reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Kate - spróbuj Antosia wkładać do kąpieli w pieluszce tetrowej, lub kładź mu na brzuszek namoczoną w wodzie gazę, u nas to pomogło, młoda nie lubiła być taka goła i bezbronna, więc połozyłam jej na brzuch gazę i było jej cieplej i czuła sie przykryta...i pomogło...teraz nawet jak przed kąpiela płacze to w wodzie jest spokojniutka i wpatrzona w tatusia, który z reguły ją kąpie:-)

reklama
ja swojego głodomorka przed kąpielą ciut muszę nakarmić bo jak jest głodny to jest zły:-) ale sama kąpiel go wycisza i uspokaja - chyba lubi wodę:tak:

Zuza w kąpieli też jest cała szczęśliwa!!

A co do dzisiejszej nocy to tragedia... zebrało jej się na katywność od 3 ... ehh... i gadała stękała a mi wystarczy tylko jeden kwik i już jestem na nogach... no więc siedziałam przy łóżeczku do 6 rano aż wzięłam ją w końcu do łóżka i zasnęła z nami... normalne charakterek po tatusiu ma...

Julia - moja też od 3 kwękała i strasznie sie kręciła, ale ja już sie przyzwyczaiłam i dopóki nie płacze to nie reaguje. I w końcu po jakiejś godz zasnęła spokojnie, a nad ranem kupa gigant:-)

pabla ja tez tak robie, dopuki nie placze tzn ze jest ok.
Michalinka na poczatku strasznie plakala pod czas kapieli. Ja stwierdzilam ze ma za zimna wode. m mowil ze ok(sprawdza z termometrem). Ale w koncu raz zrobil cieplejsza i juz jest ok, nie placze tylko sie rozglada.

Kaja1978 - u nas jest to samo z kupkami, tzn.prezenie i placz- i brak kupki, a jak sie juz pojawi to ma konsystencje musztardy.
Teraz gotuje kompot z jablek, moze pomoze:confused: bo juz nie wiem co robic.

U nas dzisiaj tez od 3 byly fochy:no:Tez sobie te nasze dzieciaczki godzine wybraly,a jak solidarnie;-)
Z kapiela u nas byla masakra-plakal w nieboglosy,ale teraz tata leje cieplejsza wode i maly uwielbia sie pluskac,widocznie ta woda byla za zimna,ale taka nam kazaly w szpitalu lac.Teraz to czasami wydaje mi sie ,ze za goraca ta woda,ale malemu pasuje:tak:
Maly sie tylko tak prezy i napina rano,a pozniej juz jest git.
A na co dawalyscie ta Gripe Water?

A ja znów zaczynam z Gripe Water tylko teraz regularnie 6 razy na dobę, zobaczymy po kilku dniach czy pomoze.

reklama
Mi sie wydaje ,ze Macius nie ma kolek, a to ze sie prezy to chyba od wzdec,wiec daje bobotic czasami jest lepiej,czasami gorzej,ale tylko rano wlasnie.

Do góry