reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

NASZE MAJOWE SLONECZKA!! Tu sie mozesz przywitac

reklama
najlepeij nie panikowac,postarjcie sie zapanowac na soba w miare mozliwosci,bedzie mialy kolo siebie wsparcie i oni na pewno pomoga nam sie zrelaksowac,jalepeij na bierzaco informowac co potzrebujemy,co chcemy od nich

abryz u mnie powoli lęk o Cesarskie odchodzie wmówiłam sobie ze jakos to przezyje, ale coraz częsciej zaczynam sie bac aby juz po CC nie okazało sie ze z dzidzią jest cos nie tak, taki lęk o to czy wsztstko bedzie dobrze u dzidz sie pojawił? dziwne jak jeden w drugi tak szybko przechodza,
Jednym sie przestaniesz martwic to drugie samo przychodzi.

ja wczoraj sie troche przestraszylam bo w jakiejs gazecie w rubryce listy dziewczyna sie spytala czy przy swojej wadzie wzroku bedzie miala cesarke i w odpowiedzi bylo ze duza wada wzroku nie jest wskazaniem do cesarki a jedynie do skrocenia II fazy porodu poprzez zastosowanie proznociagu albo kleszczy ??? a ja nie chce ani proznociagu ani kleszczy :(

Kropecka teraz przeciez sie nie stosuje tego!!!!Kurcze chociaz glowy sobie uciac za to nie dam, ale tak mi sie wydaje, ze juz raczej takie zabytki poszly w odstwke, bez przesady!chociaz kto to wie co wymysla, ale serio, to metody przestarzale!!!

Witajcie, co dowady wzroku to ja jestem właśnie po konsultacjach u okulisty i mojej gin. Mam - 8 i moja okulistka powiediała, że o parciu nie mam mowy bo to zbyt duże ryzyko na pogłębienie się wady zwroku i odklejenie siatkówki (w historii choroby mam podejrzenie o jastkę i nadciśnienie w oku). Zaproponowała mi znieczulenie zewnątrzoponowe. Z tym jechałam do mojej gin a ona na to, że w takim wypadku będzie musiała użyć kleszczy do drugiej fazy, bo nie weźmie odpowiedzialności za moje oczy, a parcie to b. duży wysiłek. Więc ja z powrotem do mojej okulistki - a ona na to, że kleszcze ją przerażają, a o parciu nie ma mowy przy tej wadzie i charakterystyce moich oczu więc ona zaleca cc. I taką wystawiła opinię. Ponadto moje dziecko jeszcze się nie obróciło, mimo, że wczoraj byłam w szpitalu na próbie obrotu (nieudanej). Więc u mnie i tak cc. Wyznaczono mi na 27 kwietnia. termin porodu wg ostatniego usg na 8 maja. Proponowano mi też 4 maja, ale cc ma mi robić mój lekarz prowadzący, a się bałam, że może się zacząć akcja w długi weekend i nie będzie miał mi kto tej cc zrobić, więc wybrałam 27 kwiecień. Zobaczymy co będzie. :)

Proznociag stosuje sie na pewno, bo 2 dziewczyny z kwietniowek o malo co go nie zaliczyly ;) Na szczescie obeszlo sie bez. Kleszcze tez mysle, ze sa w uzytku, bo co lekarz ma zrobic jak akcja nie postepuje mimo skurczow, boli, blowka jest zablokowana itd.... Niestety te sprzety sa w uzyciu (chociaz pewnie rzadko) brrr

och to niezle...Kropecka jaka ty masz wade?a co ci lekarz powiedzial?kurcze ja juz chyba wole cc niz kleszczze!
Ola to ty dziem wczesniej masz cc ode mnie:):):)):):

reklama
mnie prześladuje strach o to czy poród przebiegnie bez komplikacji czy na czas zareagują lekarze gdyby się coś niedobrego działo :(

Do góry