reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

reklama
Ja tez kupie zwykly, prosty nocniczek, kiedys juz nawet zastanawialam sie czy nie kupic bo widzialam male, zgrabne nocniczki za 1 funciaka.
Beaa jasne ze kup taki tani ,lepiej pieniadze przeznaczyc na cos innego a prsoty nocnik swoja funkcje spelnia uwazam bardzo dobrze:tak:

my nocnik mamy z Ikea, jestem zadowolona chociaz moglby by troszke lepiej wyprofilowany:sorry:
moje dziecko ostatnio cwiczy uparcie wstawanie:szok:chyba raczkowania nie bedzie:tak:podnosi sie na wszystkim, najlepiej mu wychodzi na nodze mamy lub taty. wyglada jak nie wyzyty piesek:laugh2:

My tez mamy zwykły, miał ta pozytyke ale szybko to zdemontowałam:baffled::-D
Peral mój Kuba tez tak sie wspina i stoi przylepiony, albo opiera sie tylko głową o moja nogę:baffled:
My mamy inny problem zauważyłam że Kuba bardzo zaprzyjaźnił sie ze smoczkiem:sorry::baffled:jak gdzieś lezy na podłodze to odrazu go wyczai i wsadzi sobie do buzi i nie da zabrać. w wózku smoczek nie może byc przywieszony bo też zaraz go bierze i pakuje do buzi:baffled::baffled:nie wiem jak go oducze od tego smoka:baffled::baffled::baffled::baffled::no:

Kicrym ja na poczatku bardzo zalowalm ze Misiak nienawidzi smoka na dzien dzisiejszy sie ciesze bo odzwyczajenie pewnie latwe nie jest.Widze jak mojej siostry corka prawie 2 lata i zasypia ze smokiem w dzien tez lubi sobie pociumkac a jak chcesz zabrac drze sie strasznie:wściekła/y::wściekła/y:.Czytalam ze okolo 6-7 miesiaca powinno sie juz odzwyczajac bo z czasem jest coraz trudniej..:tak:

a ja odebrałam wyniki posiewu i jestem lekko zdenerwowana....
byłam właśnie u lekarki je skonsultować i ona aż ręce załamała:szok::-(
wyniki pokazują jakąś bakterię - ps.aeruginosa, 10:5
i babka stwierdziła że to zły wynik i musiałaby jej antybiotyk w zastrzykach dawać:szok::szok::szok:
ale kazała się nie denerwować tylko powtórzyć posiew, bo jej zdaniem zabrudzili próbkę w labolatorium.....bo młoda przy takiej infekcji to powinna nie mieć apetytu, wymiotować i gorączkować, a ona się czuje jak młody bóg...
więc od poniedziałku znów łapiemy siuśki, oby okazało sie faktycznie że coś było nie tak, bo mimo wszystko jestem zdenerowowana tą sytuacją.....
poczytałam trochę w necie i teraz to jestem przerazona:-((

Ostatnia edycja:
Pabla...tak jak lekarka mówiła...spokojnie...rób powtrórzenie....może faktycznie ta próbkę zabrudzili.... Zwłaszcza że jak piszesz objawów nie ma...
Obyś złapała za pierwszym razem...bo ja to tylko wtedy żałowałam że Ika nie jest facetem jak o 5 rano ślęczałam z tym woreczkiem...ech
Może teraz pójdzie lepiej

reklama
Pabla narazie trzeba zrobic kolejna probe ja mialam praktyki w labo. i wiem czasami ze nie wyglada badanie tak jak powinno..
Mojej siostry corka w wieku 3 tyg miala badanie moczu wyszla bakteria jak to rodzinna powiedziala jakas odmiana przenoszona przez ptaki od razu skierowanie do szpitala dziecko cewnikowali 5razy okazalo sie ze mocz zle pobrany...w miedzy czasie robili malej setki badan miedzy innymi punkcje bez zadnej potrzeby dzidzia sie nameczyla siostra rowniez a bakteri nie bylo..
Wiec rob badanie jak najszybciej i nie mysl o glupotach choc wiem ze to nie latwe!

Do góry