reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Pabla trzymam kciuki zeby tym razem bylo wszystko ok:tak:
My dzis przekulismy Misi uszy.Mala troche plakala juz pomyslalam zeby poczekac jeszcze z miesiac,ale sie udalo. Mala napewno juz zapomiala, a teraz ma sie dobrze siedzi u mnie na kolanach i wcina paluszka:-)

reklama
Pabla, głowa do góry. Rozumiem, że się denerwujesz - ja pewnie też siedziałabym jak na szpilkach, ale bądź dobrej myśli i powtórz badanie. Lekarka na pewno wie co mówi, więc nie martw sie na zapas!!! (niestety przy tej dostępności informacji w sieci, człowiek czyta i się dołuje...)
Dorka, my też mamy kolczyki dla Olgi - dostała na chrzest - ale jakoś nie mam odwagi przekłuwać jej uszu:sorry2:Może na roczek? Wklej zdjęcie Misi damulki w kolczykach:tak:

Pabla - spokojnie, jesli nie ma objawów, to wszystko w porządku! Ale żeby tez na taki stres narażać:wściekła/y: My już drugi miesiąc dajemy furaginum, 10 dni temu oddaliśmy mocz i nadal bakterie... Teraz mamy posiew, w przyszłym tygodniu i aż się boję:baffled: Jak długo może trwać takie leczenie? Ale z drugiej strony mogą ciągle być, bo Mala robi co jakiś czas mego kubki, cewka moczowa w kale:wściekła/y: Od razu ją myję, ale bakcyle kałowe mogą wnikać... Dziewczynki, przez wzgląd na krótką cewkę moczową mają gorzej:no:

Pabla, nie denerwuj się na zapas, bo jak sama mówisz, i słusznie wynik mocno wątpliwy. Jeśli to rzeczywiście jakaś poważna bakteria, to widać by było po Lence, że chora, więc najprawdopodobniej to tylko zanieczyszczenie próbki.
Trzymam kciuki za kolejne boje z woreczkiem! Nam w tym tygodniu znowu się nie udało i we wtorek kolejna próba...:baffled:

Misia, to Ty już kobieta pełną piersią jesteś z tymi kolczykami!:-)

Dorka koniecznie pokaz zdjecia, ja narazie nie moglabym jej przekuc

Pabla spokojnie, powtorz i nie stresuj sie niepotrzebnie, bedzie dobrze

Pabla napewno wszystko będzie dobrze:tak: i jak piszesz, objawy nie są adekwatne do tej bakterii, czyli pewnie jakaś pomylka w badaniach:tak: Trzymam kciuki aby wszystko bylo ok!!

My mamy inny problem zauważyłam że Kuba bardzo zaprzyjaźnił sie ze smoczkiem:sorry::baffled:jak gdzieś lezy na podłodze to odrazu go wyczai i wsadzi sobie do buzi i nie da zabrać. w wózku smoczek nie może byc przywieszony bo też zaraz go bierze i pakuje do buzi:baffled::baffled:nie wiem jak go oducze od tego smoka:baffled::baffled::baffled::baffled::no:
wiesz co Kicrym ja małej kupiłam taki śmieszny gryzak z TT który ksztaltem przypomina smoczka (zaraz znajdę na allegro) i mała bardzo chętnie go tarmosi podczas spacerów:tak:
GRYZAK DZIĄSEŁKO RÓZOWY TOMMEE TIPPE PROMOCJA!! (624275137) - Aukcje internetowe Allegro

Kaja ja mam non stop takiego stresa, ze jakk mala zrobi mega kupcie albo kupka dziwnym sposobem przemieści się na cipuszkę, to mogą się przedostać bakterie i już się zastanawiałam, czy nie poprosić dr o skierowanie tak na wszelki wypdek, ale mój M mowi, że przesadzam i nie mam co panikować, jak u malej wszystko gra:tak:

Tosika ja mam identyko,mój też mówi,że szukam dziury w całym.
Dorka podziwiam was za odwagę .Słyszałam kiedyś,że jak przekłuwać uszy to właśnie im wcześniej tym lepiej bo się dziecko nie będzie ciągnąć za uszki.
Pabla na pewno będzie dobrze skoro mała jak młody bóg.
Co do nocnika to jeszcze nie mam ale spróbuję a jak mała nie będzie chciała to dam jej spokój.Moja starsza też nie chciała więc jej odpuściłam i jak miała dwa latka to się w tydzień nauczyła wołać.

reklama
Pabla powtórz to badanie, bo coś mi się wydaje ze objawy by musiały występować a Lenka fika na całęgo:tak:
KAJA my furagin braliśmy 10dni:tak:i bakteria poszła:tak: ale wczoraj znowu widziała że siusiaczk taki czerwony:no:chłopcy też mają przewalone bo pod napletkem gromdzi się biała mastka którą trzeba zmywać a to jest bardzo trudne, a tam największe siedlisko bakteri:baffled:
U nas nocka znowu do d**** kurde myslałam ze jak wymęczony po wycieczce to bedzie spał a tu pobudki co godz:wściekła/y:

Do góry