reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Hooba,Luiza usypia sama w lozeczku.Pewnie ze ja nosze ale wdocznie sa dzieci ktore wystarczy ponosic pare minut i domagaja sie tego non stop i takie ktore mozesz nosic non stop i sie tego zbytnio nie domagaja.Moja jakos sobie radzi sama,walczy ze soba i zasypia.Poglaszcze ja troszke po policzku,po glowce i usypia,na szczescie.Pewnie ,ze sie wierci i poplakuje ale jakos zasypia sama.\Pozdro;-)

reklama
uff troche sie nam uspokoiło. Chyba zaszkodziło mu coś i go brzuszek bolał i kupki nie mogł zrobic. Ale na razie tfu tfu jest ok :) Ale padnięta jestem ze szok

Kraf, dobrze że już lepiej.
Moja mała róznie zasypia, staram się żeby w łóżeczku zasypiała, ale szczerze to różnie nam wychodzi. Helka ciągle szuka cycka, smoka nie chce a ja wymiękam i ją przystawiam:dry:
A pępek u nas dalej mocno się trzyma...
A my dzisiaj wybieramy się na krótki spacer, fakt pogoda nie za piękna, ale ja potrzebuję powietrza!!!! Łukasz weźmie mała w chuście, Franek do wózka i wyruszamy:-)

golimek juz na spacer z Mała?? Mi też się marzy ale moja mama mówi ciągle, że za szybko, a to, że brzydka pogoda, a to, że wieje..ciągle coś..ale jutro już wyjdziemy na pewno:tak:
Ja wczoraj pochwaliłam Blanke, a dziś od 5.30 do 10.00 dała mi w kość. W ogóle nie spała..tylko kwęczała..non stop jadła i bączki puszczała..a kupy zrobić nie mogła..chyba znowu brzusio jej dokuczał:-( Za to w nocy spała od 22ej do 3ej:) Mam nadzieje, że da mi teraz trochę wytchnienia bo musze się do porządku doprowadzić...o 12stej przyjezdza babcia mojego męża do swojej prawnuczki:tak:

kamylka My tez trzymamy sie ustalonych ryutałów. kąpiel o 19 wtedy kacper ogląda bajkę, potem cycek wyciszenie i spanie i też mam nadzieje że to zda egzamin.

kraf To Ty teraz odpoczywaj.

Co do spania to Cypek zaśnie przy cycu to wtedy biorę go na ramię żeby mu się odbiło i albo zasypia albo chce jeszcze dojeść, bardzo rzadko go noszę i chodze po pokoju, trzymam za to na rączkach i przytulam a jak długo kweka na rękach to wkładam do łóżeczka i albo zaśnie sam albo ze smokiem.
And ranem za to wybudza się i męczy go to robieniw kupki.

My używamy DADA i nam się super sprawdzają przy kacperku też ich używaliśmy.

My mieliśmu usg bioderek od razu podczas wizyty bo pan doktor miał sprzęt w gabinecie

my na usg bioderek idziemy prywatnie 27 marca, Mała będzie miała 5 tygodni więc myślę, że to akurat:tak: u nas nie robią usg na skierowanie..bo tu gdzie mieszkam nie mają takiego sprzętu..robią tylko rtg po 3 miesiącu życia:szok: położna powiedziała, że lepiej zrobić sobie prywatnie usg bo w razie jakiejś wady można szybko leczyć..a do pediatry dopiero po 6.tygodniu życia się wybieramy. to usg w Gdańsku razem z konsultacja ortopedyczna kosztuje 65zł.

Zuzia teraz zużywamy tych pieluszek nieco mniej tak 6 dziennie - no i zalezy jakich - bo Pampersy rzeczywiście dobrze wiążą wilgoć i można poczekać, ale Huggiesy i te tańsze .... :dry: jak skończe te co mam ide po Dade, ale widzę, że wolę lepszych mniej niż 2 razy więcej tanich zużywać bo nawet drożej wyjdzie
hooba podobnie jak larkaa i jezyk nie lulam za dlugo, nie noszę aż zaśnie i mała sama zasypia w łożeczku, chyba ze Zuzka ma akurat ochotę się poprzytulać do mamay to drzemiemy razem :tak:

hooba Mi Maks sam usypia w łozeczku, nie musze nosic ani glaskac, poprezy sie, posteka i usypia :D

NAm w pierwszym miesiacu poszlo 220 pieluszek ;/ masakra. Teraz juz Maly mniej robi kupe. W nocy w ogóle, rano baaaardzo duzo i po poludniu malutko. :D Wiec teraz te pieluchy o wiele mnie ida niz wczesniej. Przedtem maly robil kupe przy kazdym karmieniu ;/

Spacery zaliczylismy juz dwa :tak: korzystalam z ladnej pogody, maly oczywiscie przespal wycieczke... za to staram sie stawiac go przy otwartym oknie gdy jest plusowa temperatura:tak:
Tak czy inaczej niebawem bedzie trzeba wychodzic bez wzgledu na pogode ;-) ponoc spacery to podstawa

reklama
spaerki to moja ulubiona część dnia :-D:-D Zuzka ślicznie śpi bo wozio buja, a ja mam chwile wyciszenia i podpatrzenia co poza domem się dzieje :tak:dziś sama po raz pierwszy wyszłam w sobotę i ujrzałam znany tylko z opowieści obrazek. Mąż mi mówił ale nie wierzyłam, że właśnie co sobotę w parku odbywa się cotygodniowa "parada umęczonych ojców" :-D wyrzuceni nikiedy siłą przez swoje żony na spacerek z wózkami krążą w kółko i co chwila patrzą na zegarek. Tłumaczył mi to tak, że on lubi chodzić na spacerki z córką ale że nudne jest tylko pchanie wózka i z niecierpliwością czeka na to jak mała zacznie chodzić ... Pewnie tak samo jak on myślą ci inni umęczeni - bo już minęła pierwsza fascynacja nowym pojazdem, sąsiedzi widzieli że jest ojcem to już nuda ... :rofl2: A ja tak się cieszę że mogę wyjść z domu ;-)

Do góry