reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Pearl my mamy Nikona i też nie mamy w nim kamery:tak:ale mamy osobno i powiem ci Andula że bardzo mało kręce małęgo:zawstydzona/y:
Andula chodzi ci o szczepionkę przeciwko kleszczom?bo ja nie wiem co to za szczepienie na boreliozę:zawstydzona/y:
Kuba znowu dzisiaj spał do 5:tak:ale o 17 go położyłam na drzemkę i wstał o 22 na kaszkę, szybką kąpiel i poszedł spać dalej:dry:coś mu się poprzestawiało w tym małym łebku:-D
Misiu no to może za kilka lat w YCD cie zobaczymy:tak::-)
Floria dajesz czadu na rehabilitacji:-Dale co cię bedzie jakaś kobita męczyć jak ty sobie sama świetnie dajesz radę:tak::tak::tak:

reklama
Tak Kicrym przeciwko kleszczom:tak:
Ja mialam szczepic ale pogadalam z siejka i kumpela i chyba sobie odpuszcze...

wiesz Andula jesli jedziesz na wakaacje do lasu,to mozna pomyslec, a tak to mi sie wydaje,ze szkoda pakowac na zapas

wiesz Andula jesli jedziesz na wakaacje do lasu,to mozna pomyslec, a tak to mi sie wydaje,ze szkoda pakowac na zapas

Dokładnie:tak: Teraz co rusz w TV puszczają reklamę tejszczepionki, na tyle sugestywną, ze też zaczęłam rozważać, ale my w sumie w lesie bywamy okazjonalnie, a nie ma też co dziecka przeładowywać szczepieniami.

A co myślicie o szczepionce na wiatrówkę? moja pani doktor bardzo zachęca, a ja zastanawiam się czy naprawdę jest potrzebna, zwłaszcza, że chyba płatna jest:baffled:

Co do tej szczepionki rzekomo powodującej autyzm, to czytałam gdzieś artykuł mówiący, że tak naprawdę badania robione były nie do końca rzetelnie, bo sprawdzono czy dzieci autystyczne były nią szczepione, i owszem były, ale podobnie jak przeważająca liczba dzieci zdrowych. To że dzieci zapadały na autyzm po szczepionce wynika podobno nie z jej szkodliwego działania, tylko zbiegu czasowego: autyzm podobno akurat po 1-2 roku życia się ujawnia. Ja szczepić będę, chyba, że znajdę bardziej przekonywujące dowody, że szczepionka przyniesie więcej szkody niż pożytku.

Izabelka wlasnie tak sobie myslalam,do lasu sie nie wybieramy tylko nad morze i tam sporo zalesionych miejsc, ale nie bede przeginac, gdyz coraz bardziej boje sie szczepien:tak:
O wiatrowce nie slyszalam nawet:confused:

ja sobie mysle ze na to MMR zaszczepie ale blizej drugiego roku zycia..Pediatra mi kiedys tez powiedziala ze wlasnie w tym okresie co jest to nieszczesne szczepienie autyzm sie uaktywnia:baffled: i dlatego ludze to kojarza ze szczepionka.:tak:
Siostra mowila ze widziala w dzien dobry tvn jak matki sie wypowiadaly ze ich dzieci dzien lub dwa po szczepieniu zauwazyly uniepokojace objawy pozniej zdiagnozowane jako autyzm i mimo wszytsko ja mam ziarno niepewnosci...

W Norwegii nie szczepia wcale i wszystko jest Ok ;-)ale badz tu madry i podejmij taka decyzje w Pl..

Ostatnia edycja:
Surv a co to wiatrowka? jakas niedouczona jestem; ale wykombinowalam,ze przenoszona wiatrem, ospa? grypy?

Ja chyba na ospe szczepic nie bede zapytam u sibie w przychodni..
Izabelka ty juz ospe masz za soba wiec luzik :tak:

no wlasnie, obydwoje mieli ;-)
ale wiecie co, czy warto szczepic przeciwko ospie? od wiekow ludzie przechodzi i przezyli, jak pojda maluchy do przedszkola czy nawet jeszcze w zlobku prawdopodobnie przejda i z glowy, a powiklania sa...ale najwieksze gdy dorosly zachoruje

reklama
Do góry