reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Madzia737- wczesniej pisalam, ze dawalam malej INFACOL (kupiony w angielskim Tesco), dzisiaj znalazlam w internecie, ze bobotic ma kilka nazw handlowych i jedna z nich jest infacol;-), wiec nie trzeba bobotic-u przywozic z Polandii:-).

reklama
Dziewczyny, przyszły mi dzis te rureczki do odgazowywania dzieciaczków, ale nie zdążyłam odebrać z poczty. Jutro będę miała, dam Wam znać czy to działa, a czytałam w necie, że podobno jak malec jest właśnie zagazowany to bardzo pomaga...jutro będę testować, tylko chyba w nocy, bo mala w dzien jest raczej spokojna.

u nas też jest prężenie zwłaszcza przed kupką, już sama nie wiem, kolki - nie kolki?
a co do kąpania to ja też muszę przed trochę podkarmiać bo mała tak od 16 ma fazę snu - typu nic mnie nie obchodzi, róbcie ze mną co chcecie - na kąpanie nieraz ją wybudzam i wtedy jest głodna!
a do sprawdzania wody mamy termometr i z głowy:-) też okrywamy pieluszką, mała jest wtedy spokojniejsza:-)

Beaa- dopiero je odebrałam z poczty, będę dzis testować to dam znać. Muszę spróbować bo mała od wczoraj rana nie zrobiła kupki i strasznie sie z tym męczy. Dziś nawet miałam problem duzy zeby ja nakarmić:szok:
Nazywaja sie rurki MEDI-GLOBE. Na allegro za 5 zł 1 sztuka - mogą być wielokrotnego uzytku bo mozna je wyparzać.

No wlasnie u nas tez sa mega problemy z kupkami, ostatnia byla w srode i mala sie przez to meczy. Caly czas sie prezy, steka, robi sie czerwona, nogi w gorze i mnostwo pierdzioszkow, a kupy brak:baffled:.
Ja nie wiem jak jej pomoc:hmm:.

ja w końcu zdecydowałam się w kwestii lekarza i zrezygnowałam z mojej wiejskiej przychodni i zapisałam się do normalnej przychodni, gdzie są lekarze pediatrzy:-D:-D dziś byliśmy na pierwszej wizycie i jestem zadowolona:-D co prawda Młody dał niezły popis w efekcie czego musiałam wyciągnąć cyca i jednocześnie karmić go i prowadzić rozmowę z panią doktor:-D Antoś zdrowy, ma lekko odparzoną pupę, ale kazała stosować sudokrem a jak nie przejdzie to pomyślimy o czymś innym:-p pępek ok, a to że Mały nerwus to już taki charakter:baffled: waży już 3800g czyli mój pokarm nie jest taki najgorszy:laugh2: przepisała też nam wit K w kapsułkach - o czym nie było mowy we wcześniej przychodni:szok: a 2 września mamy szczepienie 5 w 1;-) obejrzała też moje piersi bo dzisiaj zrobił mi się guzek w jednej i powiedziała, żeby zawsze opróżniać pierś, jeśli Mały tego nie zrobi to odpalić laktator:tak: tak więc w końcu jestem spokojna:-)

Beaa - rureczka poszła w ruch - kupka zrobiona, mała popierdziała i zrobiła kupę..poczytałam trochę na necie ze to nie przeszkadza w samodzielnym robieniu kupki, mam nadzieję że tak jest właśnie i ze jej nie zaszkodzę tym irureczkami. Postaram sie uzywać jak najrzadziej bo troszkę mam opory, ale dziś juz tak sie męczyła że musiałam coś zrobić.
Tak sobie myśle ze to moze też dlatego, że mleko zmieniłam na enfamil...jak będzie tak wciaz to wracamy do nan1.

Beaa dzieki za informacje!Ja daje ten bobotic,tzn dzisiaj zrobilam przerwe i moze dam plantex na wieczor,zeby rano takich problemow z kupa nie bylo,bo w dzien jest ok tylko rano jest prezenie i stekanie.I juz wlasnie chcialam wyprobowac ten infacol,ale skoro to to samo to nie bede nawet kupowac.A widzialam wlasnie w tesco Gripe Water i sie jeszcze nad tym zastanawialam.Moze narazie nie bede jadnak kupowac,bo u nas jeszcze tak tragicznie nie jest,a kup jest duzo,no tylko rano troche udreka nad puszczeniem baka i kupa.

reklama
ja byłam dzisiaj z małym u pediatry , jest zdrowy i od wypisu ze szpitala czyli w ciagu 10 dni przytył 480gr:szok: ja byłam w dzieciństwie alergikiem i pani dr wykluczyła mi połowe zjadliwych produktów:baffled:takze od dzisiaj to chyba głodówka:-Dale nie dajmy sie zwariować bede poprostu ograniczac

Do góry