yawla Zdaje sie ze reakcje alergiczne u macka mialy związek z kako, niczym innym. Jak sięgnępamięcią to problemy z drpaniem po uszach zaczely sie mniej wiecej wtedy gdy zaczol jest Nesquika, a teraz nie dostaje tego juz 3 tydzien i sie jakos uspokoiło. Czekolade dostaje TYLKO pod postacia cukierków Mieszanki Krakowskiej z Wawelu - 2 szt dziennie. Po takiej malej ilosci nie widać szkody dla zdrowia. Pogadam jeszcze z lekarka co mysli na ten temat, ale musze ze smutkiem oznajmić że ta pediatra nie jest zbyt wylewna
Sama chodzilam do tej lekarki i milo aj wspominalam, ale po tym jak scheamtycznie nas ostatnio potraktowala nie mam ochoty do niej wracac. moze miala zly dzien, nie wiem. Ale bilans dwulatka wykonala na szybko i tak jakbysmy jej tam przeszkadzali, choc w poczeklani nie bylo pacjentow wiec nie miala podstaw sie spieszyc. Skierowanie na badania krwi dala mi od łaski, bo powiedzialam jej że Maciek nie jada mięsa i obiadów.
Choć przybiera ładnie na wadze martwie sie o anemie. On je tylko suche drożdzówki, kanapki z powidłami jabłkowymi, pije mleko, nieraz troche owoców i warzyw, danonki.
Pediatra na sam koniec powiedziala ze do niej dwulatki nie przychodza juz w pieluchach i ze ma nadzieje ze po wakacjach ja odwiedzimy w majtkach zamiast pieluch
W sumie nic mi nie doradzila, dowiedzialam sie tylko tyle co juz wiem - Maciek ma 94cm i wazy 14kg, ma 17 zębów
yawla na żłobek nic nie doradze. ja bym chciala żeby Maciek lubił bawić się z innymi dziećmi, a on tylko wybiórczo dobiera kolegów, najczesciej młodszych.
antar super że udala sie nauka odpieluchowania
Ja sie poddaje zwyczajowo po 3 dniach nauki chodzenia w majtkach, bo młody nie dość że uparty to chetniej mi sika na podłoge obok nocnika niż do nocnika. Kupe robi chetnie w majtki i nie przeszkadza mu ze ma mokro czy brudno
Nocnik to jedyne do czego nie chce sie przekonac, ani persfazja slowna, ani po dobrym przykladzie od rodzicow, ani obietnica nagrody.