reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Kasia ZAZDRPSZCZE Gratulacje
U nas nie ma śladu po wcześniejszym chłopaku bez pieluchy.
Teraz wola tylko jak już zrobi kupę albo jak zasika spodnie- porażka. wtedy oczywiście się rozbiera:sorry:

reklama
OLGA BRAWO!!!!!
Haszi dobre i wolanie kupy:tak:
U nas Misia chodzi bez pieluchy ale sama nie wola dopiero jak sie sika, a jak sika wola "ej, ej":-D Za to bardzo ladnie je sama drugie danie zupka jeszcze sie jej rozlew ale nie jest zle:tak:

No i wszystko jasne - zapalenie jamy ustnej :-/
Biedna Olga! To podobno mocno boli:-( A co dostała na to?

Ja zdecydowałam po rozmowie z logopedą, żeby Flo puścić na te zajęcia dodatkowe, bo pani twierdzi, że nie chodzi o patologię tylko ćwiczenia buzi i języka w celu 'zmuszenia' dziecka do używania mowy, a że Flo coraz ładniej się rozgaduje, to może taka stymulacja przekona ją w końcu do przejścia ze suahili na język bardziej zrozumialy dla rodziców?;-)

Surv, trochę na pewno boli, bo sama mówiła. Ale nie jest najgorzej. Dostała sumamed, nystatynę i tantum verde do psiakania i jakiś proszek do zrobienia - to pewnie też a'la nystatyna.
Może te zajęcia, to faktycznie fajny pomysł? Jak Flo będzie sie dobrze bawić, to czemu nie?

Kic, no i ja posłałam, aczkolwiek wytargowałam zajęcia krótsz,e bo niestety są płatne i na pełny zestaw nie byłoby nas stać...a skutki są takie, że od piątku mała chodzi po domu i cały boży dzień wykonuje ćwiczenia językowe....oszaleć idzie, jak kląska jak koń i przewraca językiem wydając dziwne dźwięki:-) Ale szacun dla Pani za fantastyczne osiagniecia, skoro po 10 minutach zajęć zachęciła dziecko do ćwiczeń:tak:

reklama
Olga wymiata z tym gadaniem:tak::-):-)ale ostatnio przekonałam się że taka mowa jest mozliwa w tym wieku:-p:-pdo piaskownicy przychodzi taka Julka:tak:jak ona gada:szok:jak Olga:-p świetna jest i chyba o kilka tygodni młodsza niz Kuba:tak:
Kuba zapytany jak sie nazywa mówi "ycik":-D:-D:-D

Do góry