reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze maleństwa - pediatra, problemy, radości, jak rosną nasze pociechy

Oh dziewczynki, duze te niektore Wasze bable. U nas, nie wiem czy przez ta chemie czy nie, Julianek tez malenka ma stopke, nosimy nadal buciki 22, no i wzrostu mamy tylko 85 cm przy wadze niecalych 12 kg.
Od wczoraj wypadaja mu wloski na potege. Pol nocy nie spalismy bo wiercil sie i wiercil i na calym lozeczku zostalo chyba z polowe wszystkich wlosow. W dodatku na czubku zrobil mu sie wielki koltun i chyba trzeba bedzie obciac wszystkie wloski bo sa juz wszedzie i ciagle mu sie dostaja do buzki. Nasz rudzielec bedzie lysy...

reklama
U nas 23-24, a na wiosnę 22 :) ot numeracja.
porównywanie nrów butów IMO bezsensowne, lepiej podać długość stópki.

Kraf pytałam o to jakiś czas temu, ale ZERO odzewu, a szkoda, bo są tu mamy z większym doświadczeniem.

Ja w końcu odrobaczyłam, takie było zalecenie pediatry ze względu na fakt, że dziecko mam żłobkowe. Dostaliśmy pyrantelum (na receptę), ale ono działa głównie na owsiki. Znalazłam forum o pasożytach i jak czytam, że ok. 80% dzieci ma lamblie to włos się na głowie jeży. Robaki dają wiele objawów podobnych do alergii .

Dlaczego pytasz? Masz jakieś podejrzenia?

No właśnie mam dziwne podejrzenia. U krzyśka dość długo utrzymuje się kaszel, a wyczytałam że może to mieć właśnie związek z robalami. Poza tym często drapie się po tyłku. Ja podam mu zentel. Przy okazji trzeba ludzi wokoło niego odrobaczyć :)

reklama
piątek - weekendu początek :)
Mila od wtorku ma gorączkę. Ale oprócz niej - nic! Od jakichś dwóch tygodni budzi mi się w nocy.... podejrzewam, że idą jej ostatnie dwie piątki. Myślałam, że są na etapie wyrzynania się przez kość, a tu niespodzianka. Jedna już się przebiła. Zrzuca jeszcze z siebie "mięso", więc ostatnia piątka przed nami. Pewnie będzie na dniach. ale z chęcią przesypiałabym nocki! Liczyłam, że zanim pójdę do pracy Mila już będzie mieć wszystkie zęby...

Do góry