reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

reklama
mój pediatra kazał mi zmierzyć temperaturę Maciusiowi po przebadaniu go przez niego , czyli wtedy gdy był zdrowy ( w odbycie - 5 kresek ) żeby właśnie wiedzieć jaką dokładnie temperaturę ma i żeby mieć odnośnik w razie choroby bo on też właśnie mówił że każde dziecko ma inną . Tak też zrobiłam i u Maciusia ,,zdrowa,, temperatura to 36.6 może to głupie ale ja sprawdzam rączki i stopy - u zdrowego dziecka są zimne .

Mój Daniel rączki ma zawsze chłodne, chyba ze śpi na moim brzuchu(jak teraz:-D) to ja go grzeje, ale stopy ma zawsze ciepłe, nie gorące takie letnie:tak:. Sprawdzam też karcczek i jest też ciepły, ale nie gorący... czy to dobrze?

dzieki :tak: tez sobie sprawdzilam na
Niemowlak - Temperatura u niemowlaka. Pomiar, objawy, przyczyny
Pytam zapobiegawczo - bo z dziecmi nigdy nic nie wiadomo... A nie chce miec znow niespodzianek - tak jak wtedy gdy mial po raz pierwszy wzdecia a nie wiedzialam jak mu pomoc :dry:

No a dzis w nocy to przeszedl samego siebie... Zasnol o 24 - do tej pory mial wzdecia i ciagly placz... Od 4 rano juz nie spi i ciagle sie prezy, przysypia na chwile i znow sie wybudza na jedzenie itp :baffled: A rano jak go dotknelam to mi sie wydawalo ze ma z 40stC, wiec sie od razu zaniepokoilam ze taki rozpalony jest :nerd: No ale to tylko 37st C wiec jest oki :tak: Co nie zmienia faktu ze marudzi od rana :rofl2:

wiewióreczka83 a moze smoczek by sie u ciebie sprawdzil? Maciek tez czesto szuka piersi i chce ssac ale nie dlatego ze jest glodny tylko ze chce possac:-)

nimfii
Daniel nie lubi smoczka, próbowaliśmy mu dawać to się denerwuje. Raz czy dwa troche sobie pociumkał i się uspokoił, ale to nie to samo co cycuś:dry:

Cześć Mamuśki! Mam pytanko może już pisałyście o tym ale nie mam kiedy zajrzeć do tyłu. Mój Nikodem ma takie malutkie krostki z ropką na bródce , na uszkach, na główce i na czółku. Położna mi powiedziała ,że to trądzik niemowlęcy. Kazała smarować punktowo spirytusem. Może któraś z Waszych pociech miała coś takiego ? Czym to smarować ,żeby znikneło?

nimfii
Daniel nie lubi smoczka, próbowaliśmy mu dawać to się denerwuje. Raz czy dwa troche sobie pociumkał i się uspokoił, ale to nie to samo co cycuś:dry:

pewnie ze nie to samo ;-) jednak ja sie ciesze ze Maciek sie przekonal do smoczka... Wczesniej musialam go trzymac godzine przy cycu a on wcale nie jadl tylko sie bawil... a teraz smoczek najlepiej sprawdza sie gdy gdzies wychodze (np do lekarza), maly szybciutko sie uspokaja

reklama
Cześć Mamuśki! Mam pytanko może już pisałyście o tym ale nie mam kiedy zajrzeć do tyłu. Mój Nikodem ma takie malutkie krostki z ropką na bródce , na uszkach, na główce i na czółku. Położna mi powiedziała ,że to trądzik niemowlęcy. Kazała smarować punktowo spirytusem. Może któraś z Waszych pociech miała coś takiego ? Czym to smarować ,żeby znikneło?

Pisalysmy ;-) z tego co wiekszosc twierdzi to jest naturalne :tak: moj tez to ma i mam przemywac woda przegotowana - samo schodzi

Do góry