reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

A my dziś byliśmy u pediatry, dostałam receptę na debridat, od dzis zaczynamy dawkowanie. I kupiłam w końcu tą herbatkę HIPP NATAL, zobaczymy jak tam moje cycki po niej będą funkcjonować. Ale wiem że mała się najada, dzis ważona - 3300 g :-) Czyli w 6 dni 220 gram, a w 24 dni przybył jej 1 kg :-D:-D
Bardzo mnie to cieszy, że tak ładnie przybiera, chyba moje mleczko jej służy i tyle.

reklama
dziewczyny a ta herbatka rumiankowa to jest na dopajanie czy na kolki działa??

u nas na razie spokój, mała nie ma kolek, grzeczniutka, nie płacze i nie dokucza...oby tak dalej:--)
no i dzis pierwszy spacerek:-)

Moja znów dzis od 5 miała akcje - prężenie, połozyłam ją sobie na brzuchu i od razu minęło, zasnęła jak kamień i bez żadnego kwękania i prężenia:szok: dlatego wkurza mnie ten kikut, bo w zasadzie nie powinnam jej tak kłaść, ale widzę że jej to ulgę przynosi mimo tego kikuta, więc wybrałam mniejsze zło. A kikutowi daje czas do końca tygodnia, jak nie dopadnie to chyba go sama odetnę:wściekła/y::wściekła/y:
Pozatym nawet się wyspałam, bo mała między karmieniami w miare spokojnie spała.

Dziewczyny czy zawsze po karmieniu dziecko powinno się nosić żeby mu się odbiło,bo ja czasami noszę 15 min i nic:crazy: A najgorsze jest to że jak zje ja go noszę odbije mu się a on znowu chce jeść.

moje dziecko przesypia pięknie noce i juz od 2 dni po sniadanku nie zasypia tylko chce rozrywki:-)
uwielbia jak sie do niego mowi lub spiewa - więc jednak wspomnienia z brzuszka zostały:tak:
a ja czuję się lepiej i rana mniej boli - az chce się życ;-)

kamu mam podobnie z moim smykiem
czasem odbije mu sie na leząco więc nie nosze i on spokojnie zasypia
ale dokładnie jak Twój Maksiu jak ponoszę to się tylko rozbudza chce cycka
a ja należe do tych emocjonalnych i jak chce to daję;-)

Nasz Maciek spi fajnie zaraz jak go wykapiemy i najemy.Kladziemy 0k 23 i spi do 2,pozniej budzi sie 4-5,a pozniej to juz jeczy przed 7.Czyli im blizej rana tym krocej spi.Nie wiem dlaczego,moze to jakos od mleka zalezy.
Co do odbijania,to dziewczyny wczesniej pisaly,ze jak sie karmi piersia,to niekoniecznie sie musi musi odbic.Ja swojego nie nossze.Czasami mu sie samo odbija,a czasami nie.I generalnie tez jak mu sie odbije to on dalej dziubek otwiera.
Poza tym jak sie go juz spiacego do lozeczka kladzie to zaczyna stekac i kwekac i sie prezy,a jak sie budzi to z takimi samymi odglosami.Nie wiem o co chodzi z tym stekaniem,ale wydaje odglosy jak stary dziad:baffled: Nie placze,wiec chyba go nic nie boli.

Ostatnia edycja:
Wczoraj pediatra mi powiedziała że takie stękanie u noworodków jest normalne i żeby się tym nie przejmować.
Mój wczoraj zasnął o 22 obudził się po 2,następnie o 5 i o 7.Mnie więcej podobnie jest co noc

reklama
Kamu, moja się budzi bardzo podobnie:-)
I też stęka jak stara babcia:-D
Co do odbijania, ja kładę sobie na ramię i też potem często chce znów cycka, w nocy z reguły też na chwilę ją biore na ramię a potem zaraz odkładam do łóżeczka i ona stękając i kwękając zasypia.

Do góry