reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

kraf współczuję i trzymajcie się dzielnie .
pbg Dada są po 30 zł za 78 szt ja używam ich w dzień a na noc pampersy my mamy rozmiar 3-6 kg

Maciusiowi pępek odpadł w 8 dobie . Kąpiemy go różnie ok. 20.00 przeważnie i też codziennie . Myślałam że Kasia była niegrzeczna ale braciszek chyba postanowił pobić rekordy siostry . CAŁY dzień życzy sobie żeby go nosić bo w przeciwnym wypadku ryk dziś i wczoraj w dzień spał 2 godz a oprócz tego tylko lekkie drzemki po kilka minut ale w nocy po raz pierwszy był aniołkiem . To była pierwsza tak mniej więcej przespana przez mnie noc od miesiąca . Dziś też w dzień nie spał - ciekawe czy w nocy będzie ? Idę pod prysznic i lulu bo nigdy nic nie wiadomo co on tam sobie wykombinuje . Aha skończyliśmy dziś 1 miesiąc życia :-)

reklama
nam pępuszek też dość szybko odpadł. Chyba w 7 dobie czy cóś.:dry:

pbg my pampersiaków używamy, bo promocja była i małżon zakupił aż 3 paki gdy byłam w szpitalu. Na jakieś 2 miechy mi to jeszcze starczy.:-pInnych jeszcze nie próbowaliśmy. Ale piszcie, które najlepsze i najtańsze. Zaopatrzymy się w takowe później.:tak:

Habcia udanego wypadu życzę. Napisz jak było i jak mały się miał pod twoja nieobecność. Ja jakoś nie mam serca zostawiać swej kruszynki na tak długo. Już po godzinie ( choć tylko raz byłam na zakupach) tęskniłam za nią bardzo, mimo, że daje się nieraz we znaki.:sorry2:

kraf :-( bidulko.Bardzo mi przykro.:-(Nie poddawaj się, będzie dobrze.:tak:Najgorsze co może być to załamanie.
Nie masz kogoś kto mógłby ci pomóc? Daj znać , bedę w godzinkę u ciebie:sorry2:.Razem może jakoś zaradzimy temu.:blink:

asus dla Maciusia wszystkiego najlepszego i zdrówka, a dla ciebie cierpliwości i nocek spokojnych.:tak::-)

A my wrócilismy właśnie z podróży. Byliśmy u dziadków ( 30 km. od nas).Amelka całą drogę przespała ale za to na miejscu skubaniec mały nie spał 3 godzinki , tylko rozglądał się i byczył na rękach u wszystkich domownków. Nooo to teraz na pewno odłuczę ją noszenia na rękach.:dry:

Kraf trzymaj sie kobietko:sorry2: juz tylko lepiej moze byc:blink:

u nas pepek odpadl po tygodniu i niczym nie przemywalam a nawet kapalam Maje i byl pare razy zamoczony.

co do pieluszek to na poczatku uzywalismy Haggisow ale stwierdzam ze sa do d... i 100 razy bardziej wole pampersy. zakupilam rozmiar 2 ale chyba musze je zostawic na pozniej i zakupic jeszcze rozmiar 1.co do tanszych pieluch to wole jak narazie nic nie testowac bo boje sie uczulenia- z Zuzia pare razy probowalam i za kazdym razem robila sie czerwona pupcia.
a na ile wam starcza duza paczka pieluch? bo nam jakos w zastraszajacym tempie schodzi - 1 paka na ok 1 tydzien :baffled:.

ze spaniem to u nas tez jakas masakra. przez caly ranek karmie Maje, a zasypia na dobre dopiero w godzinach popoludniowych i tak potrafi przespac ok 4 godz na raz. a potem znowu karmionko, kapiel ok 19.30-20 i karmienie i spanie.:sorry2:

chyba sie sprawdza u mnie powiedzenie ze drugie dziecko jest przeciwnosci pierwszego:angry: ale i tak jest slodziutka :-p

Nam pempusio odpadl 6 dnia :tak: a juz 2 dni wczesniej polozna pokazywala mi ,ze juz wisi na wlosku:-)
Kraf nie zalamuj sie Ja przeszlam z moim synkiem to samo,plakal caly dzien i wogole nie spal Z tej bezradnosci plakalam razem z nim :-(bylo mi ciezko bo misiek poszedl wtedy pierwszy dzien do pracy i bylam w domu sama z moim skarbem Bylam wyczerpana i zalamana nie moglam sie doczekac kiedy wroci m. z pracy A kiedy pod wieczor tata wrocil, maly zasnol jak aniolek:baffled:
glitterfy155942T338Q42.gif

Ostatnia edycja:
ja sie chyba wybiore prywatnie na to usg bioderek bo na nasza słuzbe zdrowia dawno przestałam liczyc. Gdyby nie forum to nawet bym nie wiedziała ze trzeba je zrobic:wściekła/y:
Musze na necie poszukac przychodni gdzie takie usg mi zrobia. A tak w ogole to tez dzisiaj Zoska dała mi popalić. Jakis taki cięzki dzień dzisiaj dla naszych dzieci:baffled:

kraf znam ten ból jak Mały płacze cały dzien a ja ssama siedze. Mialam jak na razie tylko jeden taki dzien ale wspominam okropnie. za to nocki zdarzaja sie dosc czesto. wydaje mi sie ze jest to kwestia czasu, zanim nauczymy sie oceniac co to nasze dziecie od nas chce i jak mu pomoc. takze bedzie lepiej :)

apowidzcie mi jak usypiacie swoje dzieci? bo ja czytajac wczoraj jezyk niemowlat odkrylam ze wszystko robie zle, bo B najczesciej jest albo lulany, albo przy cycku, albo na mnie usypia i dopiero wtedy go odkladam:zawstydzona/y:.sam raczej nie zasnie :-( a jak na razie to mi bardziej zalezy na tym zeby spal w ogole, niewazne gdziei jak.

U nas pepuszek odpadl ok 10 dnia a wlasciwie go polozna urwala bo wisial juz... ale tez nie wiem czy dobrze zrobila :no: bo od tamtego czasu Maciek ma jakies czerwone strupki przy pepuszku - tak jakby jakas wydzielina przy nim zasychala - przemywam dalej spirytusem:dry:

A czy ktoras z was uzywala pileuszek Belli Happy? Co da Huggisow to fakt sa koszmarne :baffled: paczka 28sztuk poszla w dwa dni, bo strasznie szybko przesiakaja... A Pampersy sa ok ;-) jednak z czasem bede chciala zmienic na tansze

apowidzcie mi jak usypiacie swoje dzieci? bo ja czytajac wczoraj jezyk niemowlat odkrylam ze wszystko robie zle, bo B najczesciej jest albo lulany, albo przy cycku, albo na mnie usypia i dopiero wtedy go odkladam:zawstydzona/y:.sam raczej nie zasnie :-( a jak na razie to mi bardziej zalezy na tym zeby spal w ogole, niewazne gdziei jak.

Maciek najczesciej zasypia przy cycu :rofl2: wtedy mu go zabieram i poklepuje - czasem sie wtedy przebudzi i jak odbije mu sie to znow zasypia... A jesli nie chce spac to go troszke ponosze (ale nie za duzo zeby sie nie przezwyczajal), no a jak widze ze przymyka oczka to go klade do lozeczka i po chwili sam zasnie. no a jesli sie wybudzi lezac w lozeczku to go czasem po pleckach glaskam ale tez tylko chwile.... W nocy nie mam problemu z uspieniem go... W dzien jest bardziej aktywny :tak:

pbg my używamy Pampersów 2, czasami je przesikuje, ale tylko wtedy jak sika przy karmieniu i wszystko wylatuje bokiem ;) używaliśmy też Huggiesów New Born i mała miała po nich takie uczulenie, że kruca fix, bordowy kolor i schodząca skórka ;/
Zuzia nam przez 3 tygodnie poszło około 130 pieluch, więc mniej więcej tyle samo co Tobie chyba. Teraz zużywamy trochę mniej, wcześniej przebieraliśmy po każdym siku, a teraz jak pieluszka się zrobi lekko ciężka. No i kupki teraz mamy 1-2 razy dziennie, a wcześniej...hoho 10? :)
hooba mi mała zasypia w łóżeczku, odstawiam ją odrazu, trochę pokwiczy, postęka i zasypia sama.
maran-atha trzymajcie się tam razem, współczuję ;/

reklama
Jezeli chodzi o usupianie to ja wprowadzam tzw rytual,czyli staram sie wszystko robic o stalej porze,kapanie jest o 18-ej ,bo dzieciaki musza byc w lozkach o 19-ej.\Marcel jeszzce bajke zaczal ogladac przed snem ale zaczynam sie zastanawiac czy to dobry pomysl zeby mu w glowie mieszac przed spaniem?Malutka raz spi pieknie a raz...roznie:-),ale ten sposob sprawdzil sie przy dwojce moich starszych dzieci i wierze ze teraz tez tak bedzie:tak:.W kazdym badz razie jak ja wykapie to potrafi spac cala noc,tylko budze ja na karmienie.
Kraf-domyslam sie przez co przechodzisz ale daj sobie i dziecku troszke czaus a wszystko sie ulozy.\Wiem ,ze to glupie gadanie ale ja trzymam kciuki i wierze,ze za tydzien ,dwa bedziesz tutaj z nami pisac i uzywac ikonek ze smieszkiem:tak::tak::tak:;-)
Pozdrawiam was,bo ja znowu mam stan podgoraczkowy,nie wiem o jest grane ale czuje sie ...:rofl2::baffled::crazy:

Do góry