reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

To ja się pochwalę, że Flo w końcu zaczyna mówić jak człowiek....tzn. jak mały chińczyk, zmiękczając wszystko co się da;-) Do przerwania zmowy milczenia skłoniła ją leniwa matka, co zamiast organizować rozrywki snuje się po domu i co rusz pokłada, więc dziecko musiało zainterweniować tekstem "mama, śtawaj - citać!":-) I jakimiś słowami z kosmosu operuje zupełnie....wczoraj idzie ciągnąc za sobą mój centymetr i informuje mnie "mama, pać, kakanka"...a byłam pewna że w życiu skakanki na oczy nie widziała:szok:

reklama
Brawo Flo!
Kuba powiedział cioci w żłobku że "babcia pije piwo w soboty":szok:skąd mu sie to wzięło to nie mam pojęcia:-Dmoja mama piwa nienawidzi:-D

Survi gratki dla Flo:tak:Niezle moze w zlopku widziala skakanke albo w jakiejs bajce?
Misia ostatnio robi sobie lozko na podlodze, wyciaga poduszke i kolderke z lozeczka i uklada na podlodze. Niedawno tez rowniutko ulozyla nasze i jej kapcie kolo lozka.
Dalej uwielbia picie kawy lub herbatki z kubeczkow plastkiowych, robi obiad dla wszystkich.Gada jak najeta. Wczoraj bylismy u G kuzyna ma on o 2 miesiace starsza corke Natalke od Misi. Misia do mamy Natalki "Ciocia Lenata zjup Misi picie"Pierwszy raz uzyla imie przy ciocia w zdaniu:tak:

Kuba...no poszedłes po całosci:-):-):-)..uslyszał pewnie u kogoś i powtórzył ze znaną osobą:tak::-D:-D
Flo...ale mamę motywujesz..brawo Flo..to pogadamy na zlocie co??
Misiu...no pieknie, no ale jak ciocia picia nie zrobiła to trzeba było powiedzieć nie?
:-)

u nas buzia sie nie zamyka wogóle, komentuje wszystko dookoła i wychowuje lalki i Cinka, no choc tu Cinus sipko, zajozimy patatoty (pantofelki :)) nie jusiaj sie, ziakjadam pźiecież no:-D

ale super szaleją dzieciaki:))) u nas też się ruszyła sprawa gadania i mam nadzieję, że już na dobre:) najlepszy tekst mojego Syna jak się Go pytają co ma mama na zębach a On na to "duty" - druty:)))) sam to wymyślił:)

Taka rozgadujące sie maluchy są rewelacyjne! Strasznie fajny okres w życiu.
Brawa dla gadułek.
Kubuś, może jednak babcia coś tam podpija ;-)

Ja już wchodzę w fazę, w której strach z dzieckiem wsiadać do komunikacji miejskiej. Jak coś wypali ze swoją rozbrajającą szczerością i niewyparzonym językiem to heeeeeeeej!!! Oj sporo "palenia cegły" mnie czeka:):):)

Gratulujemy postępów w mówieniu wszystkim dzieciaczkom
Kuba na pewno widział co babcia popija:-D:-D

Dla odmiany o starszym dziecku. Moja Olka dziś w przedszkolu miała namalować swoją rodzinę. No i namalowała tatę, mamę i siebie. Pani prosiła aby domalowała siostrzyczkę , na co moja Olka odpowiedziała że to nie jej siostra, bo ta Wiki ją bije i zabiera wszystkie zabawki, a siostry są inne :szok::szok::baffled::rofl2:

reklama
Sylcia hehe no to się zaczyna:-D K mi opowiadal,że jak był mały to prosił rodziców,zeby wzięli jego siostre i wyrzucili na smietnik bo jest nie grzeczna.
Kicrym mój Maciek tez zmysla,ale piwo to u nas pije tylko tata:-D
Survivor no jak juz dziecko prosi to trzeba poskakać:-D
Misia to przykładna pani domu:-)
Ika jaka dobra siostra,no ale tu akurat nie ma co sie dziwić.
A przypomniało mi sie ,jak skończył sie ostatnio Tomek i przyjaciele i mówie do Macka,że będzie jeszcze jeden odcinek,a on do mnie mówi "i Ika bedzie",ja nie skumałam i dalej ,ze bedzie drugi odcinek,a nie Ika,a Maciek ,ze "Cinek i Ika bedzie":-D tośmy sie dogadali:sorry2:

A i do dzisiaj mówi,że gąski moga ugryźć:-p

Do góry