Nasza witaminka D nazywa się DEVIKAP. Ja zakraplam od razu do buzi i daję popić cycem.Jak podajecie dzieciom witamine D3? Dostalam recepte na lek Vigantol, no i to jest w kroplach... Pisze na ulotce zeby podawac dziecku wraz z porarmem najlepiej lyzeczka lub butelka
No i sie zastanawiam czy odciagac pokarm, wymieszac to i podal malemu? Czy mozna mu to od razu zakropic do buzi?
reklama
wiewióreczka83
Fanka BB :)
-j-
Poprostu trafiły nam się małe żarłoki
Poprostu trafiły nam się małe żarłoki

wiewióreczka83
oj chyba tak...:-):-)
twój maluch tez aby by na brzusiu u mamusi leżał?
Na brzuszku może spać i trzy godzinki, poloże do łóżeczka i juz skrzeczenie jest

Dziewczyny ile powinien trwac pierwszy spacer przy pogodzie +4stopnie i słoneczku?? Jak narazie tylko się wietrzyliśmy bo cały czas padało i było zimno:-(
wiewióreczka83
Mi lekarz mówił żeby zachować odstep czasu miedzy podaniem K i D. Najlepiej jedną rano, a drugą wieczorm.
mozna spacerowac nawet jak jest brzydka pogoda o ile jest plusowa temp i nie wieje silny wiatr... pierwszy spacer to mioalam jak maciek mial 2 tyg - 15 min,,, teraz spacery mam po pol godz ale nie codziennie bo na razie wole wychodzic z kims a nie sama, wiec jakjest okazja to idziemy z mezem po jego pracy popoludniu - niestety czasem juz sie sciemnia
wiewióreczka83
U nas albo bylo bardzo zimno, albo padało, a dzis taka ładna pogoda i mąż niedłógo będzie:-) chcemy wykorzystać to i wyjśc.
A jak ubrac malucha?? Pajacyk, skarpetki, sweterek, kombinezonik i opatulić kocykiem wystarczy
A jak ubrac malucha?? Pajacyk, skarpetki, sweterek, kombinezonik i opatulić kocykiem wystarczy

reklama
wiewióreczka83
i oczywiście czapeczka