reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

dziewczyny nie mialam czasu Was poczytac bo my nadal w szpitalu... Ala ma żółtaczke i lezy pod lampami i wykryli jej jakąś bakterie i antybiotyk brac musi przez 7 dni... mam nadzieje, ze szybko jej przejdzie i bedzie zdrowa... mam stresa jak nie wiem... jak wrocimy odezwe sie co u nas... pozdrawiam serdecznie

reklama
lajfik - nasze 3 tygodnie na pępek to i tak mało :) myślałam, że bijemy z Milką rekordy na forum, że wszystkim już odpadł a nas dalej się trzyma. Ale okazuje się że jawla i pbg wciąż bawią się z pępkiem a ich maluszki już ponad miesiąc mają :)
jawla i pbg - a przemawiacie do pępków? :) ja od kilku dni tracąc siły do niego zaczęłam mu grozić :) może to tak podziałało ;-)
lajfik a co do diety - w zeszłym tygodniu wypróbowałam tuńczyka z białym serem i śmietaną do makaronu i małej nic nie było. A dzisiaj dzielnie wkroczył pomidor - czekam czy Milka jakoś szczególnie zareaguje i będę przeszczęśliwa jeśli nic jej nie będzie po nim. Bo pomidory w mojej kuchni królują - większość sosów jest na puszcze pomidorów i zarówno do makaronu jak i do ryżu. A póki co - jem te produkty na sucho :baffled: Za kilka dni wypróbuję czosnek. Ponoć jak jadło się go w ciąży to podczas karmienia też można. Zobaczymy. Bo to drugi produkt za którym baaardzo tęsknie. Czosnek ponad wszystko! Mniam!

a jeszcze z ciekawości muszę się zapytać - jakich pieluszek używacie?? szczególnie pytam mamy drobnych dzieciątek ...
mam 3 rodzaje pieluch, teraz 3-6kg - Pampersy, Huggiesy i Rossmanna
na próbę kupiłam te pieluszki z Rossmanna, bo mi koleżanka polecała i najchętniej to bym je wyrzuciłaod razu do śmieci :baffled: mała je przesikuje bokiem nawet ni mocząc wkładu - zresztą podobnie jest z Huggiesami :confused: najlepiej jest z Pampersem ale ten z kolei między nóżkami jej troszkę przyduży ... 2-5 kg w każdym przypadku to w brzuszku są już za małe ...
teraz to już nie wiem czy ja mam jakieś nieproporcjonalne dziecko?? macie też wrażenie, że z tymi rozmiarami pieluch coś ie gra??

ardzesz my już pępka dawno nie mamy - a to z pępkową wróżką to ja zrozumiałam że nie możesz tego kikuta co odpadł znaleźć - bo ja go miałam sfotografować ale jeszcze tego nie zrobiłam i tak leży w szufladzie i czeka na to zdjęcie by go wyrzucić... zresztą ja dzisiaj jakaś nie kumata po tej nieprzespanej nocy i płaczliwym poranku ... :rofl2::-:)zawstydzona/y:

my uzywamy pampersow, maly czasmi je przesikuje, ale sa dobre. Huggiesy sa do d***.
Teraz niedawno kupilam dada z Biedronki i sa REWELACYJNE identyczne jak pampers, tylko nie przesikuje ich tak. sa mieciutkie i baaaardzo chlonne! uzzywamy rozm. 3.

A jesli chodzi o pepek, to nam tez nie chcial sam odpasc. Polozna w 14 dniu zycia go ukrecila :)

zosia też się uśmiecha, od 3 marca kiedy wyszczrzyła swoje szczerbate dziąsełka a ja myślałam że się popłaczę ze wzruszenia. cudo, na to czekałam.
my mamy kolkę już 3 dzień. płacze i się pręży i nie może zrobić kupci, na chwilę zasypia na rękach i znów krzyk:-(jestem zombi

maran-atha trzymaj się dzielnie!
pbg - jesteś kumata bardziej niż Ci się wydaje :-D dobrze mnie zrozumiałaś.
to ja jestem blondi i źle zrozumiałam Ciebie. Myślałam, że wciąż walczysz z pępuszkiem ;-):-)
habcia - niezłą masz połoźną :-Djakby spróbowała zrobić to u mnie to by ode mnie oberwała ;-) z przerażenia oczywiście :-D

ardzeshja bylam baaardzo na nia zla ;/ zrobila to dlatego, bo juz jej sie przyjezdzac nie chcialo, byla w zastepstwie. I wczesniej wpisala ze juz odpadl, bez konsultacji ze mna ;/

maran-atha trzymaj się dzielnie!
trzymam kciki za szybki powrot do domku
to ja jestem blondi i źle zrozumiałam Ciebie. ;-):-)
:-D:-D:-D jak napisałaś "blondi" to mi od razu sie humor poprawił - mąż mi zawsze mówi jak nie rozumiem o co mu chodzi "Blondi ty się już nie poprawiaj odrostów, bo i tak się inni domyślą" :-D:-D:-D

habcia a ile sztuk jest w takiej najmniejszej paczce tych z Biedronki i ile kosztują to może się przejdę na próbę. Pampersy są dobre, ale trochę drogie ... w domu wolałabym coś tańszego znaleźć, tylko żeby jescze na dupcię mojej królewny coś pasowało :dry:

reklama
A u nas koszmar :( od wczoraj od godziny 14 praktycznie nie śpi. Są to drzemki 10 minutowe co 2 godziny :( jestem wykończona i z tym wszystkim praktycznie sama. W nocy chyba się załamałam i miałam ochote ubrać się i wyjść z domu. Idę walczyć dalej

Do góry