reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Kasia, Florka też trzyma głowę na boki, a na wprost tylko jak leży mi lub mężowi na kolanach i to przez chwilę; leżąc na brzuchu potrafi obrócić głowę z jednego boku na drugi, ale kosztuje ją to sporo wysiłku i nie wiem, czy nie należy ją przed tym powstrzymywać? a standardowo w którym tygodniu dzieci powinny trzymać głowę prosto?

reklama
a co do odbijania to widzę, że czasem spokojnie na leżąco sobie odbije a nawet z cyckiem w buzi:-)
ale są też takie karmienia, że podnoszę i nic:baffled:
nam też położna móiła, że dzieci karmione piersią nie muszą być podnoszone do odbicia ale jakoś nie daję do końca wiary bo mój łąpczywiec powietrza sie nieźle nałyka :tak:

super izabelka
ja też czekam na kontrolowane usmiechy, choć te przy zasypianiu są tak przecudne, że póki co zupełnie wystarczają:-)

Koszmarna noc za nami mały pospał od 22 do 1 i koniec spania potem usnął po 5 rano MASAKRA jestem wsciekła i zła (to mało powiedziane) dzis wszystko działa mi na nerwy i mnie wkur.....:baffled:

kasia De wydaje mi sie ze tak od ok 2tyg. czyli jak miał jakies 5 tyg z hakiem ale maly jest jak same pisałyscie duzy i on juz ok ok 3 tyg jak kłade go na prawym boku to wpotem jak sie budzi to lezy na lewym wierci sie strasznie. a główke trzyma prosto podczas snu pod warunkiem ze sen jest spokojny(bez kolek stekan i marudzen). jesli chodzi o podnoszenie główki jak lezy na brzuszku to na obie strony przekłada i nawet chwile do góry podniesie a potem wielkie łup i nos ląduje na rekach:-D:-D dobrze na na rekach a nie na podłozu.

Dzięki Heksa za odpowiedź:tak:
Olga też przekłada głowę z jednej strony na drugą tylko nie trzyma prosto ;-) Leżąc na brzuchu dźwiga głowę i tez potrafi na jakis czas trzymać wysoko - nawet nie robi łup ;-)

reklama
Moj narazie tez albo na jednym albo na drugim boku trzyma glowe.Jeszcze nie potrafi sobie odwrocic z boku na bok.Moja mama mnie maltretuje,ze mam mu podkladac pieluszke,zeby glowa byla na prosto,bo bedzie jajowata:baffled:

Do góry