reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

ojejku jakie Wasze Dzieciaczki mądre:-):-):-):-)
my nadal sto lat za murzynami zarówno z językiem jak i z nocnikiem:zawstydzona/y::-p ale skoro mam tyle wolnego to muszę się wziąć za tego mojego Bystrzaka:tak: tylko z nocnikiem będzie ciężko bo to najgorsza kara dla Antka a przy tym jak wypija 10 butelek dzienne samego soku to na nocniczku powinien siedzieć non stop:-p

reklama
zrobilam liste slow :
siusiu, duża, mała, serek, obudź się, nie cie; boli, pika (piłka), malu malu (malować), oć (chodź), kulululu, juś, stań, masz, lód, balon, baja, zium (na zjeżdzalnie), nogi, innej (inną), banan, tyle, dużo, Sam, Ben, para (kopara)dzwi, pomocy :), NO, hulaaaa

No Wercia ślicznie!
Mój się wycwanił i wszystko powtarza.Dzisiaj rano się wkurzyłam i sobie zaklnęłam , a on powtórzył:szok: Trzeba sie pilnować:sorry2:
Mówi generalnie wszystko,tylko czasem niekótrzy mają problem,zeby rozumieć o co mu chodzi,ale ja takiego problemu nie mam:-D
No i ślicznie mu wychodzi: mamusia wstawaj:sorry2:

ja tu zaglądam, ale się nie wypowiadam, bo nie mam o czym:zawstydzona/y: nocnik porażka - siedzimy sobie (tzn. mała) siku nie ma, jak pytam czy chce, to twierdzi, ze nie, nawet jak po nogach leci:-p

Gada jak najęta, ale nadal w suahili:-p Więc możemy się pochwalić jedynie takimi osiągnięciami jak 'pam' (piłka) czy 'd***pa' jak coś szczególnie ekscytującego widzi:-D

Kasia mala miala jeden kryzys wolala o smoka ale teraz jest ok.Spi bez smoka ale w dzien musimy sie z nia klasc.:tak:
Brawo,ale dzieci sie rozgadaly:tak:

Brawo za nowe słówka i umiejętności:tak:
Kuba tak jak Maciuś powtarza dosłwonie wszystko i zazwyczaj wyraźnie:tak:niektóre słowa opanowuje do perfekcji:tak:składa zdania z 2-3 słów,:tak:
co do sikania to u nas zastój tzn mały chodzi w domu bez pampersa ale nie woła,sama musze go kontrolować i sadzać, 99% robi na nocnik czasami się zleje do majtek, na dworze ma pieluchomajtki z Pampersa i go wysadzam pod krzaczek zazwyczaj wraca do domu suchy,ale nie woła:wściekła/y::zawstydzona/y:

Flo siada, bo matka się wycwaniła i najciekawsze książeczki na zachęte podsuwa, ale skutek żaden....jestem niemal pewna, że celowo siku powstrzymuje, bo przecież po wypiciu 3 butelek herbatki nie ma bata, żeby pęcherz nie zadziałał:-p A mimo to siedzi średnio po 15 minut i skutku brak...a jak wstaje, zagląda do środka i z nieukrywaną satysfakcją mówi "nie ma":-D

reklama
Weronika dzisiaj sama wolala i latala do WC, niania chwalila; za to po trzech dniach wstrzymywania zrobila kupe w majty; tata byl domu hehe jego wina, zsanal przed bajka! ja poszlam do fryca z synem; elegantny teraz!

Do góry