reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Kicrym na pewno będzie wszystko dobrze. Nie ma martw się na zapas. Dostanie pewnie jakiś syropek czy coś i już. Głowa do góry!!

U nas nocka wczorajsza przespana po wcześniejszym wchłonięciu kaszki :-) No ale mimo to mam od tygodnia akcje pod tytułem " Rozkopuje się permanentnie ". A matka biega do dziecka co 2-3 godziny i przykrywa , a żeby było jeszcze tego mało to jeszcze przekłada śpiące dziecko żeby w poprzek łóżka nie spało. Także zastanawiam się nad śpiworkiem dla Małego.. Jak u Was w tej kwestii jest:confused:

reklama
Dziewczyny powiedzcie niedoświadczonej matce od jakiego wieku są dzieci przyjmowane do żłobka ?? Bo ja się waham czy posłać Adasia od września czy nie:-( Tylko jak nie żłobek to mały będzie skazany na przebywanie w czasie gdy ja będę w pracy z teściową , więc z dwojga złego to chyba żłobek lepszy. No a moja mama niestety nie dała się przekonać żeby poszła na emeryturę - chociaż rozważała to!

Kicrym ale e-coli w kupce to chyba nic zlego (jeśli tylko w kupce ;-)) Mnie przed porodem wyszła obecność e-coli i moja ginka zupełnie się tym nie przejęła bo stwierdziła że ta bakteria jest obecna w naszych organizmach i nic w tym złego. Rodziłam i tak CC więc nie było problemu. Potwierdz u pediatry ale ja bym się nie martwiła na zapas!

My śpiworki mamy nawet 2 na zmianę bo nie wyobrażam sobie nocy bez śpiworka. Radzę kupić dużo dużo zaduży bo Marcel już ma trochę ograniczony ruch nóżek i trzeba będzie śpiworki wkrótce wymienić.

Kircym trzymam kciuki zeby bylo ok:tak:
Michalinka na razie nie odkrywa sie w lozeczku. Teraz jej ulubiona pozycja do spania to pozycja na boczku.Wczesniej lezala na wznak a glowke przekladala to lewa strone to na prawa a tera calym cialkiem na boczku:tak:

A poradźcie jaki rozmiar tego śpiworka takie 6-12 miesięcy czyli na 70 cm czy większy biorąc pod uwagę fakt że Adaś ma ok.75cm wzrostu :confused:

reklama
Liwus u nas też byl problem z nocnym kopaniem:-( ale jak mamusia zaopatrzyła się w spiworek to nie ma bata;-) walka była przeogromna na początku (mała uwielbia robić świece więc wiadomo komfort akrobacji ograniczony:-)) ja kupiłam na 100cm firmy Feretti (w bobasie na wyszyńskiego za 59zł) i były chyba najtańsze (byłam obok w tej hurtowni to mieli z rękawkami śpiworki ale były drozsze i z jakiegoś dziwnego materiału oprócz tego po co rękawki w domu??) w Smyku też były (chyba w podobnej cenie jak w bobasie) ale bardzo cieniutkie. A ten jest naprawdę cieplutki.:happy: Acha i babeczka powiedziała mi, ze ten rozmiar do roku mi spokojnie wystarczy:szok:
Kicrym nie martw się wszystko bedzie dobrze, my też mamy bagterie u Toni ale w uchu, i jak to pani laryngolog określiła, damy leki i wytępimy paskudztwo!:happy:

Do góry