reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Fiona waży już 4750 :-) Ostatnio ważyłam ją 10 dni temu i ważyła 4410. Tez ładnie, prawda?

Nam lekarz nie zalecił zadnych witamin, ale na pewno bede podawać coś, jeszcze nie wiem co. Mam tutaj wit D3 i cebion multi.

reklama
a nasza przybrala 80 dag w ciagu 19 dni (wazy 4075g)...bylismy dzis z Kuba to i mala pani dr zbadala,oczko ropiejace mamy zakraplac antybiotykiem

a...i waga... po urodzeniu spadła jej z 4020 do 3650- miała mnóstwo wód w brzuszku i ulewała dwa dni, ja nie mialam pokarmu od razu... , jak wychodziłyśmy było 3750, teraz 4100 - więc przez dwa tygodnie w domku +350 - to chyba oki?:szok::rofl2:

a- i mam pytanie- o witaminy- od pediatry dostałyśmy wit K, wit D3 i cebion multi- taki zestawik witamin, gdzie też jest D3- poza tym ja nadal biorę prenatal- po konsultacji z innym lekarzem pojawiły się wątpliwości czy nie za dużo tego wszystkiego?? jak Wam zalecono te witaminki?? bo zgłupiałam:baffled:

Moj przybieral 300g w tydzien, ale to dosc sporo... zobaczymy po kolejnym wazeniu ;-)
Z witamin biore Feminatal na zmiane z Prenatalem - od pediatry witK i D3, no i to tyle :tak:

samaola pewnie reakcja po szczepieniu ;-) to w koncu meczace przezycie :-p

Widze ze wasze dzieciaczki tez ladnie przybieraja na wadze :tak:

Widze ze wasze dzieciaczki tez ladnie przybieraja na wadze :tak:
Moja Łucja właśnie coś nie bardzo przybywa...najniższa waga po urodzeniu to 2600 a po 6 tygodniach 3300. To dolna granica normy choć lekarka mówi, ż taka jej uroda-jest chuda i długa ale wszystko jest dobrze. Co mogę zrobić by mała przybierała więcej? Karmię ją na rządanie, próbowałam więcej ale ulewa...

u mnie jak była położna to mówiła, że dziecko powinno przybierać między 150 a 250 gram na tydzień i wtedy jest ok:tak: moja Mała przybrała 230 przez tydzień;-) w poniedziałek ważyła już 3560gram;-) jej najniższa waga to w drugiej dobie życia 2510gram. Przez niecałe 4 tygodnie przybrała więc ponad kilogram:-)

Samaola a jak u Was kupki wygladają? Wg nie jesli kupki są normalne to znaczy, że Łucja dobrze przyswaja pokarm i nie ma sie czym martwić. Moja dobra kolezanka ma taką watłą córeczkę, teraz ma 4 latka i nie wiem czy waży 11 kg, taki chudasek z niej jest po prostu.

Samaola a jak u Was kupki wygladają? Wg nie jesli kupki są normalne to znaczy, że Łucja dobrze przyswaja pokarm i nie ma sie czym martwić. Moja dobra kolezanka ma taką watłą córeczkę, teraz ma 4 latka i nie wiem czy waży 11 kg, taki chudasek z niej jest po prostu.

i ja bym dodała jeszcze ...jeśli moczy 8-10 pieluch na dobe to jest wszystko oki :-)

Nathalie ... ja podaję D3 i wit.K ....bo tutaj lekarz też oczywiście nic nie zapisał :baffled:
no i moja malutka waży tyle co twoja :-D:-D:-D

Samaola, każde dziecko przybiera inaczej. Jeżeli faktycznie są kupki i siusiu to najwidzoczniej taki jej urok:-) Mój syn przybierał podobnie, prawie zawsze w 10 centylu się mieścił, najdziwniejsze jest, że wygląda bardzo dorodnie.
A my idziemy jutro do przychodni. Niepokoi mnie to siusianie małej. Jak siusia wygląda tak jakby kupkę robiła ;/

reklama
samaola chyba mozesz regulowac jej wage tez swoja dieta :confused: cos mi sie tak obilo o uszy ze jesli sie odzywia zdrowo i dostarcza tyle wartosci odzywczych ile trzeba to ze dziecko przybiera prawidlowo :tak: nie wiem na ile to prawda, bo to na jakiejs stronie w internecie napisali

Do góry