reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

O rany to my 100 lat za murzynami, Maks nie chce gadać, czasem tam jakieś dziwne słowa wydobywa, ale jeszcze się z nim nie dogadam. ;( Przyjdzie i czas na niego, widać, że mu się nie chce gadać. Wkurza mnie trochę tylko teściowa , pytaniami na okrągło " no i jak mówi coś "
Madzia ja mam tą książkę Giny Ford, kupiłam w tamtym roku, właśnie rano poszłam do sąsiadki i ją po roku odebrałam:) Zaraz sobie ją poczytam

reklama
Kamu podobno książka pomocna,dziewczyny na moim opolskim forum strasznie polecają,więc może warto zacząć się stosowac do rad zawartych w tej książce,tylko trzeba byc konsekwentym bardzo.

Dorka ale miałaś pobudkę, pewnie ekspresem byłaś na równych nogach:-p;-):-D:-D:-D
Kuba w dzień chodzi w majtkach:tak: rzadko kiedy się zsika:tak: kupę woła, siku czasami też ale ja go wysadzam nawet jak nie woła a widzę że np 2 godziny nie sikał, sika na stojąco do nocnika:tak: do spania ma pampersa, po nocy zawsze jest zlany więc na razie nic z tym nie robię,a w dzień zależy zazwyczaj suchy:tak:
no i gada jak najęty, da się z nim dogadać spokojnie, wszystko powtórzy, dzisiaj siostra przyjechała mojej mamy autem, Kuba wychodzi i mówi " a co to tu stoi?? babci auto! gdzie babcia?!" ja mu mówię że ciocia Ania przyjechała babci autem bo swoje ma w naprawie a on na to " Ania?? przecież babci auto!" mówił to z takimi emocjami, że szok,:tak: bardzo jest za moją mamą:tak:
no i puzzle idą mu świetnie:tak: w sumie mamy mało tych układanek, bo jakiś mały wybór u nas w tych sklepach, motywacja do większej wycieczki do marketu:tak:

U nas też mówienie kiepsko ale mamy nowe słówko :dry: buba- nie wiem czy to gupia, dupa (mamy starszego brata) czy kupa ale używane w moim kierunku kiedy Tymusiowi coś nie pasuje...
Ostatnio młody w końcu ślicznie bawi się sam :-). Układa drogę taką z Wadera, jeździ autkami. Chce też oglądać książeczkii ale woli jak opowiadam bajkę lub śpiewam niż czytanie.

u nas znowu próba nocnikowa podjęta przez młodą ....sama zażądała matasy..i bez pieluchy, łazi po nocnik i sama siada...na razie skutecznie...zapalczywie macha kupie znikającej w sedesie...i w zasadzie pampers do spania jest tylko...no ale znowu może sie jej znudzic

iii bunt dwulatka w pełni :) he he śmieszna jest

Kubuś,,,wymiatasz :) super gratulacje gaduło
Kic kup sobie na allegro puzzle..ja kupiłam takie od 3 chyba elementów w zwyż...znaczy są różne obrazki...czekaj znajdę zaraz bo i tak półka mokra nadal
http://www.allegro.pl/item1101601880_pierwsze_puzzle_malucha_mega_obnizka_okazja.html

Ostatnia edycja:
Brawo Ika i Kubuś! u nas nadal nocnikowy zastój,a jak już sie cos w nocniku znajdzie to tylko i wyłącznie przez przypadek:baffled:

Kicrym z tego co pamiętam w Srebrnym Gaju u Survivor też były fajne puzzle:tak:

A u nas z nocnikiem różnie...w sobotę u dziadków mała sama wołała, ale tam nie ma nocnika, a na kibelku trochę się bała...w domu pieluchy nosić nie chce, solennie obiecuje, ze na pewno zawoła, jak bedzie chciała, po czym przychodzi po fakcie, prowadzi mnie na miejsce zbrodni i dość zawiedzionym głosem oznajmia 'siusiu';P

Madzia, w SG puzzle były dla starszych dzieci raczej, ale ja małej u konkurencji kupiłam;P Takie 3 elementowe drewniane z misiem: kilka główek, kadłubków i nóg misiów do układania w różnych kombinacjach... na urodziny ma dostać od cioci kolejne, bo bardzo jej się podobają.

reklama
Do góry