reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Heksa - A dlaczego trzeba sie trzymać tych 2,5-3 godz przerw przy cztucznym?? Jeśli mała woła częsciej jeśc to co wtedy? Moja na przykład jest głodna, zje mi z butli tylko z 30 ml i potrafi zasnąć i sie za godzine obudzić i szukać cycka, to wtedy chyba mogę dać jej znów?
Na mleku jest ściągawaka, żeby dziecku dawać 120 ml, więc chyba chodzi o to, że jak zje te 120 ml to wtedy trzymać sie tych 2,5-3 gdz przerw, czy dobrze rozumuje???

reklama
tak o tym pisze jak dasz piers i dokarmisz na maxa butla to wtedy powinno sie utrzymac te przerwy bo łatwo mozna przekarmic bo teoretycznie dziecko z piersi je tyle ile mu potrzeba i moze jesc czesciej piers ale jak juz dodaje sie sztuczne to przerwy powinny byc dłuzsze

Julia oby z maleństwem było wszstko dobrze
współczuję stresu i nerwówki

oj nasze dzieciaczki
co dzien widze zmiany zachowań
chyba te upały maja duzy wpływ bo maly ssie cześciej i chce dłuzej i przysypia a jak mu zabieram to awantura ze on dalej chce i dzis tak od samego rana
dopiero 12.20 zasnął sam:-)
mam nadzieję, że starczy tylko pokarmu
jak jeszcze wczoraj martwilam sie nawalem tak dzis martwie sie ze bedzie go za malo:baffled: ale poki co bede obserwowala mojego przytulaka

u mnie mała jak się porządnie naje to spokojnie utrzymuje przerwy 2,5 - 3 godzinne, nieraz jej się zdarzy nawet więcej:-) a jak jest marudna wczesniej to jej dam troche koperku do picia, w takie upały nie zaszkodzi, mimo że nie mamy problemu z kolkami:-)
myślę że nie zaszkodzi czasami dać sztucznego mleka a i dla nas ulga psychiczna i fizyczna:-)

mój Antoś jak się porządnie naje to potrafi przespać 3 godziny, a nawet dłużej;-) w nocy je elegancko, ale w dzień strasznie denerwuje się przy cycu, udaje że nie może złapać brodawki:dry: ciągnie krótko i gdy go odłożę to ryk, że jeszcze głodny i tak walczymy ze 2 godziny:baffled: dziś byliśmy na wizycie Mały od urodzenia (dziś ma 2 tyg) przybrał na wadzę ponad 500g, teraz waży 3580g:-p lekarz powiedział, że to minimum i że Mały będzie chudy:dry: ogólnie wszystko z nim dobrze, pępek ładnie się goi i mam się tym nie martwić:tak: trochę przejmuję się czy Antoś nie przytył za mało bo wydaje mi się, że mam mało treściwy pokarm:zawstydzona/y:

Kate tzn,ze 500g w dwa tygodnie to malo:confused:U nas wczoraj byla pielegniarka i zwazyla malego-przybral na wadze wlasnie 500g od urodzenia,czyli przez 3 tygodnie,a pielegniara powiedziala,ze to w normie.
Ja w sumie wczesniej wiedzialam,ze maly sie najada jak spal 2,5-3 godz,ale od wcoraj co godzine glodny i wyje strasznie.Kupilam dzisiaj mleczko na probe i zobaczymy jak nam nocka minie,bo dzisiaj byla masakra.

U nas noc byla ok. Mala zasnela ok 22 a obudzila sie o 3. Potem o 6.30, pozniej o 8 znowu. A potem spalysmy razem do 11.30. Zobaczymy jak dzisaj przed chwila zsnela.

hej dziewczynki
moja wazy juz 4 i pol kilo ;-) tez mi wisi na cycku czesciej,ale daje jej jak za czesto chce, a wiem ze dopiero jadla i nie moze byc glodna herbatki i idzie spac jak aniolek; to moze nie byc u was kwestia niedojedzenia tylko spragnienia- wezcie to pod uwage
a moja misia miala wczoraj okropna przygode- ugryzla ja osa :-( lezala sobie i ta menda jedna wpadla przez okno i podleciala jej pod nozke; Wera musiala ja przygniesc i ja uzadlila; ale sie dzialo...nikomu nie zycze

oj biedna Weronika,domyslam sie co sie dzialo.:no:
My wlasnie zaczelismy dawac herbatki,bo dziwne to bylo,ze maly przed chwila jadl,a znow chce.I on wypija ladnie i zaraz jest spokojny jak aniolek.

reklama
Kate23 u nas jedzenie wygląda identycznie jak u Ciebie w dzień mógłby być cały czas przy piersi a noce przesypia tak jak ja :baffled: Nie martw sie ze masz mało treściwy pokarm nie wierz w to ze pokarm może byc za chudy za tłusty - jest dokładnie taki jak potrzebuje twoje dziecko - a 500g w dwa tyg. super przybiera na wadze, jest zdrowy to nie przejmuj sie :tak:;-)
Izabelka biedna Weronika, mam nadzieje ze dzisiaj juz nie pamieta wczorajszego zdarzenia

Do góry