reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

I zawsze gdy karmie jedną piersią z drugiej leci mleko. Mojej starcze jeden cycuś na raz, ale jada co godzinę w dzień po jednym cycu. Na dobranoc daję jej dwa ale niedojada i poprawiam za nią laktatorem bo podobno tak trzeba. Teraz odciągam tylko po karmieniu z tego cycka którego jadła.

To po skończeniu karmienia trzeba odciągnąć to co jeszcze zostało? Czy to przyśpiesza produkcje mleka? Ja ostatnio mam kryzys laktacyjny i szukam sposobu na poprawe sytuacji.

reklama
wiewioreczka ja wlasnie czekam na chuste bo mi rodzice poczta wyslali zalupiona od kolezanki. Ona bardzo chwalila, byla bardzo zadowolona i dlugo i duzo nosila swojego synka w niej. Ja sie tez sporo naczytalam na ten temat bo chcialam wlasnie w niej nosic i tu gdzies na babyboom tez caly watek jest, ale juz teraz nie wiem gdzie ja to znalazlam, ale tu mozesz poczytac Kawałek szmaty - chusty i... - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

wlasnie siedze z cyckiem na wierzchu calym wysmarowanym bepanthenem i czuje jak mi sie wrzera normalnie chyba do srodka, az w glowie mam ciarki jakies, a mala obskoczyla dwa cycki i sie dalej drze i szuka cycka. Ja juz trzeciego nie mam, boze kochany

własnie znalazłam sposob na uspokojenie mojej corci a mianowicie, przegladanie gazetki z kauflanda :) normalnie jak zaczarowana i wydaje dzwieki, wyglada to komicznie, jakby czytala :)

Dziewczyny mam pytanie. Jutro Filipek kończy 3tyg., nie wiecie czy jest coś co można podać Mu na bolący brzuszek? Bo na wszystkich tych herbatkach pisze, ze od 1 miesiąca życia można dopiero podawac. Dzisiaj strasznie się męczył biedaczek, dopiero kołysanie w wózku pomogło. Jednak nie ma to jak wózek na solidnych pasach :)

Dziewczyny mam takie pytanko czy któraś z Was nosi swojego dzieciaczka w chuście?? Zastanawiam się nad kupnem, ale nie wiem jaka chusta jest najlepsza na początek i czy jest to bezpieczne dla maleństwa:confused:
noszę naszą małą w chuście, to ekspresowy uspokajacz:-) mamy chustę wiązaną(rapalu z bebelulu) szybko nauczyliśmy się wiązać Łucję, gdy tylko zrobi się cieplej wychodzimy za zamotaną małą na dwór. Polecam taki zakup, fajnie dać dzieciątku bliskość prawie jak w brzuszku.
A co do odciągania laktatorem pokarmu z niedojedzonej piersi to z tego co czytałam nie powinno się tak robić, tylko następne karmienie zaczynać od tej niedojedzonej piersi.

Ostatnia edycja:
postrzalka dzieki za linka, pokaze mezowi artykul to moze przestanie wyskakiwac z butelka, he he, fajny ten fragment: niewiedza na ten temat bardzo często skłania matki (a już na pewno babcie) do sięgnięcia po butelkę ze sztuczną mieszanką
:-D

reklama
Dziewczyny mam pytanie. Jutro Filipek kończy 3tyg., nie wiecie czy jest coś co można podać Mu na bolący brzuszek? Bo na wszystkich tych herbatkach pisze, ze od 1 miesiąca życia można dopiero podawac. Dzisiaj strasznie się męczył biedaczek, dopiero kołysanie w wózku pomogło. Jednak nie ma to jak wózek na solidnych pasach :)
ja podaje herbatkę z HIPPA jest od 1 tyg .Położna mi mówiła ,że planteks też może być.Mojemu pomaga HIPP

Do góry