reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Beaa ja dostalam taka ulotke i tam jest napisane,ze nie mozna zajsc w ciaze,ale jak sie w pelni karmi piersia,ewentulanie dopaja,a skoro ty dajesz sztuczne,to raczej jest to mozliwe,wiec nie wiem skad ten doktorek sie urwal z takim podejsciem:confused:.Ja narazie sztucznym nie dokarmiam,ale tabletki tez juz zaczynam brac.W ogole lekarka powiedziala,ze moge zaczac kiedy chce,bo nie ma sensu czekac na @(no widocznie jest,skoro ty dostalas),ale na ulotce jest napisane,ze w 21 dniu po porodzie.Oczywiscie zanim to doczytalam to juz bylo pozniej:baffled: i jest jeszcze taka opcja,zeby zaczac brac pozniej,ale przez pierwsze 7 dni jednak uwazac,wiec juz biore.Co do kontroli mojej w 6 tyg,to w przychodni stwierdzili,ze skoro lekarz juz mnie po porodzie widzial,bo po te tabsy bylam,to juz nie musze przychodzic w 6 tyg,oczywiscie wtedy mi tylko cisnienie zmierzyli i taka to kontrola byla:crazy:A maly ma tak jak powinien w 8 tyg.Jutro idziemy do Health Visitor's Clinic na wazenie i sie przy okazji o kupy tez spytam,no i o ta wysypke,co nas meczy.Pewnie i tak bedzie,ze to normalne:dry:
a ksiazeczki tez dostalismy jak bylismy rejestrowac malego,tyle tylko,ze ja tez nie zamierzam po angielsku mu czytac,no bynajmniej nie teraz i napewno zaczniemy od polskich bajeczek:tak:

reklama
Madzia, Olgusia super - dzięki. Faktycznie chyba dolegliwości kolkowe nas omijają. Brzuszek chyba czasami pobolewa, ale obchodzimy się bez lekarstw. Tylko cyc ;-)

Byliśmy dzis na szczepieniu, ale ... nie zaszczepiliśmy się, bo własnie miejsce po szczepieniu na gruźlicę podeszlo nam ropką (to zupełnie normalne i mam tylko przemywac spirytusem tak jak pępek) i lekarka powiedziała, żebysmy przyszły za tydzień a miejsce przekłuła i ropkę usuneła. Poza tym moja panna waży 5000g ;-)

Renia super wieści:-)
KasiaDe Olgunia rośnie jak na drożdżach:-D:-D gratuluję;-)

u nas (tfu,tfu opukać) też chyba nie ma kolek;-) czasem coś się dzieję, podejrzewam że to brzuszek, ale również obywamy się bez lekarstw;-) u nas oprócz cyca podaję raz dziennie herbatkę koperkową, ale to ze względu na upały:-p muszę się pochwalić, że od czterech dni Antoś nie płacze przy kąpieli (robimy cieplejszą wodę - za Waszą radą:rofl2:) a od wczoraj Mały śpi w nocy w sowim łóżeczku:-p i chyba jest zadowolony:laugh2:

Kate, Kasia - super, że brzuszkowe problemy was omijają, byle i nam sie szybko skończyly....
Moja wlaśnie od godziny leży w łóżeczku, wykąpana i najedzona i nie śpi:szok: do wczoraj zaraz po kapieli i jedzeniu było spanko, tak 20:00-20:30, a dziś nie wiem co sie stało...ale jest spokojna, macha rękami i nogami i leży cicho. Nawet do niej poszłam, wyjęłam z łózeczka, połozyłam ją na sobie bo myślałam że zaśnie a ona nic...wiec odłozyłam do łózeczka i dalej sobie leży...ciekawe na co czeka, moze aż tatus wróci z pracy:-)
a, i kupa dzis była, sama zrobiona bez mojej pomocy, moze dlatego że zaczęłam to mleko rozcieńczać, no i dzis mi wiecej wypiła herbatki w dzień i wody...ja koperkowej juz nie daje, zauważyłam że u nas skutek był odwrotny, mnóstwo męczących bąków bez kupki....herbatkę daje tylko rumiankową na przemian z ułatwiającą trawienie i przegotowana wodę.

Renia mój Mały miał żółtaczke i był pod lampami w szpitalu , teraz chyba już jej nie ma , byłam u lekarki i stwierdziłą że zażółcenie schodzi oby u ciebie było wszystko ok

U mnie chyba też nie ma kolek, czasami chyba go troche brzuszek pobolewa ale masuje go i jest ok (uspokaja sie) z kupkami narazie problemu nie ma , mały robi tak 2-3 razy dziennie no i nie podaje mu leków , nie dopajam tylko cyc ( tak mi w szpitalu doradzali)

Bylismy na tym USG bioderek i jest wszytko ok ale pan dr kazał profilaktycznie do 3-go miesiąca wkładać 2 pieluchy i kłaśc małego tylko na brzuszku:baffled: dlatego mam pytanie czy któraś z was była jużtez na takim USG i dostałą takie zalecenia? Ja narazie stosuje te 2 pieluchy ale zmieniam małemu pozycje wiec cały czas na brzuchu nie leży:confused:

Beaa... ja też już dostałam @... a do doktora idę dopiero w przyszłym tyodniu... więc wszystkiego się dowiem.

Dzisiaj byłam u doktora z Zuzią. Dowiedziałąm się, że takie luźne kupki(żółte wodniste) są oznaką nietolerancji laktozy. Nie ma czym się martwić. To podobno zaczyna sie od 3 tygodnia i trwa do 8... ale nie u wszystkich! Oczywiście moja Zuza ma... ale ogólnie jestm spokojna po kolejnej wizycie ;-)

my może jescze jutro wybierzemy się na usg bioderek a jak nie to w przyszłym tygodniu:-) no i rzeczywiście skoro z bioderkami wszystko dobrze u Kubusia to po co te pieluchy? jakaś dziwna profilaktyka? ach ci lekarze:confused:
a ja dzis w szoku jestem z przespanej nocki syna 6 godzin od 19.40 do 1.40:szok:
i nie budziłam bo taak słodko spał, że stwierdziłam - szkoda a poza tym chyba chciał mi zrobić przyjemność i pozwolić się wyspać:tak:
co za cuuudo synal:-) (trochę tylko wezbrała rzeka pełna mleka ale dałam radę)
dziś o 12 bedę miała wyniki i już siedzę jak na szpilkach
ale jestem dobrej myśli

U nas usg bioderek wyszło dobrze i żadnych zaleceń oprócz częstego przebywania na brzuszku nie dostaliśmy. I kolejna wizyta jak skończy pół roczku.

reklama
A to miejsce po szczepionce na gruźlice to taka gulka na lewym ramieniu? bo Młoda ma coś takiego czerwonego, myślałam, że ją coś użarło ale może to to?

Co do niezachodzenia w ciażę przy karmieniu piersią to....znam sporo mam, które w tym okresie w ciażę zaszły...:-D

Julia: a co Ci lekarz powiedział w związku z tą nietolerancją laktozy? masz przejść na dietę, czy grzecznie czekać aż samo przejdzie? Flora od tygodnia robi takie właśnie kupy, a od 3 dni dodatkowo zielone:baffled: Ręce mi opadają, bo im bardziej się staram, tym gorsze efekty: dietę trzymam, kropelki na brzuch daję, a Florka z brzuszkiem nadal się męczy:-( Dzwonię dziś po innego lekarza, niech coś wymyśli, zanim w akcie desperacji balkonem z domu wyjdę:-p

Do góry