reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Dziewczyny nie straszcie z tym nabialem. Ja nie umiem żyć bez nabiału, fakt teraz staram się jesć rozsądnie i na razie nic się nie dzieje małej.
Habcia, zgadzam się z innymi męża trzeba wychować. Mój sam siebie nie potrafi nic za bardzo zrobić, ale jak mu powiem to zrobi wszystko, niestety inicjatywy brak ;/ Ale ja o dziwo mam nadmioar energii ostatnio i wszystko robię w domu, plus ogródek i zakupy, aż sama się sobie dziwię.

reklama
moja mała ostatnio tak jak twoja larka, pręży się przy cycu i wypluwa go ale to z przejedzenie jak jej się odbije i chwilę ja ponoszę ponownie przystawiam i zaciąga mleczko. Ja duzo nabiału jem tzn. jogurty, serki do kanapek, mleko z płatkami i bananami, mała ładnie je i robi kupki nawet parę razy dziennie. Dzis rano kawke słabiusia z mlekiem wypiłam po raz pierwszy od porodu, mam nadzieję że małej nie zaszkodzi.

A Cyprianek od wczoraj zaczął się świadomie do nas uśmiechać. z początku myślałam że to przypadek ale powtórzyło się i dzisiaj też robi to samo:-):-):-)

pbg a ja się z Tobą nie zgodzę, bo u nas odstawienie nabiału naprawdę pomogło poza tym Cyprian nie męćzy się tak przy robieniu kupki i nie ma tego płaczu i prężenia. Nie chodzi o to żeby w ogóle go nie jeść tylko przez jakiś czas odstawić a potem ograniczać. np. jak zjesz jogurt i kanapki z serem to na kolację nie wcinać jeszcze płatów na mleku albo kanapek z innym serem.
moja Zoska je mleko dla alergików a i tak sie pręzy i nie moze kupy zrobic:baffled:

Moja Zosia uśmiecha się tylko do mnie i zawsze się wzruszam, kilka razy dziennie, kocham to po prostu. Męża jeszcze nie uraczyła, chyba jest na niego zła, raz go przyłpałam jak jej wpychał smoczek na siłę a mała się darła bo nie chciała, myslałam że go z domu wywalę, poczym zrobiłam wykład.

a z tą kupą to straszna sprawa, u nas trwa kilka dni już i dzisiaj znowu to samo, rano zrobiła jedną ale dalej się pręży, wczoraj nie robiła i cały dzień się męczyła.Spróbowałam metody termometru, pod pretekstem mierzenia temperaturki w pupie, ale niestety nic nie pomogło:( Biedactwa z tych naszych dzieci

Moja mała nie ma żadnych problemów z kupka ...
Antar..maluszki już teraz mogą rzadziej robic kupke nawet raz na dwa dni ..więc się nie przejmuj ;-)

Idę dziś do pediatry, ta wysypka strasznie nam się rozprzestrzeniła :O Masakra, biedne dziecko :(
Jeszcze jakaś krewka w nosie jest u dziecka, nie wiemy co to :|

Cześć Dziewczyny!
Jestem zakatarzona i czuje sie fatalnie:-( czy wiecie czym możnz się podleczyć w czasie karmienia piersią? Wszystkie aspiryny i tego typu leki pewnie odpadają:confused:
Strasznie się boje żeby nie zarazić malentwa...:-(

reklama
Idę dziś do pediatry, ta wysypka strasznie nam się rozprzestrzeniła :O Masakra, biedne dziecko :(
Jeszcze jakaś krewka w nosie jest u dziecka, nie wiemy co to :|

Daj znać co powie lekarz.
Może się zadrapała przy nosku i rozcieła skórke:confused: Mój Daniel pomimo obcinania pazurków potrafi się podrapać i to całkiem pożądnie:dry:

Do góry