reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

wow cudne osiągnięcia
ale co się dziwić - to już 18 miesięczne skarby

Miki niezły spryciarz;-):tak::-)

u nas nocnik nie przechodzi - kupiłam nakładkę ale też d.... blada

ostatnio jednak mały postęp - jak mu sie zbiera na kupkę to idzie po nicnik, mówi EE, stawia go w kącie za teatrzykiem i nie siada tylko wali w pampersa
próba usadzenia kończy się płaczem i wyrywaniem więc nie walczę:baffled:

najważniejsze, że zaczyna kumać co to znaczy EE;-)

a z gadaniem to najwięcej po swojemu
zachowania odgapia totalnie - taki mały naśladowca:happy2:

reklama
u nas z nocnikiem coraz lepiej, młoda dziś za każdym razem siusiała do nocnika, natomiast kupa w pampersie wciąż ląduje:sorry2:

no cudnie jako jedne z ostatnich zaczęłyśmy chodzić, to jeszcze bogactwem slwonictwa u nas też duuużo do tylu;-), jak nic Tosia nadrabia te braki ciąglym kokieteryjnym uśmiechem:-p:cool2: a tak po za tym to mówimy tata, na mamę tyż tata:sorry2::dry::wściekła/y: (do tego z mocnym , gardlowym akcentem na pierwsze A jak mamusia po dobroci poprawia dziewczynkę i jest mniej więcje tak:Tosiu- mama, a ona tAta, ja dalej ma-ma a ona glośniej tAAta:wściekła/y: mówię Wam zołza:-p na Kornela - Dida, na podwórko- dada, no i mniam i niam i tak (z efektownym kiwaniem glowy;-):-D) no i bylo by na tyle z naszego repertuaru:-p:baffled: gdzie jak sobie przypomnę (czyt. zajrzę w kajet), to Kornel w jej wieku wymieniał zwierzęta:szok: (typu jaba- czyli żaba itd;-)) no nic mam totalnie inne dzieciorki, boo Kornel będzie intelektualistą i zarabial na życie zdobytą wiedzą, a Tośka z tatusię się dogada i dobre lokaty jej porobi:-p:-p:-p:-p aczkowiek wiecie co ją najbardziej frasuje i czym uwoelbia sie bawić- porfelem M:sorry2: (wie dziewczyna co dobre:-D:-D:-D:-D)
a co do nocnika to my też zaczniemy z nim działać od wiosny, bo teraz to totalną zlewkę dziewczyna na niego robi:baffled:

Renia no to chyba dobrze się zaczyna z tym EE,aczkolwiek mój też mówił EE jak juz kupę zrobił,a teraz zapomniał,że wypadało by sie pochwalic zawartością pieluchy:sorry2:
Tosika mój tez portfel uwielbia:tak:

Z nowych słow to od wczoraj "kem (krem),kuka (kurka) i gumka"

Olga też bardzo lubi portfel - mój, bo czerwony:-D
Wczoraj porysowała ścianę w dużym pokoju. W szoku byłam, bo przy Mikim wszystko było czyściutkie (no oprócz zielonego dzieła w pokoiku dzieci). Jaka dumna dziś pokazywała babciom:dry:
Brawo Lenka!

Kasia Seba przy Misi tez byl aniolkiem:tak:Takze wychodzi na to ze dziewczynki to lobuzy:-D
Lenka oby tak dalej,brawo!
Macius dla Ciebie tez brawo za nowe slowka:tak:

RONI powiedz jak to zrobiłaś że odpieluchowałaś Blankę bo ja jakieś super wskazówki szukam :-)

Gratulacje dla Malych spryciarzy..

Gratulacje dla małych nocnikowiczów!...i malarzy pokojowych :)))))
no cudnie jako jedne z ostatnich zaczęłyśmy chodzić, to jeszcze bogactwem slwonictwa u nas też duuużo do tylu;-), jak nic Tosia nadrabia te braki ciąglym kokieteryjnym uśmiechem:-p:cool2: a tak po za tym to mówimy tata, na mamę tyż tata:sorry2::dry::wściekła/y: (do tego z mocnym , gardlowym akcentem na pierwsze A jak mamusia po dobroci poprawia dziewczynkę i jest mniej więcje tak:Tosiu- mama, a ona tAta, ja dalej ma-ma a ona glośniej tAAta:wściekła/y: mówię Wam zołza:-p na Kornela - Dida, na podwórko- dada, no i mniam i niam i tak (z efektownym kiwaniem glowy;-):-D) no i bylo by na tyle z naszego repertuaru:-p:baffled: gdzie jak sobie przypomnę (czyt. zajrzę w kajet), to Kornel w jej wieku wymieniał zwierzęta:szok: (typu jaba- czyli żaba itd;-)) no nic mam totalnie inne dzieciorki, boo Kornel będzie intelektualistą i zarabial na życie zdobytą wiedzą, a Tośka z tatusię się dogada i dobre lokaty jej porobi:-p:-p:-p:-p aczkowiek wiecie co ją najbardziej frasuje i czym uwoelbia sie bawić- porfelem M:sorry2: (wie dziewczyna co dobre:-D:-D:-D:-D)
a co do nocnika to my też zaczniemy z nim działać od wiosny, bo teraz to totalną zlewkę dziewczyna na niego robi:baffled:

Tosika, No u nas IDENTYKO i z portfelem taty i z nocnikiem:-D :-D:-D:-Di zasobem słów też się nie możemy pochwalić. Kiedyś jakoś więcej mówiła a teraz ata, ata na tatę, jak coś jej smakuje to robi takie wymowne mmmmmmm, jeśli chce coś zjeść to wyraźnie mówi am. I tyle. Żaden szał. Bartuś w jej wieku jest nagrany na kamerce jak dokańcza wierszyk o babci :Babciu, babciu cóż ci dam.... itd.
Co dziecko to inaczej się rozwija. Młody był w Natasi wieku mało ruchliwy, ostrożny a dzidźka nie patrzy na nic:-Dleci jak popadnie. Upada, wstaje i leci dalej szogun mały:-)
Aaaa, no i uwielbia pożyczać moje kolczyki:-) Zakładamy na uszko i leci od razu do lustra się przejrzeć:-D

reklama
Liwus, Roni odpieluchowała Blankę?
Olga też kamikadze:sorry2:Miki był bardziej ruchliwy (czy to możliwe?!) ale jakoś bardziej ostrożny. Za to z mową wielka różnica - Olga zdecydowanie więcej mówi:tak:

Do góry