wiewióreczka83
Fanka BB :)
nimfii
Może za szybko zrezygnowaliśmy, jak długo przyzwyczajałaś do smoka?
Może za szybko zrezygnowaliśmy, jak długo przyzwyczajałaś do smoka?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
dziewczyny ja juz nie mam siły znów musze pobrac mocz Zosi do badania. Juz 3 razbo jeden wynik wyszedł źle. Macie jakies sposoby na pobranie moczu niemowlakowi. Ostatnio Zoska ponad godzine lezała z woreczkiem, ale lekarka mówi ze lepiej od razu do pojemniczka. Tylko jak do cholery złapac mocz do pojemniczka takiemu małemu dziecku
A tak w ogole to wczoraj mojej Zosi pobierali krew, darła sie w niebogłosy. Pediatra twierdzi ze dzieci, które lezały pod lampami maja tendencje do anemii i trzeba sprawdzic hemoglobine.![]()
Karmie butelka, ale mysle ze to nie ma znaczenia bo w mieszankach jest przeciez żelazo:-) Ja mysle ze moja pani doktor jest przewrazliwiona, ale moze to i lepiej. Tak samo z tym moczem, panie w labolatorium powiedziały ze jest ok, a ona kazała powtorzyc, bo w jednym wyniku wyszły erytrocyty.A ponoc u tak małego dziecka nie powinno ich byc. No cuz ona jest lekarzem i wie najlepiej zapewne.Kasikk a Ty karmisz butlą czy piersią? Bo moja Zosia leżała pod lampami prawie 7 dni ale nikt nie mówił żeby sprawdzac czy ma anemię, może to kwestia czym się karmi...
'Cześć Mamuśki! Mam pytanko może już pisałyście o tym ale nie mam kiedy zajrzeć do tyłu. Mój Nikodem ma takie malutkie krostki z ropką na bródce , na uszkach, na główce i na czółku. Położna mi powiedziała ,że to trądzik niemowlęcy. Kazała smarować punktowo spirytusem. Może któraś z Waszych pociech miała coś takiego ? Czym to smarować ,żeby znikneło?
Mocz do kubeczka od takiego malucha?Pierwsze słyszę. Niby jak masz to pobrać? Wziąć malca w pionowej pozycji i trzymać tak przez godzinę?dziewczyny ja juz nie mam siły znów musze pobrac mocz Zosi do badania. Juz 3 razbo jeden wynik wyszedł źle. Macie jakies sposoby na pobranie moczu niemowlakowi. Ostatnio Zoska ponad godzine lezała z woreczkiem, ale lekarka mówi ze lepiej od razu do pojemniczka. Tylko jak do cholery złapac mocz do pojemniczka takiemu małemu dziecku
A tak w ogole to wczoraj mojej Zosi pobierali krew, darła sie w niebogłosy. Pediatra twierdzi ze dzieci, które lezały pod lampami maja tendencje do anemii i trzeba sprawdzic hemoglobine.![]()