reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze dzieciaczki i wszystko o nich.

Post, kochana, ja rozumiem, że się bardzo stresujesz, ale przypomnij sobie jak ładnie z Iką w ciąży chodziłaś i jaki piękny rezultat leży tam sobie w łóżeczku (o ile o tej porze jeszcze chce spać:tak:) Najgorsze tygodnie już za Tobą, a teraz skoro weszłaś w drugi trymestr, to uprzejmie proszę się zachowywać zgodnie z hurra-optymistycznymi opisami ciąży w kobiecych gazetach i tryskać optymizmem od rana do wieczora:-) Będzie dobrze - wszystkie kciuki za Ciebie trzymamy, więc proszę dawać dobry przykład, żeby nie zniechęcać wahających się co do pójścia w Twoje ślady:tak:

A u nas zaskakująco dobra noc - co prawda spędzona w łóżku u rodziców, ale nie czuję się jeszcze na tyle super, żeby nad łóżeczkiem kwitnąć. Za to ledwie 3 pobudki, i tylko jedna z jedzeniem:szok: Zdaje się, że metoda z przewracaniem na brzuszek działa...Młoda reaguje jak pies Pawłowa, może drzeć się w niebogłosy, ale w 3 sekundy po przewróceniu na brzuszek oczka się same zamykają:-D

reklama
Post glowa do gory najbardziej ryzykowny pierwszy trymest za Wami wszystko jest dobrze i masz potwierdzenia z USG ze z Niunia wszystko gra wiec nie masz co sie zamartwiac
U nas kolejna super noc Mis usnal przed 20 pierwsza pobudka o 5:szok::szok:Dalam cyca usnal ale tylko na 15 min i zaczal plakac poglaskalam wlaczylam suszrake i pospalismy do 7 szok Dziecko sie chyba nauczylo spac hurrra!!:-):-):-).

No to nie źle dzieciaczki robią postępy w spaniu.U nas dziś też lepiej,tylko 3 pobudki,ale nie mogę za wiele wymagać zęby nadal wychodzą.

U nas noc jak zwykle do bani:crazy:kurcze miały być zęby przyczyna ale zębów jak nie było tak nie ma nadal:angry:
Ewelink@ dobrze dziewczyny piszą obserwuj:tak:
Post no proszę!wszystko bedzie dobrze!:tak:
rano Kuba pierwszy raz SAM stanął w łózeczku:tak::tak::tak::tak::-):-):-):-)

Wow, Kuba gratulacje! My jedynym czym możemy się pochwalić, to zębami - górna prawa dwójka już prawie wylazła.....ale kurczę, dolne jedynki nadal urośnięte tylko do połowy, na górnej jedynce jakieś białe przebarwienie - do d*** te za szybko rosnące zęby:baffled:

surv no wiem wiem..przypomina mi się Ika ale niestety przypomina mi się też pierwsz ciąża i to jak poszłam do lekarza wiedząc że już dziecko nie żyje bo potrzebowałam L4 zanim pójdę do szpitala a ten mnie obmacał, posprawdał i powiedział...gratulacje...piękna ciąża (nic mu nie powiedziałam bo i po co, wzięłam L4 i wyszłam najszybciej jak się da) więc takie wizyty u lekarza nie sa dla mnie w żaden sposób miarodajne i pewnie nigdy nie będą. Ja muszę na usg zobaczyć zę bobas fika i wtedy się uspokajam...niestety.
No i też miałam nadzieję że przy drugim będzie już bezstresowo:zawstydzona/y: aczkolwiek jest dużo lepiej :tak::tak::tak::tak::tak:bo przy pierwszej...ech byłam mega panikarą:tak::tak::tak::tak::tak: i to w medalowym olimpijskim wydaniu:tak::tak::tak::tak:

No ale nic, mantrę powtarzam naokoło i codziennie. Nawet nie przyznaję sie za bardzo mężowi choć on pewnie widzi ze się i tak martwię..
Dla mnie czas kiedy dzieciak już kopie codziennie to jest jednak duży spokój i na to czekam bo jak narazie to pukanie raz na kilka dni i normalnie się wkręcam. Dobra idę posprzatać kuchnię to może troche mi przejdzie.

zaraz OPR dostanę od dziewczyn ale Post ja z drugą ciążą bardziej panikowałam niz z pierwszą:zawstydzona/y: ale miałam sposób na fikolki malej (ponieważ ona już do leniuszkow w brzuszku należala;-)) - wcinałam czekoladę:-p i rzeczywiście skutek był natychmiastowy;-):-):-):-):-)

u nas chyba zębole są już tuż, tuż bo dziąsełka są napuchnięte na maxa:-) i marudzeenie też na maxa:-( a co do spanka to ja już chyba nawet nauczyłam się budzić co 2h (bo ostatnio mała przespała jednym ciurkiem z 5 h to normalnie wstałam po 2h i zasnąć nie mogłam:baffled:) i tak ze śpiocha robię się cyborgiem:rofl2:

Kubuś wielkie brawa!!!
u nas nocka do bani tzn spał do 2.15 pięknie ale po to co 2h pobudka na ciumkanie i o 6 juz sie spać nie dało
ale m zają sie pierworodnym a mama pospała jeszcze po śniadanku do 10.30 więc znacznie mi dziś lepiej
Tymi nadal szaleje - właśnie się umorusał jak mała świnka i jak na niego patrze to wiem, że chłopak z krwi i kości mi rośnie - normalnie iskry rozbójnickie w oczach;-)

Florka,Mis brawo, za to ze ladnie spaliscie w nocy:tak:
Post nie denerwuj sie, wszystko bedzie dobrze. A jak tak bardzo sie denerwujesz to zrob sobie prywatnie USG.
Kubus sam stales w lozeczku super:-)oby szybko wyszly Ci zeby:tak:
Toska,Maksiu Wam tez zycze zeby zeby szybko wyszly:tak:
U nas nocka ok. Ale wczoraj zasnela dopiero po 23:baffled:, a wstala o 8.30. Ale to juz tatus sie dzieckiem zajal:tak:Mama mogla dalej spac:happy:

reklama
Do góry