reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Wow, Kuba gratulacje! My jedynym czym możemy się pochwalić, to zębami - górna prawa dwójka już prawie wylazła.....ale kurczę, dolne jedynki nadal urośnięte tylko do połowy, na górnej jedynce jakieś białe przebarwienie - do d*** te za szybko rosnące zęby:baffled:
To raczej nie jest przyczyna tego że szybko rosną,Maks ma na jednej dolnej jedynce leciutkie przebarwienia i moja teściowa powiedziała ze wpływ na to mogły mieć moje przebyte infekcję w ciąży jak się u płodu wytwarzały związki zębowe,ale żeby się nie martwić bo te zęby normalne już będą ok.
U nas też już górne dwójki są tzn jedna jest a druga już prawie.
Kubuś stanął?!,och to ten mój Maks jest w tyle za dzieciaczkami,no ale każde dziecko jest inne i na niego przyjdzie czas

reklama
U nas była dzisiaj kolejna ciężka noc, i pewnie taka sama przede mną:szok:
Wysypka na razie nie schodzi, zrobiło jej się tak jakby troszkę więcej:confused: będziemy obserwować dalej. Zęboli u nas też jeszcze nie ma (kiedyś coś niby delikatnie stukało, ale chyba to była ślina pod łyżeczką), dziąsła spuchnięte są na maxa i dziecko robi się marudne chyba zbliża się sądny dzień:confused:

Dziękujemy, tylko już wiem że będzie cięzko:sorry2:do tej pory musiałam go kłaść z pozycji siedziącej a teraz co wchodzę do pokoju to on stoi i obgryza łóżeczko:crazy::-D
Tymi no rozrabiaka się szykuje:-D
post myslę że jak USG cię choć na chwilę uspokoi to je zrób, im mniej się stresujesz tym lepiej:tak:
ewelink@ no to podaję łapkę- u nas też noc do d**** i zębó nadal brak:crazy:

Kicrym jakby nie było masz męźcizne silnego jak dąb:rofl2:
Ewelinka chyba powinnaś iść do lekarza:tak::tak::tak:
a moja zaczyna głośno partykulować swoje potrzeby :baffled: mało tego jak coś jej nie wychodzi, albo spadnie zabawka to jest przeogromne oburzenie:baffled: a zapowiadała się na grzeczną i ułożoną dziewczynkę:-p

U nas po dwoch super nockach dzis znowu pobudki od 2 godziny Michal na dzien kobiet prezentu matce nie dal :tak:

ja myślałam,że skoro Maciek zasnął wczoraj 3 godz później niż zwykle,to też dłużej pośpi,ale on ma chyba jakiś budzik gdzieś skitrany,bo jak zwykle o 6.30 już stękał.Poleciałam szybko dałam smoka i pospał jeszcze godzinke.

A ja chora jestem:baffled: Juz wczoraj jakby krtań mi wysiadała, ale nafaszerowałam się tabletkami i pojechałam do Wrocławia... a dziś duuuużo gorzej i pewnie jutro pójdę do lekarza i na zwolnienie... Super, miesiąc pracy i już.... Zosia też nie najlepiej.... Ma wielki katarek, więc noc do niczego... Teraz śpi już godzinę...

Tosika no widać aniołek z czarną dupcią ci rośnie jak to mi mówiła moja mama:-D
Andula u nas to samo:crazy:noc jak zwykle do bani, normalnie nie wiem co się z tym moim dzieckiem porobiło:no:jakieś dwa miesiące temu budził się ok 4 na smoka i spał do 8.30 a treaz budzi sie średnio co 1,5 godziny z płaczem:-(dałam o 4.30vibrucol i pospał do 6.30 , dałam smoka i spał jeszcze godzinę:sorry2:widzę ze jak się przebudza to wcale nie jest wyspany:-(ach te nasze łobuzy:happy:
Kaja no to się załatwiłas, oby tylko Zosieńka nic nie złapała:tak:

reklama
kicrym i u nas podobnie z tym budzeniem a najgorzej to nad ranem bo wtedy to normalnie co pół godziny:-(
a było już tak pięknie:rofl2: jak wstawał raniutko to jeszcze potrafił się bawić sam w łóżeczku z godzinkę:blink:widocznie taki etap teraz i trzeba przeczekać
a skąd ten ryk to mam dwie teorie - albo idą zęby, - albo to jest metoda na szybkie wstawanie mamy i branie na rączki;-)

Do góry