No i byłysmy na USG bioderek i wiecie co? Tez mam małą pieluchować choc bioderka OKJuż Wam piszę dlaczego. Otóż doktorek zapytany dlaczego pieluchowanie, czy cos jest nie tak, odpowiedział, że bioderka na ten wiek sa w porządku, ale jak skończy 3 miesiące maja być lepsze i stąd to zalecenie pieluchowania. Potem do kontroli. Na wstepie powiedział jeszcze, że w dobrym momencie przyszliśmy (dobry wiek córci) a na koniec, że biodra to bardzo ważna sprawa, bo przecież całe życie "na nich chodzimy" (to jego broszka, więc co innego może powiedzieć ;-))
reklama
kaja1978
Fanka BB :)
Mała zasypia w łóżeczku z 2 godziny! A dziś położyłam ją koło siebie i zasnęła po 15 minutach! Fajna jest ta książka (Język niemowląt), ale każe walczyć z potrzebą bliskości dziecka. Pewnie, ze dla wygody, ale może szkoda dzieciaczka?
JuliaK - mała raz zjadła bardzo dużo (sama byłam w szoku) i po pół godzinie dosłownie z niej trysnęło mleko! Myslę, że z 2 szklanki W szoku byłam! Wierzę więc, że to moze byc z przejedzenia:-)
JuliaK - mała raz zjadła bardzo dużo (sama byłam w szoku) i po pół godzinie dosłownie z niej trysnęło mleko! Myslę, że z 2 szklanki W szoku byłam! Wierzę więc, że to moze byc z przejedzenia:-)
Na pewno z przejedzenia! Zuzka potrafi tak długo wisieć na cycu, że ała... po tem odpoada jak pijawka, odbekniemy tak ,że wszyscy sąsiedzi słyszą a i tak po pół godzinie mleko nosem pójdzie! ehhh... taki urok tych naszych obżartuszków...
Dziecko mojej koleżanki(4 dni młodsze od Maksa) też miało problemy z ulewaniem i bólami brzuszka,ale bardzo dużo jadło,okazało się że jest przekarmiany.Teraz ma go karmić max 20 min i najlepiej co 2-3 godz,mówi że jest ciężko ale przynajmniej nie ulewa i brzuszek go nie boli.Na pewno z przejedzenia! Zuzka potrafi tak długo wisieć na cycu, że ała... po tem odpoada jak pijawka, odbekniemy tak ,że wszyscy sąsiedzi słyszą a i tak po pół godzinie mleko nosem pójdzie! ehhh... taki urok tych naszych obżartuszków...
My dziś idziemy do pediatry,kolej jako takich nie mamy,ale gazy męczą mojego szkraba,mam nadzieje że coś mi na to poradzi
pabla27
Ja, teraz jak jesteśmy na butli bardzo pilnuje tych przerw, jak mi zje tak jak teraz rano ze 100 ml to wczesniej niz po 3 godz jej nie daje jeść, a jak woła to oszukuje herbatką czy wodą...czaem trudno jest, bo płacze, ale noszę ja po domu, pokazuje jakieś rzeczy i czasem z 15-20 min jeszcze ją przetrzymam. A jak zje mniej, bo jej sie zdarza zjeśc tylko z 50 ml, to daje wczesniej znów jedzonko...
U nas noc spokojniejsza jeśli chodzi o pręzenia i stękania, moze to wynik tego, ze wczoraj w dzień ja strasznie wymęczyłam masażami i gimnastyką:-)
co do tej ksiązki - to mi też sie wydaje, że ogranicza potzrebę bliskości, ja, im mała jest wieksza tym bardziej lubie ją przytulać, ponosić itp...no ale przy usypianiu staram sie tego nie robić, chyba że ma chwilę aktywności wtedy mozemy pochodzić po mieszkaniu.
U nas noc spokojniejsza jeśli chodzi o pręzenia i stękania, moze to wynik tego, ze wczoraj w dzień ja strasznie wymęczyłam masażami i gimnastyką:-)
co do tej ksiązki - to mi też sie wydaje, że ogranicza potzrebę bliskości, ja, im mała jest wieksza tym bardziej lubie ją przytulać, ponosić itp...no ale przy usypianiu staram sie tego nie robić, chyba że ma chwilę aktywności wtedy mozemy pochodzić po mieszkaniu.
Roni21
Spider's Web
ja bardzo przestrzegam tego co 3h... po dwoch dniach sie przyzwyczaila i juz wczesniej nawet nie wola, a wg brzuszka mozna zegarki nakrecac
dzis pierwszy raz wstala na mleko o 5 a nie o 6, zwykle ostatnie mleko 23 i potem kima do 6, a wczoraj przez kolke chyba ostro sie wymeczyla i wstala wczeniej, zjadla 140 i spi do teraz
Pabla, u nas juz kupki same ida, wiec cos sie ruszylo do przodu, takze poprostu to byla kwestia czasu
co do ksiazki, to tez zalezy jakie jest dziecko
jak jakies specjalnie przytulakowe, to faktycznie szkoda to ograniczac, ale zwykle dzecko az tak duzo tego przytalanka nie potrzebuja, bardziej potrzebuja tego mamy, a noszenie i cyc sa lekarstwem na wszystkow wiec jak z tego zrezygnowac?
Ja przy Jasku popelnilam full bledow, do tej pory za to bekam
przytulalam, przytulalam, niunialam i teraz przy kazdym kweku w nocy trzeba leciec i tulic najlepiej z flaszka herbaty
bo inaczej spazmy prowadzace do wymiotow
pewnie jakbym mylala wczesniej co moze byc zrobilabym ciecie wczesniej, a im dziecko wieksze tym trudniej, a nie latwiej nauczyc "dobrych" nawykow
dzis pierwszy raz wstala na mleko o 5 a nie o 6, zwykle ostatnie mleko 23 i potem kima do 6, a wczoraj przez kolke chyba ostro sie wymeczyla i wstala wczeniej, zjadla 140 i spi do teraz
Pabla, u nas juz kupki same ida, wiec cos sie ruszylo do przodu, takze poprostu to byla kwestia czasu
co do ksiazki, to tez zalezy jakie jest dziecko
jak jakies specjalnie przytulakowe, to faktycznie szkoda to ograniczac, ale zwykle dzecko az tak duzo tego przytalanka nie potrzebuja, bardziej potrzebuja tego mamy, a noszenie i cyc sa lekarstwem na wszystkow wiec jak z tego zrezygnowac?
Ja przy Jasku popelnilam full bledow, do tej pory za to bekam
przytulalam, przytulalam, niunialam i teraz przy kazdym kweku w nocy trzeba leciec i tulic najlepiej z flaszka herbaty
bo inaczej spazmy prowadzace do wymiotow
pewnie jakbym mylala wczesniej co moze byc zrobilabym ciecie wczesniej, a im dziecko wieksze tym trudniej, a nie latwiej nauczyc "dobrych" nawykow
Ostatnia edycja:
heksa
MAJOWA MAMA 06` Mamy lipcowe'08
a ja sie poddałam dzis podaje debridat nie mam siły na te kolki
sporo jedza wasze dzieciaczki 140ml to duzo
mój ma 2m-c i zjada 90ml i starcz mu na 3h a w noy na ok 4-4,5
sporo jedza wasze dzieciaczki 140ml to duzo
mój ma 2m-c i zjada 90ml i starcz mu na 3h a w noy na ok 4-4,5
Mój Kuba je cyca tak co 3 godz a tez mu sie ulewa ale tez mi sie wydaje że to z przejedzenia
Ja narazie nic na kolki, bo chyba ich nie ma przynajmniej nie widze takich objawów jak mi połozna mówila oby tak dalej ale trzymam sie diety, mam nadzieje że przez te 3 miesiace wytrzymamy
Kasia ja też zapytałam po co te pieluchy i te leżenie na brzuchu i pan doktor powiedział "lepiej zapobiegać niż leczyć" ja mam przyjść do kontroli za 9 tygodni czyli jak Mały skończy 3 mieisące, ja zakładam tą pieluche i kłade na brzuchu w dzień bo na noc jakoś sie boje że mu się coś stanie
Ja narazie nic na kolki, bo chyba ich nie ma przynajmniej nie widze takich objawów jak mi połozna mówila oby tak dalej ale trzymam sie diety, mam nadzieje że przez te 3 miesiace wytrzymamy
Kasia ja też zapytałam po co te pieluchy i te leżenie na brzuchu i pan doktor powiedział "lepiej zapobiegać niż leczyć" ja mam przyjść do kontroli za 9 tygodni czyli jak Mały skończy 3 mieisące, ja zakładam tą pieluche i kłade na brzuchu w dzień bo na noc jakoś sie boje że mu się coś stanie
pabla27
Roni - mam nadzieję że sie ruszy z tymi kupkami, narazie bez zmian, kupy robi z moją pomocą ( masaże lub rureczka - ale wolę to niż ma sie męczyć ). Chociaż u Ciebie troche to trwało, prawda? Wciaz dajesz tylko debridat?? czy cos jeszcze robisz?
Heksa - moja też niewiele je, 100 ml to jest maks, jak jest bardzo głodna, a tak to zje z 60-80 ml, teraz sie obudziła dałam jej 50 ml plantexu i mleka wypiła tylko 20 ml. No ale muszę ja od czasu do czasu przepoić .....
Heksa - moja też niewiele je, 100 ml to jest maks, jak jest bardzo głodna, a tak to zje z 60-80 ml, teraz sie obudziła dałam jej 50 ml plantexu i mleka wypiła tylko 20 ml. No ale muszę ja od czasu do czasu przepoić .....
reklama
a my dzis pierwszy dzień na czopkach coby syn lepeij znosił zażółcone mleko matki :-)
bałam się, ze będzie awantura, że coś mu wsadzaja a tu spokój tylko później z całych siłarał się piętkami tą niewygodę z pupy wyrzucić
mi pani dr poleciła coby w związku z ulewaniem łóżeczko podnieść albo materac aby mały spał pod kątem najlepiej 30stopni bo to jest po prostu niedojrzały układ i koniec kropka, a jak będzie pozycja leżenia pod kątem to trudniej sie cofać będzie;-)
wczoraj chcialam się umówić na usg bioderek prywatnie i pani mi wyskoczyła z terminem na 3 września - kurcze straszne kolejki do ortopedów;-)
poszukam czegoś wcześniej a jak nie to trudno - poczekam jeszcze te 2 tygodnie
a dziś właśnie w tym momencie moje Tymoje kończy 4 tygodnie:-)
bałam się, ze będzie awantura, że coś mu wsadzaja a tu spokój tylko później z całych siłarał się piętkami tą niewygodę z pupy wyrzucić
mi pani dr poleciła coby w związku z ulewaniem łóżeczko podnieść albo materac aby mały spał pod kątem najlepiej 30stopni bo to jest po prostu niedojrzały układ i koniec kropka, a jak będzie pozycja leżenia pod kątem to trudniej sie cofać będzie;-)
wczoraj chcialam się umówić na usg bioderek prywatnie i pani mi wyskoczyła z terminem na 3 września - kurcze straszne kolejki do ortopedów;-)
poszukam czegoś wcześniej a jak nie to trudno - poczekam jeszcze te 2 tygodnie
a dziś właśnie w tym momencie moje Tymoje kończy 4 tygodnie:-)
Podziel się: