reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

reklama
Kuba, brawo!
U nas z nowości, po odkryciu rąk, nadszedł czas na nogi - jeszcze parę dni i pewnie stópka w buzi wyląduje:-D
Niestety z zasypianiem nadal masakra, ale po zdyscyplinowaniu męża, zeby nie ratował Młodej z łóżeczka, uczymy się samodzielnego zasypiania od nowa i małymi kroczkami idzie ku lepszemu....jeszcze rok, jeszcze dwa i może prześpię całą noc:-p

Kubuś brawo! Macius tez sie nadaje do przeszkolenia w tej kwestii,bo leniuch z niego straszny,a wiec zapraszamy:tak:
Survivor trzymam kciuki i nie dajcie sie Florce;-)

U nas co druga noc spokojna,a to chyba przez syrop jaki daje Mackowi,bo ma dzialanie uspakajajace.O 20 dostaje zastrzyk,butle i idzie spac,przesypia cala noc do 5 i rowno jak w zegarku pobudka.Bierzemy go do siebie i jescze spimy razem ,a o 8 pobudka na zastrzyk:-(

Biedny Macius z tymi zastrzykami:-(
Survi trzymam kciuki zeby wam sie udalo:tak:
A u nas fatalna nocka. Siostra przyszla do nas na noc siedzielismy do 2 a mala w tym czasie kilka razy sie obudzila. Kiedy polozylismy sie do lozka obudzila sie i dalam jej cycka bo inaczej nie dala sie uspokoic. Potem jeszcze kilka razy sie budzila i o 5 dalam jej znowu cycka i chyba do 7 nie spala. Moj G spi blizej lozeczka i ja odklada do lozeczka ale dzis co chcial ja odlozyc to ona w ryk. I tak pol nocy przespala z nami.
Smarowalam jej w nocy dziaselka i na chwile pomoglo. W dzien to samo mala maruda, caly czas tak smiesznie jezyczkiem robi(niby mlaszcze):tak:Mam nadzieje ze juz wyjda jej te zabki

Surv, u nas właśnie dziś była pierwsza konsumpcja stópek. Zamieszczę zdjęcie na zastrzeżonym ;-)

Biedny Maciuś...

U nas nocki oczywiście popsuły się i z 2 pobudek zrobiły się co najmniej 4:baffled:

Marcel też dobrał się do nóżek i .... zrobił minę o taką :baffled: Chyba okropnie mu niesmakowało! :-D:-D:-D a ja miałam ubaw po pachy! Teraz już regularnie dobiera sie do nóżek i stało się to najepszą zabawą na przewijaku.
Dodatkowo nauczył się wystawiać rączki do tego czego chce. Zarówno do zabawek które go zainteresują jak i do osób do których chce na rączki.
Ostatnio byliśmy u znajomych gdzie goniła cała banda dzieci i on upatrzył sobie 3 letnią Oleńkę i co ją zobaczył to siup rączki do niej! Okropnie nas to bawiło bo przecież ta Ola to wcale nie tak wiele większa od niego i tak ją sobie upatrzył :tak:

reklama
Odebrałam dzisiaj wyniki z kału małego, no i nie zaciekawie jest Kuba ma bakterie e .coli z jednej wyszło O86 z drugiej O25:-(w poniedziałek idziemy do pediatry z wynikami to zobaczymy co bedzie dalej:-(

Marcelku tylko pogratulować takich wyczynów:happy:

Do góry