reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

reklama
Post - na opakowaniu jest napisane że od 1 miesiąca, ale ja podawałam troszkę wczesniej, tylko w małych ilościach.
Teraz się zastanawiam czy mała nie ma przypadkiem nietolerancji laktozy:szok::szok: pręży mi sie przy jedzeniu, krzywi, potem często od razu ją brzuch pobolewa...musze jutro iść koniecznie do pediatry.

No to mnie pocieszyłyście, bo ja w wątpliwości właśnie po steku dobrych rad wpadłam:baffled: Mama już wyhamowała, jak zobaczyła, że mimo nieco innego wychowywania niż 30 lat temu nasze dziecię nadal żyje i ma się dobrze, ale pozostają inni doradcy, a co jeden to inne rady, przeważnie absurdalne:-p A najlepsze jest, że wszyscy którzy do nas dzwonią i nas odwiedzają, nie mogą się nadziwić, że sobie dajemy radę, jakbyśmy jacyś cieżko upośledzeni lub stetryczeli byli i nie byli w stanie zająć się własnym dzieckiem:-p Ale myślę, że w dużej mierze wynika to z wkurzenia doradców, że nie mogą powiedzieć "a nie mówiłam/-em" jak coś zrobimy źle:-p
My już z letniska wróciłyśmy, bo trzeba i u siebie pomieszkać i skutki od razu widać, Młoda rozmarudzona od gorąca po 2 godzinach w końcu zasnęła:baffled: A w mieszkaniu 27 stopni.....chyba rzeczywiście koniec końców zamieszkamy w wannie:-D
Post, ja daję koperek już od dobrego tygodnia, aczkolwiek Florka nadal pluje nim nieziemsko - coś tam jej to brzuszka wpada, ale niewiele. Te kropelki co dajemy to Espumikon, 3 razy dziennie po trzy i chyba dość działają, bo co jakiś czas mamy akcję brzuszek ale zdecydowanie rzadziej i krócej.

czesc mamusie
moja wlasnie zasnela w lezaczku :tak: moje chlopaki sa nad morzem, my same, wiec moze sie troche ogarne, bo albo jest lepiej,albo z tym gorzej :cool2: potem mama wpadnie wziasc mala na spacer,to odpoczne
milego dnia!!!!

My wczoraj dalismy plantex,maly wypil caly i od razu zasnal zadowolony:tak:Chyba mu sie strasznie pic chcialo.
A co do rumianku,to ja tu nie moge znalezc takiego dla dzieci,ale nie moglabym dac zwyklego?Tylko ile to parzyc:confused:
Ja sama tez pije koperek,no i ta na laktacje.Dzisiaj grzeczne dziecko,ladnie spi na dworze.

Ja też piję herbatkę koperkową i jedną dziennie na laktację. Odkąd je piję wzrósł mi apetyt:wściekła/y:Jestem ciągle głodna... I jak tu zrzucić nadmiar kilogramów?

mój Antoś dziś pierwszy raz pił (czyt. pluł) herbatkę koperkową:-):-) mimo że karmię cycem wydawało mi się, że jest spragniony :sorry2: zrobił parę łyków, ale za chwilę znowu cycowanie, więc butelka wróciła do szafki:-p

Też daję małej herbatki, ale trochę się krztusi, jakby sobie nie radziła z butlą... Ale minki robi przy tym nieziemskie- jest wielce zdziwiona:-) Od wczoraj daję już herbatkę hippa na lepsze trawienie. Jest od miesiąca, ale za 2 dni mała będzie miała 4 tygodnie:szok: Zacznie się drugi miesiac! Polecam stronkę:
Kalendarz rozwoju dziecka
Można sie zorientować, co nas czeka:-) Niedługo pierwszy uśmiech! Ciekawe do kogo skierowany:-D

reklama
ja sama piję herbatkę koperkową - bo wg rad położnej do 6go miesiąca nie powinno się dopajać skoro jest na piersi
zresztą nie widzę w moim przypadku konieczności dopajania bo to co daję z prywatnej mleczarni wystarcza w zupełności
dziś byliśmy u pediatry:-)
z małym wsio gra
przybrał na wadze przez dokładnie tydzien od wyjścia ze szpitala 250g:-D
czyli to co je jest wartościowe:tak: huraaa
za tydzien mam zacząć podawać wit K
grunt, że jest zdrowy i łądnie rośnie:-)

Do góry