła Nikodemka waży 4150 przybył przez m-c 1kg powiedziała ,że bardzo ładnie. No i nie podobała jej się skóra Nikosia mówi ,że taka marmurkowa kazała mi iść do lekarza żeby obejrzał ale tak to wszystko ok idziemy do lekarza w piątek no i na usg bioderek też przyniosła skierowanie i też idziemy ale nie wiem kiedy

Do góry