reklama
U mnie dziś 65kg.
Chyba uduszę teściową Upiekła drożdżówkę i bułeczki z serem, a na obiad już pierogi lepi
Poza tym śpię jak głupia, dziś do 11.30
Na PLANETE właśnie program o ułożeniu pośladkowym i przekręcaniu Bobasów, oglądacie??
Nie wiem kto się decyduje na przekręcanie dziecka w brzuchu a w życiu bym nie pozwiliła
A ja się ostatnio naczytałam takich artykułów o porodach lotosowych w jakiś gazetkach dla ciężarnych i podziwiam ludzi, którzy się na to decydują. Ja bym zwariowała ze strachu dopóki by pępowina nie odpadła. Poza tym jakoś napawa mnie to obrzydzeniem, ale to może dlatego że nie do końca rozumiem ideę tych porodów...
O co kaman z tymi porodami ?
Katik
...jestem mamą...
co to są porody lotosowe ??
Poród lotosowy tym różni się od klasycznego, że położna nie przecina pępowiny chwilę po narodzinach dziecka. Pozostawia noworodka wraz z pępowiną i łożyskiem aż do momentu, gdy w sposób naturalny sama odpadnie od pępka. Kiedy łożysko stężeje, dokładnie myje się je usuwając wszystkie zakrzepy krwi, owija pieluszką z tetry i umieszcza w misce z solą. Poród lotosowy można przeprowadzić zarówno kiedy dziecko rodzi się naturalnie, jak i podczas cesarskiego cięcia. Oddzielanie się pępowiny od ciała trwa to od 3 do 10 dni.O co kaman z tymi porodami ?
Jak dla mnie to koszmar... do 10 dni nosic na rekach dziecko, z pepowina i lozyskiem?
Poród lotosowy tym różni się od klasycznego, że położna nie przecina pępowiny chwilę po narodzinach dziecka. Pozostawia noworodka wraz z pępowiną i łożyskiem aż do momentu, gdy w sposób naturalny sama odpadnie od pępka. Kiedy łożysko stężeje, dokładnie myje się je usuwając wszystkie zakrzepy krwi, owija pieluszką z tetry i umieszcza w misce z solą. Poród lotosowy można przeprowadzić zarówno kiedy dziecko rodzi się naturalnie, jak i podczas cesarskiego cięcia. Oddzielanie się pępowiny od ciała trwa to od 3 do 10 dni.
Jak dla mnie to koszmar... do 10 dni nosic na rekach dziecko, z pepowina i lozyskiem?
Nie bardzo widze w tym cel jak mam być szczera
sospettosa
Fanka BB :)
BLEH, przez wielkie B!!! ;/
Porody lotosowe mimo, że obrzydliwe to mają głęboki sens dla niektórych. Podobno wpływają na całe życie dziecka, gdyż ono samo decyduje, kiedy się odłączyć od matki i jest to niby bardzo ważny moment. Tak samo jak poród naturalny - że niby dziecko będzie potrafiło lepiej sobie radzić w trudnych sytuacjach, będzie pewniejsze siebie i bardziej się pchało do góry, umiało walczyć o swoje itd.:-)
Dziecko babki z programu rozerwało pępowinę piątego dnia - to też coś tam znaczy, ale już nie zarejestrowałam dokładnie co z tymi dniami;-)
Dziecko babki z programu rozerwało pępowinę piątego dnia - to też coś tam znaczy, ale już nie zarejestrowałam dokładnie co z tymi dniami;-)
chore to jakies z tym porodem lotosowym...bleee....
popieram. chyba tradycjonalista jestem..
reklama