reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Zosia też z dnia na dzień coraz więcej... Wczoraj zapukała do łazienki, w której byłam i krzyczy - Kasia, chcesz kawy?(zawsze mówi mama):-D Dziś też szła do kuchni i spytała! Ubaw po pachy:-D Niektóre słowa mówi bardzo wyraźnie, ale ma problem z "z" i na przykład zamiast Zosia, mówi ciosia....

reklama
Zosia no nieźle:-D
W ogóle się dzieciaki rozkręcają:tak:
Lenka no kupa do nocnika to jest coś!

U nas duzo nowych słow w ogóle powtarza wszystko tylko po swojemu,ale i zrozumiec się da .

I tak samo jak Lenka te trudniejsze wyrazy jakos mu łatwiej idą, np.kopapa (koparka), atobus( autobus), kokodyl (krokodyl), tomam sie (kocham cię),dzik (dźwig),mamuś, mamunia, tatuś, momoń (motor). W ogóle jedziemy autem,a on krzyczy "kopapa" ,albo "momoń" gdzie ja nawet tego nie widzę,a dopiero się rozglądnę i rzeczywiście gdzieś to jest.
Poza tym : tutaj,tam,tu ,około (na około),tubiś, tofik (babci kot), gumiś, dziadu, dziadziu, buzia ,ogon, ucho, oko, kogut, konik,kotek, pić, kic kic (królik), pipi (kurczaczek), kum kum( żabka), kle kle (bocian).
Z imion: Tymek, Kuba, Hania, Maja, Majuś (mariusz), Monia, Łukaś.

Maciuń piekne nowe słówka sie pojawiły:tak:
Zosia wymiata jak Olga:tak:
U nas tez Kuba duuużo powtarza:tak:ostanio wołam M "gregorz!!!" a Kuba "rzerzorz":-D:-Di od teraz mamy tata rzerzorz, mama Efa i synuś Duduś:tak::-D:-D:-D

Brawo, dzieciaki! Ja szukam agencji modelek dla 2-latków, żeby jednak jakąś przyszlość swojemu dziecku zapewnić, bo najwyraźniej jak rozdawali inteligencję na górze, to Flo stała w innej kolejce ;P

Surv - ty coś się uwzięłaś na to swoje biedne dziecko:no:;-);-) Ale fakt - na modelkę się nadaje.... Uśmiech ma aniołeczka:tak: I ja nadal nie wierzę w te wszystkie historie o tym cudnym foto-dzieciaczku:tak::-D

Sprytne mam to młodsze dziecko, nie powiem. Przed chwilką stwierdziła, że lalusia chce oglądać Olinka. Posadziła ją na sofie, usiadła obok i ... nie miałam innego wyjścia - przecież na zawiedziemy lali ;-)

Olga agenciaro nasza:-)

U nas mowa trochę lepiej ale w porównaniu z tutejszymi gadułami to ciemny las
czasem myślę,że za dobrze rozumiem te jej migi i pannie nie chce się mówić
Emilka czasem w dzień jak chce spać sama bierze swoją myszę,pieluchę ,smoka robi papa i kładzie się w łóżeczku

Kasia, ja Ci wróże spore kłopoty z takim inteligentnym dzieckiem...nie łatwe jest życie matki geniusza....podobno, na szczęście to nie mój problem:-)
Flo za to już dwa razy w ostatnim tygodniu zasnęła sama...choć przy bajce:-p Rosną nadzieje, że nie będę jej musiała do 18-tki trzymać za łapkę przy usypianiu:-D

reklama
Wercia od wczoraj za dnia lata w majteczkach :) sama nie chciala pampresa, to co sie bede klocic; zdarzaja sie wpadki, szczegolnie,gdy robi cos ciekawego,ale wola; ja pytam sie co 5 minut i leci; na noc zakladam jeszcze
pelno nowych slow zna'; najladniej mowi OSIOŁ

Do góry