reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Ale te niektóre dzieckiaczki są zdolne.
U nas z mówieniem średnio, mówi mama , tata, baba, dziadzia, zdarzyło się, że powiedział ekuje (dziękuje) Nie. Wykonywac polecenia średnio chce. raz tak , raz nie.
Co do nocnika to jak miał ok 9 miesięcy to i kupke i siku robił, teraz nie chce siedzieć. Ale na wiosnę zaczynamy naukę.

reklama
Kate - niezłe z tą gazetą:-D
Kicrym - amen - najważniejsze;-):-D
surv - ja też jestem zdziwiona pamięcią małej:szok: Czasem czuję sie jak sklerotyk... Ale bywa, że się Zosi nie chce pokazać i mówi"nie ma":-D
A z nowych słówek Zosia mówi krem... Ostatnio wymazała psa sudokremem:-D No i numer pokazowy - Zosia przynieś pieluszkę, jedną, a ona na to - nie, tsy (zawsze gdy mówię mało, lub jedną - nie wiem dlaczego tak odpowiada?). Mówi jeszcze pieać i szeaść i rozmowa - ile masz paluszków u rączek - tsy!!! A potem dopiero mówi, że pieać:-D

Wczoraj m strzelał fochy i mówię do niego "co ci się dzieje?" na to Olga jak echo "co ci się dzieje?" (tak super wyraźnie). Myślałam, że padnę. Pięknie rozładowała sytuację - śmialiśmy się przez minute:-D

hehehe no nieźle Was Olga załatwiła:-p 2 lat nie ma, a już spory domowe rozstrzyga:-D

U nas też dziś wielkie zdzwiko, ale niewerbalne: wchodzę do łazienki patrzę a moje dziecko wyciągnęło ze śmieci butelkę po płynie do płukania, przystawia ją do szuflady symulując nalewanie, potem zamyka drzwiczki pralki i spośród 5 przycisków wybierając właściwy włącza pralkę....opad szczęki zaliczyłam:szok:

Olga ale się rozszalałaś z gadaniem
Flo - jak pranie? kolory się zachowały???:-)

a u nas ostatnio strachliwość, bojaźliwość i tego typu historie
zastukają młaotkiem - już leci z podkówką na ręce:szok:
piesek idzie ulicą - patrzy z zaciekawieniem ale ręce już w górze i sygnały dźwiękowe do mamy "ratunku":szok:
nawet nowej zabawki się przestraszył - dziadzio przyniósł samolot i chyba Tymi Taliba w nim wypatrzył bo normalnie szerokim łukiem omija:szok::sorry2:

Olga niezła jeesteś:tak::tak: szacun:-) no i widzę wielkie predyspozycję na negocjatora;-)
Flo bystrzacha mała:tak:
Renia u nas to samo, jak zadzwoni domofon, czy nawet telefon to mała takiego dostaje sprinta, że głowa mala;-) cholera dziecko stresa zalapuje, a mnie to rozśmiesza:sorry2::-p bo tak słodko biegnie;-)no i teraz jest na etapie mamowania:no: mama i mamiiii na okrągło:sorry2:

Olga brawo:tak::-):-D
Flo taka mała,a już mamie pomaga w pracach domowych:tak:To chyba w nagrodę za to,że ostatnio mamie u nogi non stop wisiała;-)

Mój to ma ostatnio fazę na tatę i na autko zdalnie sterowane.Tylko chodzi i męczy "tata bum bum" W nocy jak sie budzi to też tata woła,co nie znaczy oczywiście,że tata idzie:baffled:
Mówi "o nie" jak sie np cos rozleje,albo przewróci i "oj".
Na kredki i róznego typu pisadła mówi "malu" i jak dorwie to zaraz cos maluje nie ważne po czym:sorry2:

Olga - Ty to jesteś negocjator! i jak ona super mówi, gratki Kasia!
Flo - zaczyna mamie pomagać w obowiązkach domowych:-):-)
Moja z gadką cienko, ostatnio składa w wyrazy tylko w dwa krótkie zdania: nie ma taty, nie ma mamy:-):-):-)
próbuje po nas powtarzać, ale różnie z tym jest.
na księżyc woła: cięci:tak:
no i w żłobku nauczyła się piosenki hu hu ha nasza zima zła:-) jak pytam co śpiewaliście w żłobku to Lenka zaczyna nucić i śpiewa HU HU HA....i dalej po swojemu, ale łapie się za uszy i nos i macha rękami w rytm piosenki:-D

reklama
Do góry