reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

reklama
U nas natomiast ujawnił się w pełni charakter... moje uparte dziecię siedzi nad zabawkami i energicznie potrząsając głową nadaje "nienienienienie":tak: Ona generalnie gada non stop, aczkolwiek zwykle w trybie narzekalskim....no chyba, że na kota albo butelkę poluje wtedy wydaje gardłowy warkot prosto z krtani mający przerazić przeciwnika i zmusić do posłuszeństwa:-)
Na szczęście stawanie jest Florze absolutnie obce, natomiast z upodobaniem siada także przy zasypianiu i jest podobny dramt co u Was ze wstawaniem: spać się chce jak jasna cholera, ale trzeba siadać, jak się już usiadło to trzeba się przeturlać na brzuch i tak do u***j śmierci z coraz większym rykiem, bo spać się oczywiście chce coraz bardziej:-p

Surv dzis jestem juz normalnie dobita Misiek poszedl spac na druga drzemke ktora trwala zawsze od 1.5-2h a dzis 15 min probowalam go uspic dalej i wyl 1.5h myslalam ze wyjde z domu trzasne drzwiami i go zostawie.Mam dosc ..Czekalam na M jak na zbawienie to zadzwonil ze wlasnie dzis pojedzie po ten fotelik dla Fisiaka .Prspektywa wieczoru z diablem wcielonym mnie poprostu przeraza.:no:

Surv - a wyniki moczu już macie?? jak wyszły??
u nas generalnie chyba ok, chociaż ph jest 8 i w moczu obfity śluz:confused:
jutro idziemy na konsultacje do lekarki...

Pabla jutro dzwonię czy już są, bo to posiew to trzeba 3 dni czekać...
A u Lenki widzę, że wszystko ok? Śluz to chyba nic groźnego, no i może kwestia pobrania, bo chyba nie da się u niemowlęcia pobrać super sterylnie...

dobrze ze my na razie problemu z wstawaniem czy siadaniem nie mamy:-p za to w lozeczku jest odwracanie sie w druga strone:baffled:ju kilka razy tak mialam ze dziecko w nocy za nogi do gory podnioslam:laugh2:
dziewczyny czy Wasze dzieci tez tak zebami zgrzytaja. ?Szymon odkad ma na gorze to strsaznie zgrzyta i sie cieszy przy tym:eek:

znudzi im sie to wstawanie :-) blanka tez tak miala, ale po paru tygodniach juz takiego szalu nie ma
U nas trwa jakiś miesiąc i jest nadal git:sorry::baffled:mam nadzieję że to minie:tak:

Surv - a wyniki moczu już macie?? jak wyszły??
u nas generalnie chyba ok, chociaż ph jest 8 i w moczu obfity śluz:confused:
jutro idziemy na konsultacje do lekarki...
Pabla Kuba miał ph 9 i nefrolog kazała zakfaszać wit. C:tak:

Witajcie Dziewczyny!
Chciałabym się nieśmiało pochwalić,że moje słoneczko zaczęło właśnie raczkować!Najpierw dawała na brzuszku do tyłu,potem zaczęła ustawiać się do czworaków i kiwała się w przód i tył no i ruszyła do przodu.Teraz ulubionym zajęciem mego dziecka jest atakowanie kwiatków,a jaką ma radochę,aż sapie i piszczy z uciechy.
Umie pokazać jaka jest duża,a na hasło cześć podnosi łapkę do góry,teraz pracujemy nad koci-koci ale nie bardzo.Nie mamy ząbków i mówi w sobie tylko znanym dialekcie,za to jest głośna,też mi czasem wieczorem pęka głowa,ba nieraz mam morderstwo w oczach.
Pozdrawiam wszystkie lipcowe mamy.Świetne te forum,szkoda,że dopiero na nie wpadłam.

reklama
Surv dzis jestem juz normalnie dobita Misiek poszedl spac na druga drzemke ktora trwala zawsze od 1.5-2h a dzis 15 min probowalam go uspic dalej i wyl 1.5h myslalam ze wyjde z domu trzasne drzwiami i go zostawie.Mam dosc ..Czekalam na M jak na zbawienie to zadzwonil ze wlasnie dzis pojedzie po ten fotelik dla Fisiaka .Prspektywa wieczoru z diablem wcielonym mnie poprostu przeraza.:no:
no współczuje kochana:-( pewnie nowo nabyte umiejętności nie pozwalają Misiowi usnąć:tak: w końcu jeszcze tyle ma do zdobycia;-)

dobrze ze my na razie problemu z wstawaniem czy siadaniem nie mamy:-p za to w lozeczku jest odwracanie sie w druga strone:baffled:ju kilka razy tak mialam ze dziecko w nocy za nogi do gory podnioslam:laugh2:
dziewczyny czy Wasze dzieci tez tak zebami zgrzytaja. ?Szymon odkad ma na gorze to strsaznie zgrzyta i sie cieszy przy tym:eek:
Pearl no my też na razie luzik mamy;-) aczkolwiek już bym chciała małego raczka:-p chociaż, chociaż nieśmialo dodam, ze coraz to z większą ochotą trenuje na brzuszku podnoszenie pupencji:-p czyli mam nadzieje, ze w tej pięciolatce chyba doczekam się małego odkurzacza:-D

Iza moja też już nieśmiało zaczyna robić papa (jako odzew na nasze:-p)

witaj Fredka:tak: gratulujemy malego raczka:-) i zachęcamy do pisania:tak:

a u nas jest potworny ślinotok i dzisiaj miała dwa razy takie napady płaczu ale ze łzami:szok: i wydaje mi się, ze nastepny już ząbal wychodzi (bo już ma takie przświty) :szok: a tak się bałam zeby jej ząb za ząbem nie wychodził, i masz tu babo placek:baffled: normalnie wyjdzie, ze odstępy będą parodniowe:nerd:

Do góry