reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Kasia wiem że te nocne sikanie to moje lenistwo:zawstydzona/y:na wczasach go wysadzałambo z nim spałam i wstawał z suchą pieluchą a tu się cieszę jak śpi bo u nas przespane noce to wciąż mega rzadkość:sorry2:ale w tym roku szkolnym mam na 8.30 więc zabiorę się za to na bank.
A no i smoczek poszedł w odstawkę, powiem szczerze że obawiałam się gorszych akcji. Na wakacjach widział dzieci ze smoczkami (normalnie obsesja każde dziecko w wózku miało smoka:szok:) i przypominałam mu że smoczki to tylko małe dzidzie noszą, on powtarzał i rzadnych scen:tak:nawet jak ten smoczek miało dziecko w wieku (na oko) 4 lat:-p

reklama
No Maciek często nam daje do zrozumienia ,ze nie kumamy bazy.Sam wczoraj mówi "mama nie kuma bazy,ja kumam":szok::szok::szok: Z kolorami to tak samo "psecies to jest bialy psecies" a najlepiej mu wychodzi "mama nie mów" z miną adamsa i palcem karcącym:baffled:Widocznie syn mnie już słuchać czasami nie może:sorry2:

Post no to kamień z serca:-D jeszcze ta pipka i cipciorek i będzie luz:-D:-D
Kicrym no to super wam ze smokiem poszło:tak: Maciek juz rok nie ma,ale że ja mam pochowane to czaem znajdzie ze smokiem chodzi:baffled:,dzisiaj o ile się nie mylę wziął do żłobka.Ale to jest raczej na zasadzie takiego memlania dla zabawy.A chyba muszę je powyrzucać,bo jeszcze mu się coś ubzdura.
A co do spania bez pieluchy to ja myślę,ze dzieci mają jeszcze czas.Wg tej mundrej ksiązki Giny Ford o nocnikowaniu,to jeszcze przez ok rok od odpieluchowania w dzień dzieci moga nie byc gotowe do spania bez pieluchy.
Zauważyłam ,ze Maciek często się budzi z suchą pieluchą,ale czasem jak sie wieczorem dużo napije to jest trochę zlana.

Ostatnia edycja:
Niezle dzieci sie rozkrecaja z mowieniem:tak: I obywaja sie pampersow, BRAWO!!!!

Siedzimy z G i pijemy piwko i mowie do Misi "daj buziaka" , a ona na to "nie, piwo pijesz":baffled: Ostatnio ciagla mowi dziekuje bardzo:-D Daje nam cos i mowi dziekuje bardzo

Jejku postępy Waszych Brzdąców są dla mnie miażdżące:-p
my nadal na etapie rocznego dziecka:zawstydzona/y: zaraz roczna córeczka siostry prześcignie Antka we wszystkim i tak już nim rządzi jak chce:szok::-D nocnik jak już pisałam na głównym to istna porażka, chyba na razie daje spokój bo zniechęcę go całkowicie:sorry2:
z gadaniem nie jest tragicznie, ale dyskusji nie prowadzimy bo u nas to tylko takie teksty są rzucane :mama nie tu, mama nie to, nie tam, tu jest, teny (tędy), do baby, dziadzi, cioci, cipsy itd - dosłownie nie ma się czym pochwalić:baffled: jedyne co mnie cieszy to Antoś robi się porządnicki i odkłada wszystko na miejsce, po wejściu do domu od razu buty zdejmuje, kurtkę;-) wielkie nadzieje pokładam w przedszkolu bo inaczej chyba logopeda nas czeka:zawstydzona/y: nic może trzeba dać Mu czas na wszystko:tak:

reklama
Kic by musiała odkopać swoje notatki z logopedii z tamtego roku żeby fachowo odpowiedzieć:-p:-pale KATE nie przejmuj dziecko w wieku 2 lat POWINNO (a nie musi) mówić proste wyrazy:tak:gdzie tam pełne zdania, nie masz czym przejmować. A na prawdę poszukam tych notatek to ci napiszę jakie głoski powinien mówić bo to głównie o to chodzi:tak:
Madzia ja tez pochowałam smoki ale w takich szafkach że mały nie znajdzie:-pnie dam w ogóle bo jeszcze sobie przypomni i cała praca na marne:-p
Misia i Wiki słodkie jestescie w każdym calu:tak::-)

Do góry