reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Madzia - ja obstawiam za dużą ilość wrażeń....chociaż ząbki też nie wykluczone. Generalnie nasze czerwcowo-lipcowe dzieciaczki są raczej z tych domatorów, moja też nawet na krótkie wyjazdy reaguje nerwowo, generalnie jest grzeczna ale potrafi okrutnie marudzić i sama sie nic nie pobawi, a w domu nie mam z reguly z tym problemu. No ale przecież nie będziemy przez to siedzieć wciaz zamkniete same z dzieckiem w domu...
Moja już śpi 2,5 godz:szok::szok: zrobiłam rybkę, wyczyściłam wózek, posprzątałam jeszcze troche kuchnie, zrobiłam pranie i generalnie padam na twarz. A jeszcze cały dzień z dzieckiem mnie czeka;-).....chyba kawka nieunikniona....

reklama
U nas nocka taka sobie tzn mały nie dał sie oszukać smokiem:-pobudził sie po 2 dałam smoka ale był niespokojny no i o 3 dałąm cyca i dziecko zasnęło:dry:ale dzisiaj znowu próbuje;-)
Madzia ja stawiam na ząbki:tak:
Liwus no to życzenia dla Adasia ,ja też jutro mam imieniny ale u mnie sie nie obchodzi:happy:no a Kuba urodził się w Jakuba wiec bedzie miał razem:-D

Kasiu mam nadzieję, że jednak Olgusia pozwoliła na nocny odpoczynek mamie;-)

Dziś już nie było tak fajnie - 3 pobudki.
jestem bardzo ciekawa jak będzie jutro z Olgą - żeby tylko nie powtórzyła się historia z chrzcin, kiedy to nie uczestniczyła w imprezie tylko cały czas płakała (co jest do niej niepodobne...)
Madzia, myślę że to mogą być zarówno ząbki jak i nowe otoczenie.

Ja też wpadam na chwilunie, bo jeszcze mam kupę roboty i za bardzo nie wiedziałam co teraz zrobić więc wpadłam na bb:rofl2: oprócz tego moja dziecie się psuje więc mam mało czasu na klikanie teraz:-p
Liwus moja ziomalko, też miałam dzisiaj dylemat czy isć w takie zawieruchy czy nie, ale wyszłam pobłąkałam się miedzy blokami (bo najmniej wieje) i wróciam
Kasia wszystko na pewno będzie dobrze, ja też mialam stresa jak mała wytrzyma chrzciny, bo pamiętam jak mój starszaczek płakał, wiercił się i był okropnie marudny. A tutaj była taka niespodzianka, mała w kościele nie spała ale była grzeczna jak aniołek a jak ją ksiądz polewał wodą to miała minę pt.:"czy to już aby nie kąpanko" a później na obiedzie spała. Cud miód:happy:
U nas spanko sie przestawilo, tzn. mała wprowadziła nam taki mały przerywnik w nocy w postaci "pobawcie sie ze mną" I tak od prawie tygodnia od 23-14 do 1-2giej mamy nocne rozmowy i zabawiajki:no::no::no: i kiedy tu się poprzytulać z mężusiem????

Kurcze u nas Maks też śpi gorzej niż zwykle w sumie to trwa już jakiś miesiąc.Nie karmię go staram się aby ostatni posiłek był ok 23-24 a potem niech żołądek odpoczywa.Budzi się z płaczem biorę go na ręce przytulę i odkładam zazwyczaj zaraz zasypia,ale potrafi się obudzić nawet 4-5 razy w nocy.Ostatnio obudził się tylko 2 razy.
Nie wiem czy to od nowych pokarmów bo zaczęło się to dokładnie wtedy jak wprowadziliśmy zupki.
Kubuś na pewno raz dwa wyzdrowieje

hmmmmm a Ika nadal grzeczna i śpi całe nocki :) Grzeczna dziewczynka a na wyjazdach również milusia, uśmiecha się do miłych ludzi:-):-):-):-)
Troszkę więcej marudzi co u niej objawia się odgłosem....tzw....skrzypiącej szafy :-):-):-):-) ale nawet nie śmiem tego podpiąć pod kategorię real marudzenie :-D:-D:-D

U nas w dzień Maksiu jest grzeczny,jak gdzieś jedziemy to równiez wszyscy go chwalą ,ale te nocki:crazy: nie wiem co się w tym moim synkiem porobiło

reklama
Do góry