reklama
najlepeij nie panikowac,postarjcie sie zapanowac na soba w miare mozliwosci,bedzie mialy kolo siebie wsparcie i oni na pewno pomoga nam sie zrelaksowac,jalepeij na bierzaco informowac co potzrebujemy,co chcemy od nich
heksa
MAJOWA MAMA 06` Mamy lipcowe'08
abryz u mnie powoli lęk o Cesarskie odchodzie wmówiłam sobie ze jakos to przezyje, ale coraz częsciej zaczynam sie bac aby juz po CC nie okazało sie ze z dzidzią jest cos nie tak, taki lęk o to czy wsztstko bedzie dobrze u dzidz sie pojawił? dziwne jak jeden w drugi tak szybko przechodza,
Jednym sie przestaniesz martwic to drugie samo przychodzi.
Jednym sie przestaniesz martwic to drugie samo przychodzi.
ja wczoraj sie troche przestraszylam bo w jakiejs gazecie w rubryce listy dziewczyna sie spytala czy przy swojej wadzie wzroku bedzie miala cesarke i w odpowiedzi bylo ze duza wada wzroku nie jest wskazaniem do cesarki a jedynie do skrocenia II fazy porodu poprzez zastosowanie proznociagu albo kleszczy ??? a ja nie chce ani proznociagu ani kleszczy
T
Tamarunia
Gość
Kropecka teraz przeciez sie nie stosuje tego!!!!Kurcze chociaz glowy sobie uciac za to nie dam, ale tak mi sie wydaje, ze juz raczej takie zabytki poszly w odstwke, bez przesady!chociaz kto to wie co wymysla, ale serio, to metody przestarzale!!!
Witajcie, co dowady wzroku to ja jestem właśnie po konsultacjach u okulisty i mojej gin. Mam - 8 i moja okulistka powiediała, że o parciu nie mam mowy bo to zbyt duże ryzyko na pogłębienie się wady zwroku i odklejenie siatkówki (w historii choroby mam podejrzenie o jastkę i nadciśnienie w oku). Zaproponowała mi znieczulenie zewnątrzoponowe. Z tym jechałam do mojej gin a ona na to, że w takim wypadku będzie musiała użyć kleszczy do drugiej fazy, bo nie weźmie odpowiedzialności za moje oczy, a parcie to b. duży wysiłek. Więc ja z powrotem do mojej okulistki - a ona na to, że kleszcze ją przerażają, a o parciu nie ma mowy przy tej wadzie i charakterystyce moich oczu więc ona zaleca cc. I taką wystawiła opinię. Ponadto moje dziecko jeszcze się nie obróciło, mimo, że wczoraj byłam w szpitalu na próbie obrotu (nieudanej). Więc u mnie i tak cc. Wyznaczono mi na 27 kwietnia. termin porodu wg ostatniego usg na 8 maja. Proponowano mi też 4 maja, ale cc ma mi robić mój lekarz prowadzący, a się bałam, że może się zacząć akcja w długi weekend i nie będzie miał mi kto tej cc zrobić, więc wybrałam 27 kwiecień. Zobaczymy co będzie.
Proznociag stosuje sie na pewno, bo 2 dziewczyny z kwietniowek o malo co go nie zaliczyly Na szczescie obeszlo sie bez. Kleszcze tez mysle, ze sa w uzytku, bo co lekarz ma zrobic jak akcja nie postepuje mimo skurczow, boli, blowka jest zablokowana itd.... Niestety te sprzety sa w uzyciu (chociaz pewnie rzadko) brrr
T
Tamarunia
Gość
och to niezle...Kropecka jaka ty masz wade?a co ci lekarz powiedzial?kurcze ja juz chyba wole cc niz kleszczze!
Ola to ty dziem wczesniej masz cc ode mnie):
Ola to ty dziem wczesniej masz cc ode mnie):
reklama